Followers 0

Istraživanje o autostoperima - motivacija i ličnost

18 posts in this topic

Pozdrav ljudi :smile: Provodim istraživanje o autostoperima i u kroničnom sam nedostatku ispitanika. Pa ću vas moliti da riješite upitnik i da ga proslijedite dalje ljudima za koje znate da stopiraju.

Hvala vam što mi pomažete da završim studij <3

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhFNfdrva2aBBZf-99GlIh1_3VMySIM9rm-7taeY3gEoRpMw/viewform

sve koje zanimaju rezultati ili istraživanje generalno mi se slobodno mogu javiti

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK,umesto cene u kunama u jednom pitanju,bolje da si dao neku referencu u evrima (ili dolarima).Ili stavio napomenu koliko je kuna jednako dinara/maraka :smile:

Psiholoski profil pitanja (gde se bira odgovor na skali od 1 do 4) - mozes prepoloviti.Par anksioznih,par neanksioznih i gotovo.Dok onih pitanja sa A/B odgovorima ima bas previse.Mislim da ti je dovoljna cetvrtina toga da bi se vec izveo neki zakljucak.

I ona definicija (shvatanje) za svingere ti nije bas najbolje (da ne kazem pogresno).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam, bilo bi bolje da je u eurima, ali nisam računala na kupljenje podataka van Hrvatske, no sad je gotovo :smile: Što se tiče upitnika već su na skraćenoj verziji i ovo su standardizirane skale i ne smiju se samo tako kidati jer ti se čini da ih ima previše jer se ne može izvesti zaključak baš zbog toga što se test ne primjenjuje kako je predviđeno. A svingeri su dio upitnika - to što se tu slažem s tobom ne utječe na sam upitnik. Skale i upitnike ja nisam radila :smile: Samo ih primjenjujem u svrhu istraživanja. 

Enivejz, za prvu tvrdnju se slažem (fakat je moja krivnja i nepažnja). Za ostalo prihvaćam da izgleda predugo i tvrdim da sam skratila što se više može te da su skale standardiziranje za pouzdane i valjane rezultate (a bolje dobit nešto na što se može oslonit nego nešto što nije točno). A za komenitiranje o samim skalama...mogu ovdje izbiflat što su nas učili u teorijama mjerenja, ali u kratko je:  ne smiju se samo tako skračivati upitnici jer se dobiju neprovjereni i krivi rezultati

Edited by Nefelibata

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoće, hoće <3 puno hvala

(iskreno bih sve vas koji ispunite najradije častila pivom i palačinkama, ali bi bankrotirala kad bi tako krenila provodit išta)

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, Nefelibata said:

A za komenitiranje o samim skalama...mogu ovdje izbiflat što su nas učili u teorijama mjerenja, ali u kratko je:  ne smiju se samo tako skračivati upitnici jer se dobiju neprovjereni i krivi rezultati

Stoji to.

Ali,trebas i da razmisljas o strpljenju onog ko popunjava tu anketu :wink:

...pored toga sto i dalje mislim da bi i znacajnim smanjenjem onih A/B pitanja dobila iste rezultate.Ako ti nisi pravila tu anketu,OK,prenesi onda onima koji jesu da se bolje fokusiraju na dizanje kvaliteta screening pitanja,nego na dizanju broja screening pitanja :smile: Dobro screening pitanje daje dobre rezulate iako je samo jedno (ili dva-tri-cetiri),ne trebaju ti 50 takvih pitanja :smile:

(sem ako ne pravite bas neku duboko istrazivanje,"u sitna crevca" sto bi se reklo...)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

*sighs*  NE BIH dobila iste rezultate zato što TI misliš da bih. Ne radi se odokativno istraživanje, tj. pokušavamo dobiti točne rezultate. Za što trebaju standardizirane skale. Kao što sam rekla, skračivala sam upitnik. I razmišljala o tome da će ljudima biti predugo :smile: Ali su cilj i osnovni problemi već bili odobreni od odbora i istraživanje treba biti provedeno u skaldu s time. To jest, obuhvatit ciljanje dimenzije ličnosti.

Al ako misliš da znaš bolje i od studenta psihologije (u ovom slučaju mene, koja sam pohađala satove o teorijama mjerenja, to jest o načinu rađenja i bodovanja testa i kako postižu pouzdanost, objektivnost, standardizaciju i valjanost) i moje mentorice (doktorica psihologij) koju sam ja još uvjeravala da trebamo ovo skratiti što više onda ajde :biggrin: (btw, koja ti je edukacija na ovu temu?)

Ono što se slažem s tobom je da bi bilo super da je kraće. Da, bi. Al ako još jednom vidim prijedlog da prepolovim pitanja odustajem od svake rasprave s tobom.

Bolji prijedlog s tvoje strane bi bio: "mogla si naći kraće standardizirane skale s obzirom da se istražuje više područja da ti ne odustanu ispitanici tokom ispitivanja"
Na što bi moj odgovor bio da su ove najkraće što sam našla s obzirom da su najprovjerenije, tj. da se zna da daju dobre rezultate i da mi mentorica nije dala kraće :smile:

jel ti ovo ok objašnjenje i treba li još šta pojasnit?

Edited by Nefelibata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popunjeno, nadam se da nije kasno, mada ne verujem da si anketu radila samo par dana :smile: Ako sam te dobro razumeo, tebi da se obratimo za rezultate, jer me zivo interesuju :smile: 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nije kasno i hvala :smile: da, molim te da pošalješ mail za podsjetnik pa ću svima tim putem poslati rezultate povratne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popunih i ja. Šteta što u upitniku nije predviđeno da je neko mogao početi da stopira i pre 14. godine :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, shonerius said:

Meni može samo palačinka... :smile:

Isto,samo slatka.. :-)Pivo ne mora.

Inace,uskoro tokom narednog stoperskog putovanja ka Gruziji cu prikupiti informacije i podeliti svoje utiske,naravno na licnom primeru cu ispitati da li i koliko su "evropljani" spremni da prihvate u vozilo blago preplanulog,celavog stopera sa dugom bradom.. :-)Do sada nije bilo problema,ali usled ove krize..Videcemo..

Turski vozaci uglavnom prihvataju svakog,sto je dobra stvar jer stopiranje cine dosta laksim.

Edited by WorldCitizen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se svidelo sto su neki ponudjeni odgovori krajnji ekstremi - npr. za "opijanje" je ponudjeno samo "stimulirajuca sredstva izazivaju u meni nelagodu" i "cesto se volim osecati opijeno". Pa nije sve tako crno-belo, postoji i zlatna sredina. Takodje me interesuju rezultati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0