Dobro došli u Putničku kuću Kluba putnika u Tbilisiju. Molimo vas, pročitajte ovaj kućni red i stalno ga imajte na umu.

U kući svi mogu da ostanu devet noći, sa izuzetkom onih koji su dali značajan doprinos KP-u ili ovom konkretnom projektu.

Budite tihi. Nemojte puštati glasnu muziku, vikati ili govoriti preglasno. Ako drugim stanarima u zgradi damo povoda da se žale, moglo bi doći do velikih problema.

Budite posebno tihi na hodniku. Kada dolazite i odlazite, budite veoma tihi u zgradi. Bez glasnog pričanja ili vikanja na hodniku. Nemojte lupati vratima.

Nemojte stajati ispred zgrade. Ako stanari vide gomilu stranaca koji dolaze, odlaze i stoje ispred njihove zgrade, mogli bi se zabrinuti. Treba ostaviti utisak da nas je što manje. Ako nekoga čekate, čekajte na donjem kraju naše ulice.

Pušenje je zabranjeno. Nikakva droga nije dozvoljena. Možete popiti pivo, ali ne možete se napijati. I, molimo vas, ne dolazite u kuću pijani.

Nema žurki. Tihe društvene aktivnosti su dobrodošle.

Ako nešto oštetite, odmah plaćate za to.

Sami odgovarate za svoje stvari. Ne očekujemo lopove ili kleptomane, ali za svaki slučaj.

Putnička kuća je poduprta od vaših donacija. Donacije nisu obavezne, ali su dobrodošle. Ako ostavite nešto novca, vama to neće značiti mnogo, ali za projekat hoće. Treba plaćati račune – struja, voda, internet – kao i sitne stvari, tipa ulje, wc papir, deterdžent... Ako želite da ostavite donaciju, obratite se nekome od osoblja Kuće ili je ubacite u kutiju za priloge. Ne brinite ako je vaša donacija simbolična: zrno po zrno.

U Putničkoj kući ne postoje gosti. Svako je domaćin. Zato,
- Ako vidite nešto pokvareno, popravite.
- Ako vidite da nešto nedostaje (sapun, toalet-papir, ulje, deterdžent), kupite.
- Ako vidite nešto prljavo (WC, kuhinja, kupatilo, podovi, terase), operite.

Postoji jedan zgodan izraz koji smo pozajmili od Rainbow pokreta: “drainbows”. On označava one koji samo uzimaju, ali ne daju – ukratko, parazite. Taj stav apsolutno ne ohrabrujemo. Putnička kuća nije besplatan stan, nego ideja i poduhvat koji svi gradimo zajedno. Razmislite kako možete da doprinesete.

Neka kuća bude uredna i čista! Nemojte ostavljati stvari razbacane okolo. Ako neka osoba navrati u stan, treba da vidi čist, uredan prostor. Posebno ako vlasnik dođe nenajavljeno!

Nema kućnih ljubimaca. Psi, mačke, papagaji, ribice – ne dolaze u obzir. Osim papagaja koji govore.

Ako vam neka od ovih pravila budu suviše teška, ekspresno ćete biti zamoljeni da odete. Nadamo se da ćete uživati u Putničkoj kući, i pomoći nam da damo ovaj mali doprinos globalnoj kulturi putovanja.

PK-logo-za-sajt

Pred dolazak:

Molimo vas da se najavite pred dolazak. Kako bismo bili sigurni da imamo dovoljno prostora za vas, a i kako bi vas mogli dočekati, recite nam kada planirate da dođete, koliko osoba, koliko noćenja.

Ponesite podlogu i vreću za spavanje. U Putničkoj kući nema kreveta. Samo pod.

Ponesite peškir/ručnik.

Adresa Putničke kuće neće biti objavljena na internetu. Kada nas informirate o dolasku, šaljemo vam detaljne upute kako da dođete. Te upute čuvajte za sebe i nemojte ih ni na kojem sajtu objavljivati.

Pročitajte kućni red. Ako ne budete poštovali pravila tokom boravka u kući, tada ćemo vas zamoliti da odmah odete, zato je dobro da se sa njima upoznate pred dolazak.

Ako vam je potrebno da ostanete duže od devet noći, recite nam to u prijavi, pa ćemo vam odgovoriti da li je to moguće.

Statistika & knjiga gostiju:

Vodimo statistiku projekta Putnička kuća. Konkretno, bilo bi nam drago da znamo koliko ju je ljudi koristilo, odakle su došli, kog su uzrasta i zanimanja, kuda idu posle Tbilisija, koliko će dugo ostati na putovanju, da li stopiraju ili koriste neko drugo transportno sredstvo, itd. Zato ćemo vas zamoliti da se upišete u knjigu gostiju.

Prijava je uspešno poslata! Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku!