Posted May 12, 2008 kakva su vasa iskustva sa C-outdoor satorima? da li ih je neko kupio... Video sam da u IDEA marketima ima model za 2(3) osobe za 3000 dinara... vredi li to uopste? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2008 Što se mene tiče, kineski šator za 1.200 dinara za dve osobe izdržao je oluje sa pljuskovima, pustinjsko sunce, kupine & kojekakvo trnje itd itd... u principu mislim da i nije posebno bitno kakav šator imaš, sve dok nije suviše težak... težina je, po meni, najbitniji kriterijum pri izboru šatora. Zgodno je da ima i onaj "trem" u koji možeš da staviš obuću dok spavaš Ako je lagan i ima trem, kupuj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2008 to sam i ja kontao.... tezak je 3.5 kg, i poprilicno mali kad se spakuje.... kupio sam ga u IDEA marketu, zadovoljan sam, jos samo da ga isprobam.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2008 Nas je malo laksi, 2kg, mozda zato sto je jednoslojan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2008 Moj northland 2m x 1.2m teži cca kilo ipo, kad mu odbiješ šipke za trem (a njih nikad ne nosim). Ako ti je težina presudna, gledaj da šator bude jednoslojni. Većina šatora na tržištu su dvoslojni, što jeste zgodnije jer u njima vlaga iz tvog daha prolazi kroz unutrašnji sloj i kondenzuje se na spoljnom. A kod jednoslojnog (kao što je moj) se kondenzuje po jedinom sloju i onda curi po unutrašnjosti šatora. To ume da nervira, ali nije strašno. Pa proceni šta ti je bitnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2008 Ja sam uzela C-outdoor sator za 2/3 osobe i ranac u Metrou, (sator za 2400din.) i pokazali su se mnogo dobro. Sator je preziveo oluju i kisu bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2008 Проблем је следећи: Имам шатор (који додуше није мој), али је ортак сломио једну од две карбонске шипке које му држе констукцију. То је обичан једнослојни шатор са две попречне шипке каки су данас популарни. Питање је: Да ли неко има на поклон једну такву шипку, у смислу да му је шатор исцепан и слично, те му дотична г-ђица шипка не треба. Фала, одужићу се ракијом на Жељину. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2008 Naleteo sam danas u Home centru (Eurosalon) u BGu na sator za 2 osobe, cena 1490 din! Mislim da su dimenzije 205x150cm. Ne znam koliko slojeva ima, ali cini mi se da je povoljno. A i na slici lepo izgleda Pa, ako nekom treba, neka pozuri! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2008 A gde dodje taj eurosalon? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2008 Pa, kod mene prekoputa Pored sajma! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2008 Što se mene tiče, kineski šator za 1.200 dinara za dve osobe izdržao je oluje sa pljuskovima, pustinjsko sunce, kupine & kojekakvo trnje itd itd... u principu mislim da i nije posebno bitno kakav šator imaš, sve dok nije suviše težak... težina je, po meni, najbitniji kriterijum pri izboru šatora. Zgodno je da ima i onaj "trem" u koji možeš da staviš obuću dok spavaš Ako je lagan i ima trem, kupuj Hehe, i meni je takav jedan kineski sluzhio sve do proshle godine, kada je u roku od sat vremena bio pun vode I onda sam morao da kisnem narednih nekoliko sati dok kisha nije prestala No, korisno iskustvo, u svakom sluchaju... Doduse, plus im je to sto su lagani, i sto se lako montiraju jel... Pomenuste i vlagu koja se kod tih satora jednoslojnih kondenzuje na unutrasnjoj strani... da, to ume da nervira, ali naviknete se i to je to... Bilo bi lepo da je moj shator bar 10 cm duzhi posto sam ja preko 190 cm pa kad legnem dodjem u iskushenje da stopala izbacim napolje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2008 Ja problem prokisnjavanja satopa resavam tako sto imam i satorsko krilo pa njega prebacim preko ako pocne da pada kisa! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2008 To sam i ja razmisljao da radim, ali eto, kad nisam razmisljao na vreme tako mi i treba Sta bi jos moglo da posluzi umesto satorskog krila? Najlon neki ili nesto trece... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2008 Možda najlon nije loša ideja... jeftin je, lako se savije, ne zauzima mnogo prostora i lagan je... ubaciš ga u futrolu za šator, nek stoji tamo dok ne zatreba... samo, mislim da najlon nimalo ne propušta vazduh... drugim rečima, ako umotaš svoj šator u najlon, nisam siguran kako ćemo za disanje... :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2008 Hehe, to je tachno, prvo shto bi bilo uzhasno toplo, a zatim shto bi posle nekog vremena pocrkali bez vazduha U svakom slucaju nesto brzo moram smisliti jer na put polazim za mesec dana a nemam kinte da kupujem mnogo kvalitetniji sator Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2008 Znam šta ti treba. To sam se i ja svojevremeno pitao. I evo. Ključna reč : derma. I, da, pokazalo se, materijal je odličan. Samo je pitanje da li ga sad ima tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2008 He pa naravno, hvala drugar! I meni je to palo na pamet pre nekoliko dana, pa sam se malo raspitao i sasvim sam siguran da cirade mogu da se nadju u poljoprivrednim apotekama ili kako se to vec zove...tako mi bar rakoshe ljudi... bas cu pogledati pre no sto odem... A da, ta famozna vlaga za koju sam i ja pre 5 godina kad sam tek uzeo i isprobao taj sator mislio da je od jutarnje rose ipak je zasluga samog satora koji ne propusta vazduh Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2008 brate slusaj -kupi iglo sator i neces da se pokajes.pricam iz iskustva.nizdrzao je tornado....srpski tornado lagan je,praktican...ma super!samo gledaj da nadjes jeftinije.a u sustini su jako jeftini.mislim da za jednu crvenu mozes da nadjes za jednu osobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2008 Pa ja i imam iglo Ali iglo od 1500 dinara , sada vec mator preko 5 godina Izdrzhavao je on sve i svashta ali sam zato proshle godine skoro pa plivao u njemu hehe...Tako da... reshenje je cirada.. koju sam bajdvej kupio pre par dana, i bash kul izgleda, ima cak i ore rupe sa svih strana ( kao cerade za kamione ) a materijal je nesto na fazon najlonskih dzakova, one kockice.... lagana je, i staje u dzep sa strane od ranca... A 2x3 metra je.. I sto je najbolje, identican je materijal kao i pod tj donji deo mog satora, cak sta vise potpuno iste boje tako da sam i to ukombinovao lol Videcemo kako ce se pokazati kroz dve nedelje, naravno ako bude nekog nevremena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2008 Mene zanima šta će da se desi i ako ne bude nevremena. Odnosno, kako ćeš disati ispod toga. Ako je isti materijal kao patos šatora, ne bi me začudilo da ne diše . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2008 Pa ako ne bude nevremena necu ni stavljati to preko shatora Kazhem ti to je 2 puta 3 metra, dovoljno je samo da ga prebacish preko shatora chim pochne jacha kisha i to e to... a kad je lepo vreme tu ceradu spakujesh i stavish u bilo koji dzep od ranca Nit je teshka nit je glomazna kad se spakuje.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2008 ne,ne...nema kupanja u iglu ako ga dobro cuvas,pogotovo ako je u pitanju onaj za jednu osobu.prosao sam kroz stvarno uzasne vremenske nepogode,toliko jake da je smrt vec uhvatila voz do mene,ali....smrt nije znala da ja imam iglo sator nahvali ja ovaj sator ko da mi je brat rodjeni,ali nema veze...poenta je shvacena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2008 heheh lol Jel dvoslojan? Kazem ti, ne bi voleo da si se nashao u mojoj situaciji proshle godine Mene nervira to sto je jednoslojan, i sto taj materijal ne propusta vlagu napolje vec je kondenzuje.. Al koliko para toliko muzike Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2008 ma nema veze...nije sad bas cilj da ti sator bude kao sef baje patka...vazno je da nije bas neki uzas,sad ako ima neku falinku......ipak to nije vikendica,to je sator.ali,da se ne bi ovde zavrsila raspravka[jer onda ne bi bilo zanimljivo]moracu da kazem-tvoja cerada ne valja nista,iglo je zakon! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2008 Opet da kazhem, ja imam iglo sator cerada je samo kao prekrivac za slucaj nekog kijameta tj jako losheg vremena poshto sam proshli put zbog oluje bio mokar u shatoru Za ostale situacije moj shator je sasvim savrshen tj dovoljan Uostalom, vazhnija mi je vretja i podmetach za vrecu nego shator Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites