Followers 0

Kako najjednostavnije do Moldavije?

8 posts in this topic

Ljudi kako najjednostavnije i najjeftinije do Moldavije? Jel zna neko jel ima direktan voz za Bukurešt?

Nemaš direktan voz za Bukurešt, imaš Beograd - Vršac - Temišvar, iz Temišvara hvataš za Bukurešt odakle imaš direktan voz za Kišinjev, jednom dnevno. Ili, iz Temišvara uzmeš voz za Jaši ako ima direktan, iz Jašija imaš pogranične vozove za Moldaviju a čini mi se da i ovaj iz Bukurešta prolazi kroz Jaši. Ne znam kakve su opcije busevima ili eventualnim jeftinim letovima ako ih ima. Znam da Wizz Air leti za Kišinjem iz Venice Treviso, karta se kreće oko +60 evra po pravcu i naravno bez prtljaga.

Mi smo planirali balkan flexijem kroz Rumuniju do granice...Najeftinija opcija..Problem nam je dugo putovanje jer ovaj drugar mora ranije da se vrati zbog fakulteta..sto se mene tice  meni ne smeta i tri dana u vozu..,,mozda bi krace bilo da se ne ide preko Bukuresta vec da nekako ima neki voz iz Temisvara za Jasi direktno..Jel znas mozda gde mogu da proverim to?

Postoji direktan voz TIMISOARA NORD - IASI

Info. pret   11-10-2015 IR 1766 Timisoara Nord Iasi 13:40 06:48 Clasa2.pngCuseta6.pngCuseta4.png Are Vag.directe pt.tr:5570 17:08 - 845 obligatoriu mapbr.png

Info. pret   11-10-2015 IR 12838 Timisoara Nord Iasi 16:55 10:25 Clasa1.pngClasa2.pngDormit1.pngCuseta6.pngCuseta4.png   17:30 - 845 obligatoriu mapbr.png

http://www.cfrcalatori.ro/

a sto se tice vozova za moldaviju:

www.railway.md/ro/schedule

Edited by monsmons

Da, najjednostavnije je iz Temišvara direktno za Jaš (Iasi). Jaš je jako blizu moldavske granice, ima i vozova i buseva za Ungen (granično mesto sa moldavske strane) i Kišinjev. Ako imaš manje od 26 godina najviše ti se isplati da uzmeš Balkan Flexipass i sa njim si miran do Jaša i nazad (ako se vraćaš za mesec ili manje dana).

Hvala ljudi odlozio sam Moldaviju za mesec dana zato sto drugar nije mogao da ostaje puno pa smo isli u Brno..Tako sam ja nesto i planirao balkan flexi do granice posle racunam i da doplatim taj isti voz ako resim iz Bukuresta, ako resim iz Temisvara onda bi se od Jasija opet lako snasao do tamo..