Posted December 7, 2015 Trazim saputnika za obilazak Islanda na leto oko7-10 dana...isli bi avionom..sto jeftinija varijanta...javite se ko je zainteresovanMilan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Milane, kakav vid putovanja planiraš, šta te najviše zanima? Da li si već nešto istraživao ili čitao savete ovde na forumu? Da li imaš neki poseban period u toku sledećeg leta u planu ili ti je sve jedno?Ja sam u principu zainteresovana za Island i treba mi saputnik (pod uslovom da nam se bar donkle poklope interesovanja i ideja oko organizacije), a leto mi se čini kao idealan period za obilazak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Ja sam takodje zaintresovan..Javite mi detalje puta i organizacije..kako sta planirate..koliko kesa je potrebno etc ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Pretpostavljam da ste čitali putopis i da planirate nešto slično tome:https://www.klubputnika.org/zbirka/putopisi/3578-island Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Ja sam čitala (i pratim) temu o Islandu ovde na forumu, baš korisne informacije od člana elefteros, ja nekako u tom fazonu zamišljam i svoje putovanje. Hvala na linku za putopis, pogledaću ga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Pozdrav Jasmina i putnik-pripravnik ...u principu datum mi ne igra neku veliku ulogu mislim jul ili avgust kad je toplo...cak sta vise datum odredjuje cena avionske karte i moze se naci za oko 300 eura Budimpesta-Rejkjavik.. tamo bi uzeli auto i obisli ostrvo a nocenje preko air bnb...u svakom slucaju zelim sto vise toga videti od gradova,prirode i ostalo...kakva su vasa ocekivanja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Da li si možda gledao na forumu ovu temu koju sam pomenula ili eventualno čitao putopis koji nam je Duya postavio?Moje viđenje putovanja je nekako u tom fazonu - dakle, kao što si i sam rekao da se iznajme kola, 7-10 dana tura, smeštaj ili po hostelima ili preko airbnb-a (ne skupo ali da bude pristojno), da vidimo dosta toga prvenstveno od prirode (gradova, osim Rejkjavika, i nema toliko sudeći po utiscima ljudi koji su već bili:) ali da ne jurimo ono baš da padnemo na nos. Malo se iz hobija bavim fotografijom, pa bih volela dosta toga da uslikam, a malo i da šetam/pešačim. Mene izlasci ne zanimaju ali nemam ništa protiv da moji saputnici izlaze ako hoće. Za Rejkjavik bih izdvojila 2 dana, ne znam samo da li na početku ili na kraju putovanja.Imam vozačku ali nisam aktivni vozač tako da ne mogu tamo da vozim, pa da imaš/te to u vidu. Što se termina tiče, zbog posla ne mogu baš bilo kada ali videćemo cene karata pa se nadam da ću moći da se uklopim u neki od najjeftinijih termina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Da citao sam temu island za 08 dana.Eto i ja volim da slikam al kao hobi i takodje volim da pesacim a ozenjen sam tako da me izlasci isto ne zanimaju al svakako bi hteo da ide jos neko sa nama od muskih sa nama jer nije prikladno zbog zene :-D u principu se u dosta stvari slazemo..a najsmesnije je da i ja imam vozacku a ne vozim al planiram da se aktiviram jer kako sam citao tamo nema bas puno vozila tako da nece biti problem.Koji bi tebi datumi odgovarali? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 ko prati temu,možda će mu koristiti!http://www.secretflying.com/2015/12/dusseldorf-germany-to-reykjavik-iceland-for-only-e119-return/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Cool, hvala, a jel ima neki low cost do Dizeldorfa?Emperor12, da li si ti aktivni vozač?Milane, znači išla bi i tvoja žena? Super, to je već 3, kada bismo našli još 1-2 osobe super bi bilo zbog torškova. Meni bi odgovarali periodi: kraj juna-početak jula, kraj jula-početak avgusta i druga polovina avgusta-početak septembra. Generalno, ne odgovaraju mi prve polovine meseca zbog posla, posebno deo od tamo negde 10. do 20. jula nikako ne mogu da idem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Samo jedan mali savjet za rentanje auta, izbjegavajte Sad Cars. Auti su im stare kante, mi smo dobili yarisa starog 10ak godina i sa preko 350.000km. Srećom sve su bile dnevne ture u pitanju. Customer support im je nikakav, imate na tripadvisoru cijelu temu o njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2015 Hvala lepo Norma Bates na savetu u vezi rentiranja auta..Jasmina nazalost moja supruga nece ici pa zato kazem voleo bih da je jos neko musko sa nama da ne pravim suprugu ljubomornom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2015 a, ok, jasno mi je ja bih najviše zbog cene volela da nas bude više. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2015 (edited) Meni je Island na listi za posetu svakako, jedino što je leto sledeće godine nekako daleko da bih sada već nešto planirao. A imam taj konstantan problem da sam uglavnom free cele godine i uvek imam budžet za putovanja, što baš nije slučaj sa mojim prijateljima, pa bi me tako neka organizacija u vezi Islanda zanimala Edited December 14, 2015 by samsung Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 Pozz Samsung...uglavnom se mogu naci jaftine avio karte ranije...npr ja sam prosle godine uzeo karte Kopenhagen-Budimpesta za 40 eura a drug uzeo posle mesec dana i najjeftinija je bila 85 eur..eto Jasmina ti i ja vec nas je troje za put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 Aj da se i ja prikljucim Isao bih takodje sa zenom i gledao sam i letove . Ja se jos od letos razmisljam o Islandu i procitao sam i putopis i gledao sam kako se krecu cene Renta car-a a i smestaja. Ali sve je to o koncu posto ne znam sta ce biti sledece godine kao i vecina ovde. Aktivan sam vozac tako da nije mi ni problem da vozim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 Dobrodosao Drezik, za koliko si ti nasao najjeftinije letove za Island? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 (edited) Sve sto sam gledao i nije u tom trenutku bilo bas jeftino Gledao sam da se sto manje ceka na aerodromu i da se sto manje preseda Naravno to dolazi uz vecu cifru. Mislim da je bila neka opcija Beograd Minhen , to je najranije oko 14h pa onda Air Berlin dalje vozi ili tako nesto . Ne secam se tacno posto sam pre 2 meseca poslednji put gledao :/Interesantna aplikacija na sa Itunes App store-a . Zove se JetRadar a imaju i sajt preko kojeg sam gledao pomenute letove.http://www.jetradar.com/searches/ABEG0905CREK1805Y2 Edited December 16, 2015 by Drezik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Ja sam gledao najjeftiniju varijantu oko 308 eura povratna karta Budimpesta-Rejkjavik ima par termina u julu i malo vise u avgustu a do Budimpeste ima onaj mini kombi sto vozi na aerodrom mislim da je 60 eura povrata do Bg ne znam kako vam se to cini? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 pardon 50 eura povratnahttp://www.autoturist-ns.com/transferi/prevoz-novi-sad-aerodrom-budimpesta-novi-sad/tako da to ukupno izadje 360 eura od Bg do Islanda i nazad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Milane, u ovom trenutku to jeste najpovoljnija varijnata (ja sam pogledala i one druge pominjane kombinacije - iz Dizeldorfa ili Kopenhagena, ali sve ispada ipak malo skuplje), ja sam se prijavila na Berlinair newsletter da dobijam special offers, pa možda u nekom trenutku budu imali neku promociju i bude bolja cena. Ali da, od prilike to je to za sada - 360 evra do Islanda (i nazad). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 +1 Da Berlinair pored WOW-a i Icelandaira vozi do Keflavika. Takodje sam gledao Kopenhagen varijante ali se dosta ceka.Cak ima opcija i preko Lufthanse ali se ceka na Minhenskom aerodromu 22h tj sledeci dan je let. Zato sto ovaj iz Bg ne stize na sledeci let Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Da i ja sam dosta googlao i to je najpovoljnije samo je problem da ce cene verovatno ici gore jer je to ipak period kad je najveca posecenost Islandu...sta jos moze da bude problem ja sam letos isao sa norwegian air od Kopenhagena do Budimpeste i kad sam gledao karte u januaru za jun mesec bile su 42 eura ali to ne znaci da za 4-5 osoba biti ta cena, oni imaju recimo za taj dan jos 2 karte po toj ceni a ostale ide skoro po duplo vecoj i to treba imati na umu.Ja hteo jedan datum i kupim jednu kartu po 42 eura i on ispise sledecu za 80 eura a kad kucas recimo 2 putnika on odmah racuna 160 eur(2 x80 eur) i srecom je moglo da se ponisti postojao neki rok od 2-3 sata nakon rezervacije pa sam izabrao drugi datum gde su obe karte bile po 42 eura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Drugari, radi li vam ovo posao? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Da i ja sam dosta googlao i to je najpovoljnije samo je problem da ce cene verovatno ici gore jer je to ipak period kad je najveca posecenost Islandu...sta jos moze da bude problem ja sam letos isao sa norwegian air od Kopenhagena do Budimpeste i kad sam gledao karte u januaru za jun mesec bile su 42 eura ali to ne znaci da za 4-5 osoba biti ta cena, oni imaju recimo za taj dan jos 2 karte po toj ceni a ostale ide skoro po duplo vecoj i to treba imati na umu.Ja hteo jedan datum i kupim jednu kartu po 42 eura i on ispise sledecu za 80 eura a kad kucas recimo 2 putnika on odmah racuna 160 eur(2 x80 eur) i srecom je moglo da se ponisti postojao neki rok od 2-3 sata nakon rezervacije pa sam izabrao drugi datum gde su obe karte bile po 42 euraDa kod Wizza to hoce Kupovali smo tako karte za rukometni klub ..pa je ista scena bila Samo skace cena @Thirsty pa da samo 14h put, posle mi treba 3 dana da dodjem sebi IMHO Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites