Posted July 13, 2008 Od pre desetak dana se naplacuje nadoknada od 500 sirijskıh funti prilıkom svakog izlaska iz zemlje.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2008 Miroslave, izgleda da je taj iznos samo kada se koriste kopneni prelazi. Mene je sacekao shock u vidu 1.500 sirijskih lira ili funti, kada sam se ukrcavao na let iz Alepa za Jaipur. Znaci, i pored svega onoga sto sam platio Air Arabiji karticom, morao sam da im dam i 1.500 - kazu da je to nova taksa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2008 To je i mene zacudilo. Medjutim, na granici, pri izlasku iz Sirije, upoznala sam nekog Rusa, koji je rekao da nije placao tu taksu kad je isao u Jordan (?). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2009 mene zanima sledece..ako bih iz Sirije otisao na jednodnevni izlet do Joradana, da li bih morao da platim izlaznu taksu? pa onda nazad do Sirije pa prilikom prelaska u Tursku opet izlaznu taksu?? Dakle da li postoji neka varijanta da se izbegne placanje takse za prvi put Jordan), jer cu se opet (brzo) vratiti u Siriju, pa onda kad definitivno planiram da napustim Siriju, tj podjem put Turske da platim tu izlaznu taksu?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2009 Ne mogu biti siguran, ali mislim da ćeš morati da platiš oba puta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2009 mene zanima sledece..ako bih iz Sirije otisao na jednodnevni izlet do Joradana, da li bih morao da platim izlaznu taksu? pa onda nazad do Sirije pa prilikom prelaska u Tursku opet izlaznu taksu?? Dakle da li postoji neka varijanta da se izbegne placanje takse za prvi put Jordan), jer cu se opet (brzo) vratiti u Siriju, pa onda kad definitivno planiram da napustim Siriju, tj podjem put Turske da platim tu izlaznu taksu?? ne postoji, platices oba puta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2009 Za izlaz u bilo koju zemlju (i avionom) jedino neznam za Liban i da li "ponistavaju - racunaju" vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2009 Za Liban ne poništavaju sirijsku vizu, tj ne računaju je, barem ranije nisu. Ali je vrlo moguće da te to ne oslobađa izlazne takse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Naplacuju za bilo koji izlaz tu taksu. Makar i da odes do WC Ja sam bio pre mesec dana. I Liban racunaju isto kao i bilo koja druga zemlja. Dakle dvaput placena taksa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 A da li i vizu ponistavaju, kao da je druga zemlja? Mislim, da li je i dalje validno ovo sto Lazar kaze, ili se i tu nesto menjalo? Jer, ako je ponistavaju, onda se sa sirijskim double entranceom ne mogu posetiti i Liban i Jordan "o istom trosku". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Pitah u Sirijskoj ambasadi u Budimpesti, gde nisu hteli da mi daju vizu sa vise ulazaka, i rekose da odlazak u Liban je isto kao izlazak na bilo kom granicnom prelazu. Ponistava se jedan ulazak, ako se vracas iz Libana, i placa se izlazna taksa. Ipah pitah, ovde na forumu, da li je neko imao licna iskustva jer se desi da na licu mesta nije uvek kako je receno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Liban je druga zemlja!!!! Ponistava se i viza i sve ostalo sta povlaci izlazak iz Sirije (kao taksa na pr.)!!!! Znaci treba multi viza ako zelite otici i u Libanu i u Jordanu!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Ja sam imao sirijsku vizu sa jednim ulaskom, i sa njom sam dvaput otišao u Liban i vratio se. Znam da su i drugi, koje sam sretao po Siriji, isto tako prolazili. To je bilo 2005. godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Ovo je 2009 Kako ce biti 2012, videcemo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Ja krecem za tri nedelje a ne 2012. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Ovo je 2009 Kako ce biti 2012, videcemo. Hvala, znam koja je godina. Zato sam i napisao barem ranije nisu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2009 Neko se naljutio Covek ide tamo za neku nedelju i treba znati kako je sada. Sta ce mu informacija kako je bilo prije. PS. U vremena SFRJ ne bih trebao razmisljati o vize, ali jebiga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites