Posted February 10, 2020 (edited) Dobar dan, koji je najbolji / najbrzi / najbezboniji transfer novca iz Srbije za Kanadu? Hvala Edited February 11, 2020 by chivitli promenjen naslov Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Hvala Neso, pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Nista,uzivajte pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Neso, u WU limit je do 10,000 evra mesecno, ja bih hteo da prebacim nekih 50,000 odjednom a ne u 5 mesecnih intervala... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 50000? hmm ili da proba 5 razlicitih osoba po 10k ili preko paypala da posaljete posto je online nacin,ili preko vase banke,meni je otac preko raiffeisen banke slao,e sad ne znam koliko je limit,https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/093015/best-ways-send-large-sums-money-abroad.asp ovaj clanak bi trebao da vam pomogne ukoliko pricate engleski Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Did not help much - cause it's based on the US soil. BTW - they did mention WU in the article - which, in Serbia's case, has a limit of 10,000 euros / month. So, dead end. Any other suggestions, ideas, comments? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Vulinova tetka, kad se bude vracala za Kanadu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Ne znam stvarno,bitcoin,paypal ili skrill su poslednje opcije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2020 Ukoliko su pare "ciste" najbolje i najsigurnije je taj iznos da se posalje regularno preko banke preko wire transfera. Traje mozda nedelju dana slanje ukupno, ali mnogo bolja opcija nego muljanje. Pogotovo sto neko ko ce da primi u Kanadi 50 000$ ce sigurno upaliti lampicu njihovoj poreskoj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 Pare ciste - oprane na 60C...salim se...jedini problem je mescni limit od 10,000 evra kod nasih banaka... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 Problem je sto je generalno limit za iznos novca iz zemlje 10000 evra. Moguce je izneti i vise, ali pod odredjenim uslovima koje mozes videti ovde: http://www.carina.rs/lat/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx Ako se selis u Kanadu, onda je izvodljivo poneti toliki novac, uz prethodnu prijavu. Ne znam da li je izvodljivo prebaciti 5X10000 elektronski, a obzirom da platne kartice mozes izneti bez posebne kontrole i potrebe za prijavom, stavis 50000 evra na racun, odes u Kanadu, ojadis im bankomate iz vise transakcija i eto ti novca u Kanadi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 platne kartice - misli se na VIsa-u ili na kartice sa tekuceg racuna (checking)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 Rekao bih Visa, Mastercard, Amex... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 Zavisi od kartice do kartice i od banke do banke - kod mene je najveci dnevni limit £500 za podizanje sa bankomata. Kod mnogih je manje, oko £300. To je (skoro) 100 transakcija u 100 dana, plus troskovi za svako podizanje - ne bih se ja time zezao. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2020 Istraziti koje od kriptovaluta dostupnih na ecd.rs imaju najmanju proviziju a da su dostupne na kriptomatima u Kanadi. Dogovoriti manju proviziju sa ecd.rs od standardnih 6% (zbog kolicine) Kupiti doticnu kriptovalutu i isti dan je unovciti na kriptomatu u Kanadi. Ovo bi trebalo da bude najbrze a vjerovatno i najjeftinije rjesenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2020 Da, da - bas tako...to sa kreditnim karticama ne pije vodu...hvala izgleda da sam uspeo da dodjem do resenja sa lokalnom bankom...provizija 0.7%....hvala svima...pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2020 Odlicno! Znaci da ipak nema ogranicenja od 10000 evra ili kako? Koja je banka u pitanju, ako nije tajna? Mozda nekad nekom zatreba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2020 Ne, ogranicenje i dalje postoji...dobavili smo potvrdu da smo u proslosti prebacivali novac iz Cad...OTP banka...Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18 da se nadovezem, krajem meseca idem za kanadu i radicu za kes tamo.. pa me interesuje koja je najbolja opcija da donesem ili posaljem kes za srbiju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18 2 hours ago, Yoca said: da se nadovezem, krajem meseca idem za kanadu i radicu za kes tamo.. pa me interesuje koja je najbolja opcija da donesem ili posaljem kes za srbiju? otvori racun u nekoj banci van srbije, npr. u segedinu, i salji pare tamo...ili donesi u srbiju u kesu, dozvoljeno je do 10000....mozes i preko moneygram ili western union, ali to samo neke sume koje nisu prevelike ( tipa preko 3-4 hiljade evra) i da uplate ne budu kontinuirane....najbolje na racun u inostranstvu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26 Da li ste probali PaySend? Radi dobro za manje iznose, vece nisam proveravala. Radi na istu foru kao Revolut samo sto ima i Srbiju u ponudi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites