Posted May 23, 2016 Pita ćaća: "Pa kad se ti više misliš selit u stan?"Rekoh: "Evo snedilje, samo ne znam u koji ću - KazahStan, TadžikiStan ili UzbekiStan?" Nije prošlo ni par mjeseci, upada ćaća u ured: "Evo, riješeni stanovi, dajder putovnicu za vize!" Turneja je bila upravo kroz spomenute zemlje 12 dana na ruti Dušanbe - Taškent - Almaty. Nekoć put svile, nama put maratona. "Malo odamo, malo trčemo..." reko babi prije puta. Kolutanje očima i krunica poslije dnevnika za čeljad na putu "Gluvo bilo ali kud ćete sva trojica?" U stvari, četvorica smo: ćaća, brat, ja + poznati travar iz Ljubuškog dr. Sadiković. Još mi se nije desilo da imam i osobnog liječnika na putu. Sarajevo - Istanbul - Dušanbe sa Turkish Airlinesom. Elem, viza za Tadžikistan se dobiva na ulazu u zemlju, košta 30-tak $, dvije košulje i jedan džemper. To nam je inače falilo u otvorenoj prtljazi na aerodromu. Dušanbe kao grad je simpatična postruska zona. Mazneš šašljik u lokalnom restoranu (njihova verzija ražnjića), jednu gazirovku...Pročitajte Tadžikistan, Uzbekistan, Kazahstan - TriStan Marathon Tour 2016 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2018 Blizanci pozdrav, Samo da pitam jos jednom, vizu ste dobili na aerodromu u Tadžikistanu? Jesu li bila potrebna nekakva dokumenta i kakav tip vize je ovo bio? Tranzitna, turisticka, 3dnevna ili na vise dana? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites