Posted August 5, 2008 treba polovinom septembra da idem na nekoliko dana u pecs u madjarskoj koji na karti izgleda tako blizu nas, a s druge strane nema bas nekih glavnijih puteva direktno do onde. pitam ja vas, kad hocete da negde idete busom, ili vozom, kako se snadjete i saznate odakle dokle idu ti busevi i koja je najbolja varijanta da se stigne do tog mesta gde ste krenuli. konkretno za pecs nasla sam na njihovom nekom sajtu da iz osijeka ide bus, ali prosto ne mogu da verujem da nema nista iz srbije... da li je neko mozda bio tamo i kako je stigao? hvala, hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2008 Bilo je nekad autobusa iz Sombora, ali oni ne idu neko vreme. Pocni da verujes da nema prevoza iz Srbije... Mozes kombinovati prevoz do Segedina sa nekim lokalnim prugama i autobusima ali bez bar jednog presedanja u Madjarskoj tesko da ces stici do Pecuja. Mozda negde postoji nesto novo sto ne znam, ali ovakva je situacija bila pre godinu i po i ne verujem da se nesto puno menjala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2008 nimalo ohrabrujuca istina.. kako stici u pecs dijagonalom, bog sveti zna... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2008 Pre par dana su mi bile gosce (preko HC-a) neke devojke iz Pecuja. Max. su mi nahvalile grad, kazu da nije ravnica, vec da je na brdovito brezuljkastim terenima. Nadam se da su u pravu sto se lepotew samog ghradaq tice?! Lep provod zelim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2008 e pa lepo samo jos da dodjem do tamo! prema dosadasnjim saznanjima ne gine mi menjanje tri prevoza, sem ako necu okolo, preko segedina ili tako nesto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2008 Sombor -> Backi Breg -> Baja -> Pecs ili duza varijanta: Subotica -> Segedin -> Pecs Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2008 znaci... beograd - sombor - bbreg - baja - pecs da izdvojim jedno dva dana jahanja do tamo da li znate koliko cesto idu busevi na pomenutim relacijama? "transfer" u backom bregu za baju itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2008 Pecs=Pechuj prelep grad! Ima svasta da se vidi, samo za prevoz ti je jako komplikovano iz Srbije, narocito ako zelis samo jednodnevni izlet, mislim da je to neizvodljivo sa trenutnim linijama autobuskim/voznim koje su ti na raspolaganju...Mi smo zbog toga isli kolima, i nije strasno ako se dogovorite npr 4 ljudi pa podelite trosak, jer nije strasno daleko od granice. Inace, i put je uzasno los do tamo - stvarno za nepoverovati jer se radi o velikom gradu do kog nema prilaza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2008 eto ako se javlja jos troje koji bi isli u pecuj 19. septembra na 4,5 dana, a imaju kola, ja sam rado za eto kad nemam auto.. a moram da budem tog datuma u tom gradu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2008 Sombor -> Backi Breg -> Baja -> Pecs ili duza varijanta: Subotica -> Segedin -> Pecs znaci - iz backog brega postoje busevi? ja zvala stanicu u somboru i oni mi rekli da postoji TAKSI!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2008 Jock, uz bachkog brega lagano prepeshachish granicu i odma posle granice staje bus koji kroz prvo selo (mislim da je hercegsantovo) ide do baje. Ja sam ishao sa drugarom koji poznaje taj ludi jezik, pa je sve bilo lako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2008 Jock, uz bachkog brega lagano prepeshachish granicu i odma posle granice staje bus koji kroz prvo selo (mislim da je hercegsantovo) ide do baje. Ja sam ishao sa drugarom koji poznaje taj ludi jezik, pa je sve bilo lako majko moja ako ja dodjem do tog pecuja ne znam sta cu do baje kad treba valjda samo mohac-pecuj.. baja nije na putu... jel mora tuda? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 Jeste tema mala zastarela ali Golosina interesuje me kako si prosla tj dosla do Pecuja? ja bih hteo u skorije vreme da ga posetim pa bi mi tvoje iskustvo bilo dragoceno, a svakako i svacije drugo ukoliko ima vas koji ste hodili tim putevima nedavno. Da li neko zna da li je u medjuvremenu uveden neki bus So-Pecuj? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 da li neko zna, da li ima možda neki voz Osijek - Pečuj? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 Jeste tema mala zastarela ali Golosina interesuje me kako si prosla tj dosla do Pecuja? ja sam pretumbala svoje obaveze i planove, otisla prvo na nekoliko dana u budimpestu, i odande vozom u pecuj. u povratku isto tako. kao sto mozes da pretpostavis, ako ides samo u pecuj ovo se nikako ne isplati, uzasno je naokolo i pretpostavljam dosta skuplje. ne secam se koliko je kostao voz budimpesta-pecuj, ali se secam da iako je bio brzi, dosta je dugo putovao... a sto se pecuja tice, sjajan je gradic, sa odlicnim vinima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2010 Hvala Golosina na brzom odgovoru. , a dobro vino ce da probamo . Prema redu voznju prikazanom na sajtu HZ ima vlak/voz iz Osijeka u 12:59 koji stize u Pecs 14:53. Vreme polaska mu je bas nezgodno, kada bi bio neki jutarnji.. Moja polazna baza je Su, tako da mi razmisljam o dve, pa cak i tri opcije. Ima varijanta Su-Szeged sinobusom pa da hvatam neku vezu do Pecs-a. Druga opcija je voz Su-Sombor pa da oprobam tu vec pominjanu varijantu da se predje granica i uhvati neki madjarski bus do Baje-Pecuja. A treca varijanta da iz So produzim do Osijeka pa odatle direktno do Pecs-a. E sad koji opcija bi me izasla najpovoljnije..uh uh..toliko muke doci do tamo a taj Pecuj je i relativno blizu Subotice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2010 Danas se vratih iz Pečuja. Išao sam vozom. Evo kako: Beograd 05:35 - Vinkovci 09:35 Vinkovci 11:56 - Osijek 12:40 Osijek 12:59 - Pečuj 14:57 i nazad Pečuj 13:00 - Osijek 14:57 (i u polasku i u dolasku kasnio sat vremena) Osijek 16:28 - Vinkovci 17:12 Vinkovci 17:23 - Beograd 20:18 Povratna karta Beograd - Vinkovci je 15,60 EUR u dinarskoj protivvrednosti (1653 RSD pre par dana) i u Vinkovcima sam kupio povratnu kartu Vinkovci - Pečuj via Osijek 77 HRK (10,56 EUR). Pečuj je divan gradić, centar je vrlo interesantan, i ima fenomenalnu katedralu. Toplo preporučujem. Bio sam u Nap hostelu, 10 evra dorm bed. http://www.naphostel.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2010 Super info. Baš mi nešto jeftina ta povratna iz Vinkovaca, ipak su u pitanju hrvatske cene i to za međunarodnu relaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2010 Mađarske železnice imaju ugovor sa hrvatskim, srpskim i slovačkim, o tome da se na povratne karte daje popust od 60% na međunarodnu tarifu za sve kategorije putnika. Eto zašto je jeftino Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2010 Neke moje slike o Pecuju i opis zanimljivih turistickih mesta u tom gradu: http://flyingorange.fotopages.com/?entry=1137706 Video o nasem putovanju tamo: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites