Followers 0

Divlji gradovi: nova knjiga Kluba putnika!

5 posts in this topic

Šta krije naličje gradova? Iza geometrije fasada prostiru se lavirinti divljine. Šta vreba iza fasada prolaznika, iza miliona lica u mimohodu? Svaki korak docrtava sliku, svaki je dodir stapanje slojeva, proboj granica, eksplozija značenja. Svaki je grad beskrajna biblioteka priča, nevidljivih i neispričanih. Hodamo i otkrivamo priče, stvaramo ih doživljavanjem, u večitoj potrazi za onom tankom crvenom niti koja ih – koja nas – sve povezuje. Divlji gradovi su treća knjiga Kluba putnika. Prethodile su joj Neutabanim stazama (2009) i Bantustan (2015). Ova knjiga zajednički je projekat Kluba putnika i izdavačke kuće Imprimatur. Divlji gradovi imaju 234 stranice, sedam autora, jedanaest priča i isto toliko mapa. Divlji gradovi vode vas od narkofantastike do emigrantskih borbi za opstanak, od kontemplativnih tišina do ratnih eksplozija, od ledenih vrhova Aljaske, preko razrušenih kvartova Bliskog istoka, do novorođenih azijskih megalopolisa. Ušli smo u gradove i pustili ih da nam pričaju...

Pročitajte Divlji gradovi: nova knjiga Kluba putnika!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knjiga je predobra. Pročitao sam je za 3 dana, ne znam više da li je to pohvala ili ipak mana. Bilo je priča koje su me baš uvlačild u sebe,  onih iz kojih sam učio nešto i onih koji su me dobro nasmejale.  :D I kuriozitet ovo je prva elektronska knjiga u mom životu.  Mislim da ću sad Utabane staze da prebacim na telefon.

Edited by Kokosanceros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na komplimentu! Prijatno je znati da se nekome dopalo, onda imam osećaj da sav taj posao nije bio baš sasvim uzalud flowers::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0