Followers 0

Viza za Maleziju

232 posts in this topic

3 hours ago, loshme10 said:

Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoc. Uplatili smo karte za Maleziju, idemo krajem jula prvo KL na 2 dana pa 22 dana Borneo - Sabah. Na sajtu vidim da za vizu traze rezervaciju smestaja u Maleziji. Kazite mi ako znate da li rezervacija mora da bude za sve vreme boravka u Maleziji ili je dovoljno za prvih par i poslednjih par dana? Devojka i ja idemo u nekoliko gradova u Sabahu i mislili smo da trazimo smestaj na licu mesta, pa me zanima da li je razlog za odbijanje vize ako ne prilozimo rezervacije za smestaj za sva 22 dana? Hvala unapred.

A je l' ima razlog da se ne uzmu fully-refundable smeštaj ili smeštaji na booking.com (koji nemaju prepayment) i da se otkažu kada se dobije viza.

To je moja uobičajna praksa za 20+ različitih viza koje sam vadio :smile:

50 minutes ago, loshme10 said:

Hmmm, nisam znao za to za Sabah. Gde to da proverim? Na sajtu ne pise nista o Sabahu konkretno ili da se razlikuje od ostatka Malezije :/

Obavezno ih pitaj u ambasadi oko ulaska pošto je u pravu @bam-bam i ima neka dodatna procedura za ulazak (Sabah i Sarawak), a mi oduvek imamo izuzetno zategnute odnose sa maležanima pa to može vrlo lako da se pretvori u noćnu moru ako se rešava u hodu (posebno sa tako knap vremenom).

Zvao sam ambasadu danas da se raspitam. Devojka je bila jako ljubazna i izmedju ostalog mi je rekla da ne treba nista dodatno osim regularne vize za ulazak u Sabah. E sad ako ona ne zna ne znam ko zna, trebalo bi da je to to...

I jos jedna stvar, znam da je offtopic, ali da li bi neko ko je bio u Sabahu mogao da mi se javi u PP da mi pomogne oko itinerara, tj oko najboljeg rasporeda dana po gradovima. Hvala.

Jel vadio neku evisu?

Piše da treba potvrda o smeštaju od samog hotela i dokaz da je plaćeno. Plus ne prihvataju screen shot već mora originalni dokument u pdf-u.

Ja sam išao preko booking-a i imam samo običnu potvrdu mejlom.

Zanima me da li se ovo striktno gleda ako ima neko ovde da je vadio?

ili samo kupis na priceline.com avio kartu i otkazes je u roku od 24h (obicno je i vise tipa oko 36h).