Forum Kluba putnika najveća je i najznačajnija zajednica putnika i geofila na Balkanu. Na forumu se dijele informacije o putovanjima, traže se i nalaze suputnici, razmjenjuju se mišljenja, dojmovi, šeraju se korisni sadržaji, polemizira se o zajedničkom svijetu, ali i više od toga – na forumu se upoznaju dobri prijatelji. Primjera radi, sadašnja redakcija Kluba uglavnom se upoznala na forumu. Prije toga ni mi nismo imali s kim putovati. :)

Naš forum će uskoro dobiti svog 10.000. člana!

Odlučili smo je/ga nagraditi!

10.000. član Foruma dobit će:

1. Bedž sa logotipom Kluba putnika.

2. Ilustrirani magnet za frižider Kluba putnika.

3. Vrećicu pijeska iz Oka Sahare.

Što je to Oko Sahare? Divovski krater duboko u bespućima Mauritanije, rupa velika kao Zagreb ili Beograd, udubljena kupola okružena danteovskim, koncentričnim planinskim vijencima. Prije epohe satelita nitko nije znao da postoji – toliko je nepregledna.

Znanstvenici nisu sigurni kako je nastala. Fascinantnih geoloških odlika, ova kupola u svom središtu sadrži divovsku breču, megabrecciju, stijenu nastalu od komadića tisuća različitih stijena. Drugim riječima, Oko Sahare velika je talionica Zemljine tvari, kotao našeg planeta.

Mala ekspedicija Kluba putnika, koju su činili Inesa Adamoyte, Lazar Paščanović i Uroš Krčadinac, prošle je godine obišla Oko Sahare. Vratili su se sa zapisima, pričama, čudnim predmetima, video-snimcima, materijalom koji još uvijek čeka obradu, i – vrećom pijeska.

Vrećica tog pijeska može biti vaša ukoliko se u pravo vrijeme registrirate na Forumu.

Pridružite nam se!

oko sahare1