Followers 0

koliko stvarno traje viza?

23 posts in this topic

ljudi,

mozda je glupo pitanje ali niko ne ume da mi odgovori.

dobila sam sengen, madjarski, "business", na godinu dana, multi, BORAVAK 60 dana

da li ovo znaci da ja u tih godinu dana mogu sve ukupno da budem 60 dana u sengenu ili da mogu u jednom cugu da ostajem 60 dana?

hvala!!:)

Sve ukupno mozes da ostanes 60 dana! Dakle tih 60 dana mozes da potrosis i u cugu a mozes i "na rate"! :-)

zamisli kad mi je pr nemacke ambasade rekao isto sto i ti, a pr francuske da je 60 dana po ulasku :(

U pitanju je 60 dana ukupno, koje mozes da trosis tokom tih godinu dana...

U drugom slucaju mogla bi jednostavno da udjes i izadjes iz zemlje i prakticno provedes u EU celu godinu...

I otkud to da nisi pitala pr-a madjarske ambasade ?

:mrgreen:

Pa malo li je 60 dana u toku godinu dana? To je 2 meseca! Sedi malo i u otadzbini! :-)

Samo pazi da ti pri svakom ulasku/izlasku udare sve pecate. Jedan moj poznanik je imao slicnu vizu za negde (ne secam se vec gde). Jednom prilikom mu nisu lupili pecat kada se vracao. Sledeci put kada se nasao na granici, zezali su ga da je vec prekoracio dozvoljeno vreme.

Ja pak imam drugu informaciju. Ono sto je naznaceno kao duzina boravka na madjarskoj vizi odnosi se na 180 dana. Sto ce reci 60 dana u pola godine. U drugoj polovini godine, brojac se "ponistava", i mozes da ostanes jos 60 dana.

Mene jaaako interesuje kako si dobila vizu na godinu dana? Sta od papira treba, koja je prica? Hvala ;)

I ja sam chula tu istu prichu.. evo ja imam madj. shengen na godinu dana (dobijen preko vezice) sa 45 dana boravka i recheno mi je da to znachi da mogu da ostanem PO 45 dana svakih 6 meseci

Ti lepo otputuj u Francusku posto su ti u njihovoj ambasadi rekli da je to 60 dana po ulasku, proveri jos jednom tamo i... uzivaj. Uvek mozes da se napravis nevesta da te nisu dobro informisali ili da vizu nekako produzis uz izgovor da nisi povrsila sve poslove. Srecno!

dear golosina,

da li bi bili ljubazni da nam napisete sta je sve od dokumenata potrebno za madjarsku vizu? Hvala unapred!  :king:

viza na 60 dana znaci da po jednom ulasku moze toliko da se ostane, a ne ukupno 60 za vreme trajanja vize.

Imam biznis sengen, radim u stranoj firmi, bilo bi smesno kad bih za godinu dana mogla samo 60 dana da provedem preko !!  :hihi:

viza na 60 dana znaci da po jednom ulasku moze toliko da se ostane, a ne ukupno 60 za vreme trajanja vize.

Imam biznis sengen, radim u stranoj firmi, bilo bi smesno kad bih za godinu dana mogla samo 60 dana da provedem preko !!  :hihi:

Grdno se varas. Imas samo srecu da ti niko ne broji dane na granicnom prelazu inace bi popila kaznu i eventualnu zabranu ulaska u Sengen zemlje. Posto zivim u EU i prosao sam kroz sve moguce procedure oko dobijanja viza i boravisnih dozvola znam o cemu pricam.

A evo i zvanicnog saopstenja sa sajta nemacke ambasade

Šengenska viza omogućava isključivo boravak do 90 dana u polugodištu, a ni u kom slučaju ne dozvoljava zaposlenje. U slučaju dužeg boravka i/ili planiranog zaposlenja, potrebna je nacionalna viza. Obrada zahteva za izdavanje nacionalnih viza, po pravilu, traje nekoliko nedelja.

http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/01/Visabestimmungen__neue__Fassung__de/unterbereich__visa__allgemein__de.html

Eto ljudi, ni ovde nema odgovora koliko vidim!!  nono

mislim, nikako da se slozimo!

sto se mene tice, madjarsku na god sam dobila jer sam novinar, a kompanija nam ima i madjarski ogranak. tako da sam predala samo par dokumenata, a pasos mi je firma nosila u amb.

sto se tice dokumenata sve lepo ima na sajtu madjarske ambasade i madjarskog konzulata. takodje, odgovrice vam uvek na mail sa potpitanjima...

ja sam potrosila 10 dana od mojih 60 :( pecati jasno udarani i lepo se vide. ova prica o "polugodistu" me malo raduje, a jos vise ova od DuskaDragan.. ali nekako sam i dalje pesimista :cryy:

Pa sta se nerviras... kad potrosis tu vizu izvadices novu... bar ti nije problem koliko vidim

;D

Pa sta se nerviras... kad potrosis tu vizu izvadices novu... bar ti nije problem koliko vidim

;D

joj.. kad vec moram da vam objasnjavam.. ja bih da emigriram :) napustim posao i to...  i onda nema vise vize :S

Imam i ja jedno pitanje: ako napr.tražim vizu za boravak od 8 dana i oni mi odobre 8 dana u periodu od 20 dana (od..do..) da li mogu da budem svih 20 dana u toj zemlji (npr.francuska,španija) ili mogu samo 8 dana a u okviru tih 20 dana. da li broje ove dane na granici? i kakva bi mogla da bude kazna?

kada sam zvala italijansku ambasadu on isu mi rekli da moram obavezno da se vratim  pre isteka datuma u periodu u kome su mi dozvolili a da nije bitno koliko dana sam bila. ima li neko iskustva?

Mozes da ostanes samo 8 dana i ako te uhvate mogu da ti na neki period zabrane ulazak u sengen zonu ili da ti daju neku slicnu sankciju! Ako si htela da ostanes duze ... sto nisi trazila vizu na duzi period?

ja sam danas dobila madjarsku vizu na 15 dana ,a traje mi do 23.12.2008. 

danas sam vec iskoristila 1 dan,dakle ostaje mi jos 14 dana koje mogu da iskoristim odjednom ili iz vise puta, kako hocu do navedenog datuma...

e sad,ja bih htela da skoknem do spanije,jer mi je momak tamo...

al malo mi je 14 dana(ne isplati mi se)  :( mislila sam da budem bar 30 dana,al kad mi gadovi dadose samo 15 dana iako sam trazila boravak od 60 i platila osiguranje za svih 60!!!

sta bi bilo kad bih ja otisla tamo oko 1 oktobra i vratila se 1.novembra?? :?

da li oni uopste broje dane koje cu ja provesti?tako me je strah da to uradim,a mislila sam da se malo napravim luda kao nisam znala da ne mogu da budem vise od 15 dana jer  mi je datum na vizi do decembra...stvarno jel neko zna koje su sankcije? sta mogu da mi urade u najgorem slucaju?jer kontam da ce cim ukucaju na kompu na granici da vide kad sam usla u zemlju, a kad izlazim i da ce skapirati da je vise od 15 dana...please?? :(

Mimy, pa ne znam, pitaj da li je moguce da produzis vizu na dodatne dve nedelje., ako ne, idi i na tih 14 dana, bolje ista nego nista

Moja iskustva sa madjarskim carinicima i ostalim sluzbenim licima su neverovatna, ali ne bih sada o tome, samo cu reci da se nikako ne igras sa prekoracenjem jer su zbilja rigorozni i sve primete, sto mnogi drugi ne bi.

A sto se tice ostalih sluzbenih lica u Madji, znam ljude koji su sa sjajnim laznim Inter rail kartama obisli celu Evropu, ali su ih samo revnosni Madjari provalili.

i moja iskustva sa njima su ista takva :(

znam da ne bih trebala da se igram sa tim,al kad sam danas toliko odlepila sto su mi dali samo 15 dana da sam u stanju svasta da uradim...a mene madjarski carinici ne bi ne pregledali ja bih letela za spaniju(bg-frankfurt-bilbao) a kontam kad se vracam niko mi ni ne gleda vizu ni pasos,samo nasi kad ulazim u zemlju,a njih bas zabole... :-[

i onda jos dodjem kuci i cujem na vestima kako su ovi u skupstini trebali danas da raspravljaju o tim zakonima o sengenu i da moraju do 1. da donesu zakone ako  zelimo od nove god.da budemo na beloj listi,a oni se ceo dan svadjali oko poslanickih mesta....stvarno nemam reci... :cryy: