na-krovu

Ura!

Pokrenuli smo kampanju i na platformi Indiegogo.

http://indiegogo.com/projects/the-travel-house-a-free-home-for-travelers

Pogledajte. Tu je i novi video. Snimili smo ga na krovu spaljenog Radničkog univerziteta u Novom Sadu. Bio je februar, padala je kiša i sevao vetar, a mi smo stajali na krovu ruine, naškrabane grafitima, pokrivene klizavim limom, i sebi delovali kao oni japanski snežni majmuni, kako se zovu? Makaki? Kameru smo pokrili kesom. Psovačke grafite pokrili smo leđima. Negde u daljini videla se Fruška gora.

Pred kraj snimanja na krovu se pojavila grupa navijača. Mislim, valjda su bili navijači, imali su one šalove, kape, kabanice i ostatak navijačke uniforme. Sačekajte, rekli smo. Samo deset minuta. Pa vi ste ludi, kazali su. Je l’ to baš mora danas? Mora. Jebi ga. Nismo drugačije mogli da se uklopimo. I baš po kiši? Po kiši. Nema veze. Delovaće prirodnije. Po suncu bi možda izgledalo da nam pare i nisu tako potrebne.

A jesu potrebne.

Inače ništa.

Zato, drugari, ako vam se dopadaju naše ideje, podelite link za Indiegogo sa vašim prijateljima iz celog sveta. Podelite ga na forumima, u komentarima, na socijalnim mrežama i u kafanama. Ne radi se samo o Kući i Tbilisiju, ne radi se ni samo o putovanjima za svakoga, radi se o razvijanju kulture gostoprimstva, solidarnosti i dubljeg razumevanja zajedničke planete.

Eto. Ako su razumeli navijači sa krova pokojnog Radničkog univerziteta i pustili nas da u miru dovršimo snimanje, znači da ipak vredi ;)