November 30, 201113 yr Author Ako se ne varam, "efendim" znači "moj gospodine" ali se koristi kao "molim?" ili "izvolite?", kada te neko zove telefonom, ili kada ti se neko obrati na ulici itd.
November 30, 201113 yr Merhaba Evo, vratih se pre par sati i krenuh da pišem... Ista stvar u jednoj radnjici gde smo ušli... "buškardas" na dolasku. Jedino da pitam nekoga od njih da mi zapišu. Možda stvarno bude na kraju ono što si mi i napisao, samo ga tako izgovaraju...
December 1, 201113 yr Bio si u pravu za "hoš geldiniz" (), malopre sam ćaskao sa nekim prodavcem i zamolio ga da mi zapiše u telefonu. Međutim, stvarno ga neobično izgovaraju, ovo njihovo "g" kao da se menja u b, a sve zajedno zvuči najviše na "buškandis". Eto, ispamovao sam temu bezveze...
April 17, 201213 yr Koje sve jezike treba ukljuciti? Neki su korisniji od drugih, kao recimo ruski koji pokriva ceo bivsi SSSR, arapski koji pokriva Bliski istok i severnu Afriku pa i Svahili, koji je medjunarodan jezik u desetak africkih zemalja. хеј, пријављујем се за свахили речник. Да ли могу да добијем узорак речника?
June 14, 201411 yr Malo sam pogledao putnicki recnik za turski. Primetio sam nekoliko sitnijih gresaka. Da li (i gde?) da ih navedem ili je nebitno?
June 14, 201411 yr Ćao Dejo,Možeš nam poslati ispravke na [email protected], pa ćemo popraviti. Hvala!