September 8, 200619 yr Author U Novom Sadu je posadjen drvored Ginka u Tolstojevoj ulici... E sad, odgovarajte na moje pitanje, daklem ostrvo imena dela tela! :-D Evo vam pomoc, nalazi se u Kornatskoj grupi ostrva... e vala si me natira da potrazim. Glida sam u atlas, nema, glida na mape razne, nema, al ne odusta i pronadjo - Babina Guzica velicine 11176 m2 a sto se tice ginka, predlazem da otvorimo posebnu temu - "Izgubljeni ginkoi" gde ce svako da pise gde je sve video ovo drvo Moje pitanje: Jedan bivsi glavni grad na A
September 8, 200619 yr Abidzan, obala slonovache grad u Srbiji, jedinsten po jednoj crkvi u kojoj se nalazi takozvana 'crna' bogorodica? isto na slovo A
September 8, 200619 yr Author Abidzan, obala slonovache? grad u Srbiji, jedinsten po jednoj crkvi u kojoj se nalazi takozvana 'crna' bogorodica? isto na slovo A Vidis, nisam znao da je i Abidzan bivsi crna bogorodica je u Apatinu A vi meni recite jos jedan bivsi glavni grad na A
September 8, 200619 yr Antigva, Gvatemala Nadam se da je to taj na koji si mislio i da necemo dobiti jos jednu bivsu prestonicu na A kao pitanje od tebe Keltsko pleme na S ?
September 8, 200619 yr Author Antigva, Gvatemala? Nadam se da je to taj na koji si mislio i da necemo dobiti jos jednu bivsu prestonicu na A kao pitanje od tebe Keltsko pleme na S ? E nisam znao da postoji toliko bivsih glavnih gradova na A !.. A ovo moje je bas onako super pitanje - evo da vise ne budem naporan - mislio sam na Aden - glavni grad bivseg Juznog Jemena. Sada je to jedinstvena drzava Jemen, a glavni grad je prestonica bivseg severnog dela - Sana. Eto malo edukacije, na to smo zaboravili jos pre dosta strana... a ovo pleme cu ostaviti nekom drugom
September 8, 200619 yr Posto se plazis, mislis na Skordisce, koji su ziveli ovde negde? Ako je tacno, onda grad sa najduzim imenom na svetu?
September 8, 200619 yr to sam citala milion puta, takodje u zabavniku pa ne znam da li je tacno. u svakom slucaju, nisam zapamtila ime i nikada necu (cak nisam sigurna ni da oni tamo mogu da izgovore, mora da mu tepaju nekako, recimo gogo :-D). elem, da pastujem ovo sto izguglovah: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Meaning: "The church of Mary in the hollow of the white hazel near the fierce whirlpool and the church of Tysilio by the red cave" You can get a stamp put in your passport i fini link sa slicicama: http://www.ukstudentlife.com/Travel/Tours/Wales/All.htm kako se zove vestina chitanja sudbine iz ovcije jetre, narocito popularan u starom vavilonu? na slovo H.
September 8, 200619 yr Zao mi je, odgovor nije tacan, pitanje ti jos uvek ne vazi Evo pomoc: u pitanju je glavni grad jedne zemlje... mi ga naravno zovemo znatno skracenim imenom, kao uostalom i ceo svet, a i oni sami Zaboravih da dam slovo Na B
September 8, 200619 yr da nije mozda Bandarseribagavan valjda se tako izgovara glavni grad Sultanata Brunej
September 8, 200619 yr Author da nije mozda Bandarseribagavan valjda se tako izgovara glavni grad Sultanata Brunej Jok, misli na Bankok , cije je u stvari puno ime, najduze na svetu Ako se Franci javi mozda nam napise. Posto se plazis, mislis na Skordisce, koji su ziveli ovde negde? Ako je tacno, onda grad sa najduzim imenom na svetu? A za Skordiske, vele na Wikiju da je verovatnije da su Tracani ili neki mix Ilira, Tracana i Kelta, mada ih opet na drugim mestima turaju pod Kelte, sto je i meni negde u glavi... A ima jos i neki Senoni, Sekvani itd... Britanski protektorat u Polineziji na P
September 9, 200619 yr orginalni naziv Bangkoka je Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit sto se tice protektorata Britanije u Polinezije u pitanju je Pitkeren koji ima oko 150 stanovnika a jedina delantnost na ostrvu je izdavanje postanskih maraka
September 9, 200619 yr Author orginalni naziv Bangkoka je Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit sto se tice protektorata Britanije u Polinezije u pitanju je Pitkeren koji ima oko 150 stanovnika a jedina delantnost na ostrvu je izdavanje postanskih maraka lepo, aj sad postavi pitanje?
September 10, 200619 yr Heheh, pitanje je ba? jako! Al iskopah ga Ol?tin ... Moje pitanje je materijal koji nosi ime nastalo kao kombinacija imena dve svetske metropole ?
September 10, 200619 yr Najlon, kombinacija Njujorka i Londona, posto je valjda otkriven u isto vreme na oba mesta. Nemam inspiracije, pa evo jedno lako pitanje: Najvisi grad na svetu, na V
September 15, 200619 yr Author Negde stoji Potosi u Boliviji, a negde Wenzhuan u Kini (u Ginisovoj knjizi). Chivitli jesi na ovaj mislio - Venzuan? novo pitanje: zaliv "u" Australiji na K
September 15, 200619 yr To je zaliv Karpertanija izmedju Arhemove zemlje i poluostrva Jork na severu Australije, juzno od mora Arafura A kad smo vec kod Australije evo i pitanja Kako se zove najvece nalaziste zemnog gasa u Australiji? mala pomoc, pocinjee na G
September 16, 200619 yr Author To je zaliv Karpertanija izmedju Arhemove zemlje i poluostrva Jork na severu Australije, juzno od mora Arafura? A kad smo vec kod Australije evo i pitanja Kako se zove najvece nalaziste zemnog gasa u Australiji? mala pomoc, pocinjee na G mala ispravka - Karpentarija a gas vade u Gidgealpa-i (kako li se ovo cita ) Q: poluostrvo u severnoj Evropi na K
September 18, 200619 yr Author Ili je Kola ili Kanin? jeste, ja mislio na Kolu, a pretpostavljam da i taj Kanin postoji (valjda ga nisi izmislio ) Ajde postavi novo.