Followers 0

Viza za Maleziju

232 posts in this topic

Kazes taj lik pokusavao nesto slicno - sta tacno?

Da uzme ponovo malezijsku vizu u nekoj drugoj zemlji?

To ne bi trebalo da bude problem jer malezijska ambasada kaze da viza moze da se uzme u bilo kom njihovom diplomatskom predstavnistvu.

Jugoistocno-azijska turneja je za nase drzavljane zestoko komplikovana najvise zbog malezijske vize. I meni trebaju bar 2 ulaska, i takodje sam u ambasadi u Beogradu dobio informaciju da nije problem dobiti vizu u nekoj od azijskih zemalja. Medjutim, kada sam to pokusao da proverim, ono cega sam se pribojavao izgleda da i nije bilo bas bezrazlozno. Prvo sam iz ambasade u Singapuru dobio mejl u kome kazu da "The High Commission of Malaysia in Singapore does not accept walk-in visa applications and will not entertain the case of expedite visa by individuals.  All applications must be submitted through an authorized travel agent".

A onda,iz ambasade u Ho Si Minu (u Vijetnamu): "As your query about visa to Malaysia, we would like to inform you that

our office only grands visa for foreigner who has currently been

working in Vietnam, obtaining the company confirmation and Vietnamese

resident card/multiple visa". Znaci, braca Singapurcani daju malezijske vize samo ako te prethodno odere neka od tamosnjih agencija, a u Vijetnamu (barem u Ho Si Minu, koji je daleko lakse obici nego Hanoj zbog blizine Kambodzi, osim ako se kopnom ne ide iz Makaoa) samo ako se tamo sljaka.

Da, zaboravih - zvao sam i ambasadu u Brunejima, koliko sam uspeo da razumem njihov engleski - oni kako kaze sluzbenica "nemaju obicaj da daju malezijske vize" i da najbolje da sve to sredim u Srbiji!!! Ja rekoh kako sam vec u Brunejima i da mi treba hitno viza, a zena i dalje ponavlja kako treba da vadim vizu u Beogradu, jeeeeeeebote. Sva sreca pa nisam stvarno u Brunejima. Put uopste ne bi bio kompikovan kada ne bi postojao problem sa Malezijom, ovako - moramo stalno da trazimo alternativne puteve i skuplje kompanije. Umesto da se iz Manile za 10 evra odleti za Kota Kinabalu pa odatle za Bandar Seri Begavan, mora za 10 puta vise para direkt za Bruneje. Uzgred, moja potencijalna ruta je pogolema - Kina, Juzna Koreja, mozda Japan, Filipini, Malezija, Bruneji, Singapur, Tajland, Indonezija, Kambodza, Burma, Indija, Banglades, Sri Lanka, Makao i Hong Kong, ili bar vecina ovih destinacija.

vadio sam malezijsku vizu u hanoju, izdaju je, ali sam cekao nedelju dana...takodje sam vadio i u indoneziji, dzakarti, i dobio je za 1 dan...znaci, procedura je razlicita od ambasade do ambasade..ako ulazite kopnom sa tajlanda, mozda je najlakse izvaditi u konzulatu malezije u pogranicnom gradu Songhla, to je gradic pored Hat Yai-ja, do koga dolazi pruga iz bankoka...viza se takodje dobija za 1 dan....

putuj slobodno sa air asijom, ali malo ces se iscimati za vize, al nista strasno...ja stalno tako putujem, i malezijske vize su mi potrosile vec vise od pola novog crvenog pasosa heheh

Ja sam opet uradio tranzit bez vize, sa overnocnim ostajenjem na aerodromu, i receno mi je da to ne radim vishe.

Uglavnom tranzit radi od 5 ujutru zvanichno do nekih 9 uveche, morate imati let sa air asijom kao sledeci da bi vas propustili. Ja nisam imao chekirani prtljag tako da je to olaksalo stvari.

A za letove po SE, je bolja destinacija Singapur kao Hub, tiger ima mnogo jeftinije letove prema svim destinacijama a ponekad i Jet Star, viza za singapur do 15 dane je slobodna i daje se na ulazu.

Ovo što je Stefan napisao za vizu za Sigapur je, ustvari, precizna informacija. Kod nas je u opticaju informacija da viza za Sigapur nije potrebna. Viza se dobija automatski pri ulasku, bez ikakvih zahteva, u vazeći pasoš i važi za 15 dana boravka.

Ja sam vadila vizu za Maleziju pre 3 nedelje u Dzakarti i rekli su mi ako nemam KITAS (dozvola za priveremeni boravak u Indoneziji) i dozvolu za povratak u Indoneziju, ne mogu da apliciram za vizu kod njih vec moram da se vracam za Beograd (a.k.a. Singapur).

Tako da su skoro promenjena pravila po tom pitanju u Dzakarti. Sad im treba 3 radna dana da urade vizu i daju je maksimalno na 30 dana. Kosta isto 5$ kao i kod nas.

U Singapuru se viza dobija za nedelju dana i to morate preko nekih agencija koje saradjuju sa ambasadom. Ambasada ne prihvata pojedinacne zahteve. (Iz provereno Cacansko-Singapurskih izvora  :hihi: )

;D

znaci i u dzakarti promenjeno..uzas, bas nas ubise s tom vizom za maleziju...al evo vidim da je neko napisao da moze da se dobije tranzit na terminalu air asije u kl , ili sam pogresno shvatio?

ako je to tacno to je super vest, ljudima i ovako vecinom trebaju vize da bi samo preleteli preko malezije z drugu destinaciju...evo meni su njihove vize potpuno ispunile pasos, moram da uzimam novi, a a izvadio pre manje 2 god...imam 8 malezijskih viza, i plus mi potrose strane pored, lupajuci pecate na prazne, iako ih stalno molim da ne rade to...i svaki put isto cimanje oko vize...stvarno nisu fer

Ako pravite vizu ovde u Kini (konzulat u Guangzhou):

For a Single Entry visa application to Malaysia by foreigner residing in China, you are required to produce your residence permit in China, your passports with validity more than 6 months, a copy of  your passport size photo ( with white background) and fill in a visa application form which can be obtain at the Consulate General of Malaysia office.

The visa fee is RMB50 for a Serbia passport holder.  The visa counter is open from 9am-12noon from Mon-Fri (except for public holiday) and will be process in 3 working days.

Immigration Attaché

Consulate General of Malaysia

Guangzhou, PRC

( (+8620)38770763 / 38770766

* (+8620)38771639

Jako korisna informacija, thx! :)

Za Maleziju kazu da je divna zemlja i naravno treba posetiti i druge destinacije osim Kuala Lumpura.

Cena vize i dokumenta su skroz OK, a da li mora lichno da se aplicira i da li postoji ubrzana procedura za izdavanje ?

Pozdrav iz komshiluka!   :pivoooo:

Nazalost, mora licno.. Ne moras zuriti, tri dana taman dovoljno da popijemo svo pivo iz frizidera ;) Imamo ooogroman frizider, jako je sarmantan (do sada 5987643 lajkova na Fejsbuku) i odlicno hladi ;)

Pozdrav komsiluku  pijjj

Kad sam se vec registrovao na forumu da doprinesem, 2x sam vadio vizu (2010, 2011) za Maleziju u konzulatu u Songkhla, Thailand, jedan formular, skida se na sajtu, nesto bruka malo para tipa tajlandskih 150 bath-a, to je recimo 3 evra, i osmeh na licu, prvi put sam dobio ~2 nedelje, drugi put ~mesec dana.

Primetio sam da kolege koje su vadile prvi put vizu dobiju ~2 nedelje, a ja koji sam vec vadio ~mesec, svi smo trazili na tipa 5 dana, cisto da posetimo KLC.

Prvi put sam usao avionom, drugi put kopnom, autobusom preko Hat Yai-a, Thailand.

Oba puta smo vizu dobili istog dana!

Samo fino i nasmejano, ne vole nas mnogo, ali nema problema, ipak je tajland zemlja osmeha.

A u maleziji je sve bilo vise nego extra, bili smo za vreme proslave tipa 50+ godina nezavisnosti + neki njihov praznik, bio je haos, ludilo na ulicama, vracali smo se nocu kasno veseli kao i svi i nije bilo problema.

Probao sam da odradim malezijsku vizu u turistickoj agenciji u Kini, da bih postedio sebe od cimanja do Guangzhou-a,

ali odgovor je da drzavljani Srbije moraju iskljucivo LICNO da idu po malezijsku vizu ...

Arrgh!  :shockkk:

Idem za par nedelja do konzulata u Guangzhou-u da apliciram, pa pisem iskustva ovde, mozda nekom znaci.

Viza je inace za nase drzavljane 50 yuana (6,5 evra) ...

i ja bih preporucio konzulat songkhla na jugu tajlanda..vozom do hat-yai-ja, i onda jos pola sata-sat busom do tamo, i stvarno se dobija najlakse nego u bilo kojoj zemlji u aziji, a vadio sam malezijsku vizu maltene u svakoj zemlji jugoistocne azije, ukljucujuci i indoneziju i singapur..

navodno, treba da se ceka, ali ako ih lepo zamolite, izdaju odma..naravnom, uvek je single entry...tu je blizu i grana, tako da samo odma produzite put...

u nekim zemljama sam cekao na malezijsku vizu i duze od 7 dana, presela mi je ta malezijska viza... morao sam da izvadim novi crveni pasos posle nepune 2 godine, prevashodno zbog malezije heheh

Društvo, imam problem, pa bi mi jako značilo ako je neko bio u sličnoj situaciji, da mi da savet šta da radim dalje...

Aplicirala sam za  vizu, dala im milion nekih papira i izlaznu kartu,ali ne za Beograd već za Filipine ( što bi trebalo da je nebitno) , da bi me danas zvali i rekli mi kako ne mogu da mi daju vizu, dok im ne dostavim povratnu kartu za Beograd. Koja glupost!!!

Ja posle Malezije idem dalje po Aziji narednih 6 meseci, ne nameravam da se vraćam tamo, čak ni kada se budem vraćala kući.

Molim vas, ako je neko bio u sličnoj situaciji, da mi pomogne kako je rešio ovaj problem?

HVALA!

Evo mog pozitivno-negativnog iskustva u vezi sa vadjenjem malezijske turisticke vize u konzulatu u Guangzhou-u u Kini:

Aplikacije za vizu su od ponedeljka do petka od 9-12h.

Mi smo otisli u 9h, nadajuci se da cemo biti medju prvima... medjutim zatekli smo ogromnu guzvu u hodniku, otprilike 50-60 ljudi (uglavnom kineza) koji su dosli pre nas. Kad stignete na red da udjete u konzulat, na "front desk-u" kazete zasto ste dosli, upisete se u neki protokol i dobijete formular za vizu i broj, koji cekate da prozovu na salteru. I pored guzve, osoblje je jako usluzno i ljubazno.  :)

Od dokumentacije, za ne-kineze je potrebno: 2 slike, popunjen formular i kopija kineske vize. Kad smo stigli na red, na salteru su nam rekli da izdaju vizu za SAMO ZA STRANE DRZAVLJANE KOJI RADE U KINI, a ne i za one koji borave u Kini. Trazili su nam i kopiju "residence permit-a" iz pasosa. A to ima koji svako ko legalno radi u Kini sa radnom Z vizom ili ko je ovde ozenjen/udata ili studira u Kini. S obzirom da imamo poslovne kineske F vize, a ne radne Z vize, ovo je bio problem... cekali smo da konzul odluci ... i tako smo cekali i cekali skoro 2 sata, da bi bili pozvani na intervju sa konzulom.

On nam je stavio do znanja da samo nekim zemljama, ukljucujuci i Srbiju trebaju vize i da je otezano dobijanje iste ... napravili smo se kao da to nismo znali ...  :o ...  onda je razmislio 10 ak sekundi i potpisao da se slaze da nam izda vize!  :)

Znaci, moguce je, ali je hteo da nam stavi do znanja odakle dolazimo  :x

Viza kosta 50 RMB, i dobija se za 2 radna dana.

Hvala im što nam svaki dan stavljaju do znanja odakle dolazimo :)

Meni je problem što ne mogu ni da porazgovaram sa konzulom.. Ovaj naš i nema neku bitnu ulogu tamo, sve zavisi od ovih u Maleziji... tako da i dalje čekam, čekam.. plašim se da pozovem i da mi opet kažu da su me odbili. Ovako čekam, u nadi da će me zvati i reći da je ovaj put sve u redu... :D

Ali imaju tako neke glupe uslove- čak nisu ni uslovi, ne znam šta im je to...

Ja mislim da ne treba da čekaš, nego da odeš lično i tražiš razgovor sa konzulom.

Mi smo danas aplicirale u Beogradu i dobile vizu isti dan. Od papira smo predale: pasos, kopiju pasosa, 2 popunjena formulara, 1 fotka, avio karta beg-bkk-beg, avio kartu za izlaz iz malezije (u nasem slucaju Singapur), rezervaciju hotela u KUL-u (koju cemo otkazati jer je bilo u varijanti "open cacellation" i 5e.

Od njih smo dobili "paketic" tj dosta kataloga, brosura sa informacijama i jako su ljubazni. Predale smo papire u 12h a uzele vizu isti dan u 16h.

Za ambsadu u Bgu je potrebno:

2 popunjena formulara (obrazac se skida na sajtu)

http://www.kln.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=226247&folderId=231106&name=DLFE-5921.pdf  ( kopira se dvostrano )

2 fotografije( kao za pasos)

2 kopije prve strane pasosa

rezervacija hotela i karte

5e

Dokumenta se predaju izmedju 9.00-15.00, a ambasada radi do 16.30

Procedura obicno traje 1 dan.

Vrlo su prijatni :)

Evo da vam napsem o svom iskustvu sa malezijskom vizom na KLCC aerodromu.  :)

Stigli smo na shalter pasoshke kontrole na aerodromu, sluzbenik je bio krajnje ljubazan i rekao nam:

"Good morning! How do you feel today?"   :?  :P

pitao je i koliko dana ostajemo u Maleziji.

Rekli smo mu: "Par dana"!

On uze pecat i lupi nam u pasos "30 days stay" i vrati nam pasose ...

Ja mu kazem: "Ne ne ne ... mi imamo VIZE!"

A on kao: "A aaa ... pa izvinite, pogresio sam ... retko kome iz Evrope vize trebaju"  :) ...

Izvinio se jos 5 puta i udario pecat i na vizama da su iskoriscene.

Carinska kontrola nije htela da pogleda prtljag ... tako da smo samo prosli.

Eto, moze da se prodje i bez vize ako nagazite nekog mladog sluzbenika ... a kad se setim samo kolko smo se nacimali oko te vize, a on nije hteo ni da je pogleda  :shockkk:

Pitanje za sve korisnike Air-Asie: kako rešavate problem sa ne-izdavanjem multi vize u Beogradu? 

Da li je moguće izvaditi odmah u startu dve single entry vize?? Pa bude jedna za odlazak a druga za povratak (2 puta 5 € nije strašno)?

PS

pitanje je možda idiotsko ali takva su i njihova pravila.. :102:

Da li je moguće izvaditi odmah u startu dve single entry vize??

Upravo tako, nigde ne izdaju multientry, mora vise zasebnih viza sto i nije neki problem kada se ima u vidu koliko su jeftine.

Nije problem u vizi, vec u kontroli na granici. Sa srpskim pasosem i muskog pola trebalo bi da te dobrano pretresu i ispituju.

Ja nemam takvo iskustvo. Izvadio sam vizu u Budimpešti i Maleziji me niko ništa nije pitao a kamoli pretresao.

da, moras ponovo za povratak da vadis novu single entry vizu, u konzulatu ili ambasadi u toj zemlji u kojoj se nalazis...

to jeste cim, zato sto ponovo moras da se cimas i cekas vizu, a drugaciji su i uslovi od konzulata do konzulata...ne sto se tice papira, nego njihovog odnosa prema srpskom pasosu. negde zezaju maximalno, pricaju i kako ne mogu ni da nam izdaju vizu, procedura traje po nedelju dana itd..a negde je mnogo opustenije...

ali da, najveci problem je sto jednostavno moras da budes vezan oko tog njihovog konzulata,a sto je problem ako se na putu ne zadrzavas dugo u jednom gradu...

moja iskustva su da je najbolji konzulat songkla na jugu tajlanda, blizu granice sa malezijom, daju vizu odma sutra..nije losa ni ambasada u dzakarti..u medanu na sumatri je guzva, u singapuru isto, i kenjaju...u vijetnamu su najgori...tu su mi drzali pasos 7 dana, samo za tranzitnu vizu, zadrzavao sam se samo  1 sat na aerodromu kod presedanja...bankok se ceka negde oko 3-4 dana...

ma ne pitaj, vec sam uzeo 3. crveni pasos, jer su mi predhodne bukvalno pojele malezijske vize..

al kako je tako je, jbg. srpski pasos nije bas omiljen u zemlji maleziji :)

hahahah sad skapirah da si ti pitao da li u beogradu odma mozes da izvadis 2 single entry vize,ako vec ne daju multi  :bang:...

pa brate stvaaarno zvizhd

da je tako nesto moguce, pa to bi verovatno izaslo u new york times-u za najvecu budalastinu godine hahah