Posted August 28, 2014 Oboje mi potvrdiše, i taj lik iz imigracionog maležanskog i ta žena službenica iz konzulata u Šangaju istu priču da Srbi MOGU da vade tranzit vize na aerodromu. E sad, postavlja se još jedno pitanje. Mi imamo po redu vožnje 2h 45min za presedanje. Na forumima sam čitao kako je taj aerodrom ogroman, jedan lik je čak rekao kako treba da se prebaciš sa terminala na terminal od sat do dva sata!?! Mislim da tip nije normalan... ili je mislio na prebacivanje sa KLIA2 na taj neki LLCC terminal. Mada, koliko sam ja skontao iz svih ovih priča, od juna oni rade SAMO na tom KLIA2 terminalu, na kome je valjda sve spojeno bukvalno jedno sa drugim - u prevodu, neće mi trebati više od 30-40min da se prebacim? Treba uračunati i to čekanje u redu za tu tranzitnu vizu, pitanje je koliko se to čeka?Ovo je stvarno smešno, putujem u sasvim treću zemlju, a oko druge gde treba da tranzitiram gubim dva dana već...A jeste vi vadili unapred vize u BG ili tranzitirali?Nadam se da je onda stvarno tako kao sto kazu. Sto se tice prebacivanja sa terminala na terminal bice ti opusteno, narocito sto sleces i polces sa istog dela KLIA 2. Nama je trebalo sa medjunarodnog terminala(Klia) do KlIA2, sve sa pasoskom kontrolom, i busom, manje od sat vremena...tako da opusteno...Jeste veliki KLIA2 ali je sve dobro obelezeno i puno onih eskalatora za brzo hodanje I da, sad je cela airasia na KLIA2, mislim da je LCCT gotov. Mi smao na karaju posle silnih ispitivanja kojekoga, trazili multi entry vizu u Bg, dobili isti dan i sve bilo ok Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2014 Nadali se ili ne burazeru, to nam je što nam je, što bi rekli mi na jugu, karte su pazarete! Neka je Bog na pomoći i neka Kinezima na aerodromu ne padne na pamet da nas zezaju jer će biti krvi do kolena. Hvala na moralnoj i čukačkoj podršci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2014 Nadali se ili ne burazeru, to nam je što nam je, što bi rekli mi na jugu, karte su pazarete! Neka je Bog na pomoći i neka Kinezima na aerodromu ne padne na pamet da nas zezaju jer će biti krvi do kolena. Hvala na moralnoj i čukačkoj podršci. Nema na cemu, i sta da ti kazem onda nego srecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Hteo, ne hteo, stalno se vrtim preko Malezije jer nemaju konkurenciju po ceni.Bude ponekad neka jako dobra promocija singapurskih Fly Scoot ili nekih filipinskih kompanija, ali to sve plane za ocas posla.Dok se na Air Asia rasprodajama zaista mogu i kupiti te karte, vise im sajt ne pada tokom promocija kao nekada.Sta da se radi. Bolje i izvaditi tu tranzitnu vizu za svaki slucaj, opet ispadne jeftinije. Ili izvaditi turisticku pa napraviti stop over jedan dan/noc u KL-u ko nije pre bio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Sta da se radi. Bolje i izvaditi tu tranzitnu vizu za svaki slucaj, opet ispadne jeftinije. Ili izvaditi turisticku pa napraviti stop over jedan dan/noc u KL-u ko nije pre bio. Da, da. Evo tek sad gledam ponude Air Asia-e, i jeste, stvarno znaju da budu mnogo jeftini. Konkurencija je 2-3-4x skuplja. Jedino mi u glavu ne ide ''logika'' njihovih vlasti (ili koga već) oko tih viza. Pa ljudi moji, pala vam 2 aviona, niko vam više ne dolazi, umesto da olabave maximalno, oni treniraju tu neki teški islam na pojedinim državama... Mislim...BTW, ne može tranzitna viza u Šangajskom konzulatu da se uzme! Koliko sam ja shvatio nju, ta viza sem na aerodromu ne može (valjda) po ambasadama da se uzme. Jedino turistička do mesec dana. Ali mi ponovo nije jasno što je u Šangaju tarifiraju preko 20e, a svuda je tipa par dolara, kako ljudi vele. A i kruti su, mora lično da se pojavljuješ, ne može poštom da se šalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 (edited) Njihovu turisticku vizu sam platio 9 dolara u Australiji 2011, sada verujem da je skuplja.Samo dve drzave iz politickih razloga, to jest tri: Izrael (i tu je totalna blokada kao sto je nekada bila prema Srbiji), Srbija i Crna Gora.A procenat putnika koji dolaze iz Srbije i Crne Gore je sasvim sigurno smesan. Tako da ih bas briga, nisu to neki novci.Sada su odnosi `normalizovani` ali gradjani Srbije i Crne Gore i dalje su pored Izraelaca jedini koji ne mogu da se prijave za Malaysia my second home program za penzionere ili finansijski jake ljude koji bi da se presele u Maleziju i odmah dobiju boravisnu vizu.A inace, u Maleziji ima preko milion ilegalnih imigranata. Tako da su oprezni sa ljudima iz nerazvijenih/zemalja u konfliktu. Edited August 29, 2014 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2014 ajde tales napisi sta se desilo na kraju, kako si prosao na KL aerodromu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2014 Air Asia koristi low cost terminal koji nema transfer zvanicno, mene su jednom provlachili kroz neka vrata sa tim sto sam chekao od 1 u noc u sobicku do 6 ujutru dok nije otvoren ceo low cost terminal za transfer, naravno nisam dobio persona non grate ali su mi preporucili da to ne radim sledeci put , a KLI2 je opushteno tu ima tranzit Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2014 Air Asia koristi low cost terminal koji nema transfer zvanicno, mene su jednom provlachili kroz neka vrata sa tim sto sam chekao od 1 u noc u sobicku do 6 ujutru dok nije otvoren ceo low cost terminal za transfer, naravno nisam dobio persona non grate ali su mi preporucili da to ne radim sledeci put , a KLI2 je opushteno tu ima tranzitna to je nekad bilo, sad air asia koristi novi terminal na KLIA..ali nebitno sad to, nego da nam covek napise kako se proveo...jer je drugacije i kad nemas direktno povezan let, nego imas 2 potpuno razdvojene karte, iako sa istog terminala....ranije su oko toga isto pravili probleme...ako je ovo sad proslo talesu, znaci da cemo svi moci opusteno da putujemo air asijom preko KL, jer je ona sad dobila svoj terminal na KLIA.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2014 Nema nam Talesa... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2014 Posto dosta dugo pratim forum i upijam informacije odlucio sam da i ja podelim iskustva u vezi dobijanja single entry vize za Maleziju.Vizu sam izvadio pre nekoliko dana u ambasadi Maleziju u Beogradu i sve je proteklo bez ikakvih problema.Prilozio sam:- 1 x IM.47 formula- 1 x slika koja nije bila iste velicine kao kvadratic na IM.47 formularu ali mi je receno da velicina slike uopste nije bitna- 1 x Booking.com rezervacija- 1 x Qatar Airways karta na kojoj se vidi relacija BG-KL i SIN-BG, receno mi je da je bitno da se vidi i povratak u Bg.- 1 x Malaysia Airlines karta za izlazak iz KL-a i odlazak u SIN.- 1 x fotokopija pasosa- 1 x 5 EUR, ja dosao sa 20 EUR pa su me poslali da rasitnim jer mora tacno 5 EUR Prijave su do 12h a pasos mora da se pokupi istog dana oko 15h. Planirao sam da po pasos dodjem za nekoliko dana ali su rekli da ne mogu da ga ostave u ambasad preko noci.U polje gde se traze informacije sponzora rekli su mi da napisem adresu hotela i kontakt telefon.I to je to. Prijavio sam se za turisticku vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 Ehej, evo me! Ne stižu mi obaveštenja, ne znam zašto. Bloody hell! Nego mi još nismo pošli, tek za desetak dana, strpite se. Biće valjda sve ok. Mi koliko sam skontao slećemo i uzlećemo sa KLIA2 aerodroma. Jedino me buni to što putujemo iz Kine za KL nekim Air Asia X prevoznikom, a od KL do HCMC nas vozi ''normalna'' Air Asia bez dodataka. Jel ima to neke veze sa tim gde bi ovaj avion sleteo? Nigde na netu nisam uspeo da im nađem gde sleće Air Asia X, mada pretpostavljam da je isto KLIA2? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 Svi sleću na KLIA2, tamo im je gnezdo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 trebalo je da odletis air asijom u kambodzu ili laos, tamo se njihova viza dobija na granici, tj. ne treba ti unapred...u singapuru se viza ceka oko 7 dana, jer ima jako puno aplikanata, pa malo sporije ide..btw, nije mi jasan taj pomalo nipodastavajuci odnos prema svojoj zemlji, bar sam ga ja osetio u tvojoj recenici -podsetili su me odakle dolazim- to za neproduzavanje viza srbima je samo malezanska specijalnost, a jako dobro znaju oni zasto je to tako, a vuce korene jos od rata u bosni..ovo sam morao da napisem jer cesto slusam te floskule "odakle dolazimo" a smatram da bar sad u ovo novije vreme to nikako ne stoji, jer je nasa zemlja mnogo popravila imidz u svetu i vizni rezim prema njoj je mnogo liberalizovan, u tome smo i prestigli dosta zemalja koje su ranije bile ispred nas..postoji jos nekih relikta proslosti, tipa malezije, pakistana, saudijske arabije..ali i to ce vremenom doci na svojeDruze,ne znam koliko putujes i sa koliko se stranaca druzis! nije mi namera bila da omalozavam drzavu. Ali, na svakom koraku pri putu u inostranstvo se srecem sa problemima. Madjari traze radne dozvole, rezervacije hotela ... Da ne nabrajam. Ovde u Maleziji sam vec treci mesec, i upoznao sam puno stranaca sa svih kontinenata. Ako kazem da smo mi retki kojima treba viza, ili da drugi barem mogu da je izvade na aerodromu, ili da njima traje 3 meseca a meni 1 mesec... dovoljno govori o onome sto mi smeta. U losem smo polozaju i tu ne mozemo nista. To je samo konstatacija. Ali, bice bolje nadamo se Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 Морам да поновим за бамбамом, ово је стварно логика за медаљу.Уместо да из закона и правила земље на које се жалиш схватиш нешто о ТОЈ земљи, ти си кривицу нашао у себи и својој земљи.Мало строжије прописе имају и за грађане Израела, чисто да те мало подсетим у какву земљу си отишао... Relja!Ovde sam treci mesec i upoznao sam jako puno ljudi sa svih kontinenata! Velikoj vecini viza ne treba, ili je moze dobiti na granici, ili im vazi 3 meseca a meni 1 mesec...Dakle, nisam siguran bas u kome je problem. Ako svi imaju veca prava od nas, mora da je malo i do nas! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 U ovom slucaju nije nista do nas. Drzava koja ima pik kao bas slucajno samo na Srbe i Jevreje, zna se o cemu se radi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 (edited) Relja!Ovde sam treci mesec i upoznao sam jako puno ljudi sa svih kontinenata! Velikoj vecini viza ne treba, ili je moze dobiti na granici, ili im vazi 3 meseca a meni 1 mesec...Dakle, nisam siguran bas u kome je problem. Ako svi imaju veca prava od nas, mora da je malo i do nas!svi imaju veca prava od nas, ali u MALEZIJI..ne drugde....do nas nije nista, mi smo cak hteli i da ukinemo malezanima vize i da podignemo diplomatske odnose na visi nivo, cak i slanjem ambasadora u KL...to se sve desavalo 2007 god..onda je doslo njihovo expresno priznavanje Kosova, kao jedna od prvih drzava koja ga je priznala, i to je ujedno bio njihov jasan odgovor na nasa nastojanja da uspostavimo bolje odnose...od tada se, mislim, prestalo sa nekom intenzivnijom komunikacijom izmedju nase dve zemlje..ne treba zaboraviti i da je srbija u jako dobrim odnosima sa indonezijom, koja pak nije bas u prijateljskim odnosima sa malezijom. zeleo bih da napomenem da se sukob izmedju malezije i indonezije vodi oko ostrva borneo, jer , po indonezanskoj strani, malezani malo malo pa zauzimaju teritoriju gde je dzungla...kad udju bezobrazno duboko, onda se indonezanska armija digne ( svakih 10-ak god), pa ih izbace odatle..naravno, svojim prisustvom, i pritiskom, ne direktnim ratom...u tome veliku ulogu ima i nasa zemlja, indonezija i dalje ima nasu artiljeriju, tenkove itd...pa im nasi inzenjeri i oficiri stalno pomazu u odrzavanju i logistici...to, izmedju ostalog, kapiram da takodje nervira malezane...ali to ih nikako ne opravdava da nevine putnike sa srpskim pasosem maltretiraju po ambasadama i granicama..a takvih maltreta sam se naslusao na tone, a licno i doziveo par puta..pomenucu ambasadu u hanoju i konzulat u medanu...na nekim mestima su stvarno fini, tipa beograda, dzakarte, i konzulata songkla na jugu tajlanda...ali to ipak ne opravdava i dalje jako strog vizni rezim prema nama...ponavljam, sve ovo sto se "nama" desava " po svetu", ne desava se u stvari skoro nigde, nego samo u par zemalja, od kojih je jedna i malezija...ostale zemlje jugoistocne azije i istocne azije npr. su mnooogo bolje prema nama, i nigde nema nikakvih problema da se viza produzi, dobije na granici, multi ulasci itd..koliko god da to njihova zakonodavstva dozvoljavaju....pricam sve iz svog iskustva btw.srecno druze u maleziji nadam se da se ipak nesto menja polako, videcemo sad kad nam se tales vrati s putesestvija, dal su ga pustili na KLIA da tranzitira u bescarinskoj zoni bez vize heheheh Edited September 17, 2014 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2014 (edited) svi imaju veca prava od nas, ali u MALEZIJI..ne drugde....do nas nije nista, mi smo cak hteli i da ukinemo malezanima vize i da podignemo diplomatske odnose na visi nivo, cak i slanjem ambasadora u KL...to se sve desavalo 2007 god..onda je doslo njihovo expresno priznavanje Kosova, kao jedna od prvih drzava koja ga je priznala, i to je ujedno bio njihov jasan odgovor na nasa nastojanja da uspostavimo bolje odnose...od tada se, mislim, prestalo sa nekom intenzivnijom komunikacijom izmedju nase dve zemlje..ne treba zaboraviti i da je srbija u jako dobrim odnosima sa indonezijom, koja pak nije bas u prijateljskim odnosima sa malezijom. zeleo bih da napomenem da se sukob izmedju malezije i indonezije vodi oko ostrva borneo, jer , po indonezanskoj strani, malezani malo malo pa zauzimaju teritoriju gde je dzungla...kad udju bezobrazno duboko, onda se indonezanska armija digne ( svakih 10-ak god), pa ih izbace odatle..naravno, svojim prisustvom, i pritiskom, ne direktnim ratom...u tome veliku ulogu ima i nasa zemlja, indonezija i dalje ima nasu artiljeriju, tenkove itd...pa im nasi inzenjeri i oficiri stalno pomazu u odrzavanju i logistici...to, izmedju ostalog, kapiram da takodje nervira malezane...ali to ih nikako ne opravdava da nevine putnike sa srpskim pasosem maltretiraju po ambasadama i granicama..a takvih maltreta sam se naslusao na tone, a licno i doziveo par puta..pomenucu ambasadu u hanoju i konzulat u medanu...na nekim mestima su stvarno fini, tipa beograda, dzakarte, i konzulata songkla na jugu tajlanda...ali to ipak ne opravdava i dalje jako strog vizni rezim prema nama...ponavljam, sve ovo sto se "nama" desava " po svetu", ne desava se u stvari skoro nigde, nego samo u par zemalja, od kojih je jedna i malezija...ostale zemlje jugoistocne azije i istocne azije npr. su mnooogo bolje prema nama, i nigde nema nikakvih problema da se viza produzi, dobije na granici, multi ulasci itd..koliko god da to njihova zakonodavstva dozvoljavaju....pricam sve iz svog iskustva btw.srecno druze u maleziji nadam se da se ipak nesto menja polako, videcemo sad kad nam se tales vrati s putesestvija, dal su ga pustili na KLIA da tranzitira u bescarinskoj zoni bez vize hehehehBravo! To su prave informacije! Za to ovaj forum i sluzi! Ne da komentarisemo ko je sta rekao ili mislio, vec podatke iz kojih ostali na forumu mogu da stvore svoju sliku! A ja sam izgleda baksuz da uvek putujem tamo gde nama treba viza, a ostalim kolegama ne! Hvala i pozdrav Edited September 18, 2014 by dakib Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2014 Momci, ne znam za vas, ali Tales je spremio shot-gun u slučaju da se Kinezi ne usude da ga puste onboard. Ajde, držite nam palčeve da sve prođe kako valja, a za info se podrazumeva, za koj' smo đavo tu ako ne da se pomažemo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2014 J.bete vi meni mater ako je ovde u Aziji neko normalan. Prvo mi stiže vrlo uznemirujuća poruka posle 10 dana kašnjenja sa CS foruma od cure koja je zvala imigraciono njihovo gde kaže kako nama TREBA viza za tranzit! Onda šok, umalo u nesvest nisam pao, 5 dana do leta. Zatim zovem konzulat u Šangaju ponovo kako bi proverio, oni me šetaju sa broja na broj, ono nije zdravo za srce! Na kraju nekako dobijem neku Visa section (imaju izgleda pedeset podgrupa u toj j-benoj sekciji) gde prvo kažu TREBA, zatim ja pitam alo ljudi, tranzitiramo 3 sata, onda ona PONOVO priča sa šefom, da bi rekla, aha ovo je nova vest, ne treba vam, jedino ako ulazite u Maleziju vam treba.Onda pitam za detalje za vize, kaže mora da zovete taj i taj broj, mi smo u drugoj kancelariji, ne znamo mi to!?! A na taj drugi broj naravno se niko ne javlja, a sekretarica piči li piči na kineskom.Zatim se rešim da pozovem imigraciono na KLIA2 i reskiram, ko veli možda znaju engleski (u ovom delu sveta kad naletite na nekoga da zna i basic engleski, to nije jedna, nego tri premije), kad ono žena zna! I izložim ja njoj naš problem, kad ona TREBA VAM VIZA! Ja ponovo, alo matora, pa tranzitiramo 3 sata samo, Air Asia piše na njihovom sajtu ovo-ono blabla, čekajte ponovo. Ponovo proveri i sad ponavlja identičnu priču kao Šangajci - ne treba vam viza za tranzit, jedino ako ulazite u Maleziju!Znači, ja više ne mogu da se načudim ovim divljim zemljama i njihovom neprofesionalnom ponašanju koje je katastrofa. Isti su kao Balkan pre 20 godina. Ja sam stvarno mislio da od nas nema gorih. Ovde bre običnu informaciju ne možeš da nađeš od onih kojima je to posao!?! Da je-em i odmor, i Maleziju, i Srbe i Muslimane, i rat u Bosni, i političare, i sve kretene koje putnicima od običnog putovanja prave haos. A i sebe što sam uopšte odlučio da imam išta sa Malezijom posle svih vaših priča. Bitange jedne, izigravaju mi velike muslimane tako što maltretiraju srpske putnike ni krive ni dužne... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 Eve Talesa, vaskolikog spasioca serbskog bekpekerskog sporta sa novim informacijama! Da, tranzit radi normalno bez vize, daklem Air Asia, KLIA2 aerodrom, sletiš, hodaš tipa 200 metara i odjednom - tranzit skretanje ulevo! Znači, NE TREBA MALEŽANSKA POLINEŽANSKA viza, letite opušteno... (ali ne idite u Vijetnam, ako vam nije do razočarenja . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 Znači, NE TREBA MALEŽANSKA POLINEŽANSKA viza, letite opušteno... Ja bih ipak ovde ubacio poneku reč ograde... Dakle, znaš ti da ne treba, sad znamo i mi, ali da li zna baš svaki slučajni službenik avioprevoznika, aerodroma ili ambasade koji ti može zagorčati život... Azija je to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 Ja bih ipak ovde ubacio poneku reč ograde... Dakle, znaš ti da ne treba, sad znamo i mi, ali da li zna baš svaki slučajni službenik avioprevoznika, aerodroma ili ambasade koji ti može zagorčati život... Azija je to...Duyo buraz, kad te najveći paranoici na ovim prostorima puste bez pravljenja problema, mislim da će svuda proći glatko! Da, uvek valja biti na oprezu i imati plan B, slažem se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 Duyo buraz, kad te najveći paranoici na ovim prostorima puste bez pravljenja problema, mislim da će svuda proći glatko! Da, uvek valja biti na oprezu i imati plan B, slažem se.samo jedno pitanje- jesi li imao jednu kartu kina-KL-vijetnam, ili 2 razdvojene? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 samo jedno pitanje- jesi li imao jednu kartu kina-KL-vijetnam, ili 2 razdvojene?Nisu razdvojene, connecting flights je u pitanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites