Followers 0

Ruska viza ??

216 posts in this topic

Rusija je 1. marta usvojila novi zakon o strancima. Novine:

-  registracija u roku od 7 RADNIH dana (vikend i praznici se ne racunaju)

-  policija vise nema pravo da naplacuje kazne na licu mesta ako ne postoji registracija ili ima neispravnosti oko vize.

Sada moraju da zovu sluzbenika imigracione sluzbe. Imaju pravo da zadrze stranca sve do dolaska sluzbenika imigracione sluzbe. A dok on dodje mogu da rade sta hoce :)

Ovih 7 dana su uveli jer je ranije 3 dana bilo isuvise kratko u mnogim slucajevima recimo putovanje od Moske do Sibira, itd.

Angie NE moras da se registrujes ako ostajes 6 radnih dana (ako ostajes 13-20 jul).

Ako ostajes u hotelu oni mogu da te registruju svejedno (to je besplatno).

Slucaj da te registruje domacin u posti ako odsedas kod njega mnogi u Rusiji tesko da ce da sprovedu u delo.

Domacin morad i sam da bude prijavljen na adresi na koju te registruje. Ako je prijavljen moze da ti da njegovu ispravu pa sama to obavis u posti. Registracija se vrsi tamo gde se predaju preporucena pisma a cena zavisi od grada do grada. Negde 300 rubalja, negde 500 itd. Ovo sto nazivaju "registracija vize" ne stoji jer svaki stranac mora da se registruje bez obzira da li mu za ulazak u Rusiju treba viza ili ne.

hvala na konkretnom odgovoru :)

strava,bas sam se zamalo izvukla... bas mi se nije cimalo oko te registracije... :)

Jee!

Hvala za informacije, stvarno sljaka ovaj forum.

Imam jedno glupo pitanje, a mozda neko zna odgovor.

Bicu u Rusiji jedno sest nedelja, a mogu ostati samo cetiri bez problema.

Sta mi moze biti ako se na izlazu pravim lud, kao nisam znao, mislio sam moze 90 dana, pa mi smo braca i nemamo vize itd????

E ljudi ima jos nesto.

Planiram uci kolima u Belorusiju, biti u Rusiji oko sest nedelja i na istom prelazu napustiti Belorusiju.

U Rusiji bi se registrovao normalno, a na izlazu me mozda nebi cimali jer u Belorusiji koliko znam mogu da budem 90 dana?

Neki savet bi mi dobrodosao, jer je ovo rupa u zakonu a mrzi me da vadim vizu.

Da li mogu sa bosanskim biometrijskim pasosom da udjem u Rusiji bez vize, pozivnog pisma i sl? Dakle samo sa pasosom BiH?

Da li mogu sa bosanskim biometrijskim pasosom da udjem u Rusiji bez vize, pozivnog pisma i sl? Dakle samo sa pasosom BiH?

Da ALI moras imati pozivno pismo overeno u Rusiji.

Državljani Bosne i Hercegovine mogu ući i boraviti na teritoriji Ruske Federacije do 90 dana bez vize, uz original poziv, overen u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije, u svrhu poslovnih kontakata, stručne, naučno-tehničke, obrazovne, kulturne i sportske delatnosti, kratkoročne obuke, lečenja, kao i privatne posete.

Da li to pozivno pismo koje se overi moze da se posalje mailom ili faxom i da li je kompikovana procedura za toga ko mi salje da izvadi to pozivno pismo?

Najbolja varijanta ako bas tog nekog neces da cimas, da ides preko nekih agencija koje vade ruske vize, ja sam tako vadio za Uzbekistan pozivno pismo, bez nekih prevelikih cimanja, al jbg treba da se plati..

Nisam siguran, od mog druga rodbina je u Moskvi vec 100 godina, a oni su njemu uglavnom slali neke hotelske vaucere dok je to jos trebalo.

Da li priglasenije moze da posalje neko ko nije iz Rusije, a ima radnu vizu?

Mislim da NE!

Da li se i nakon donosenja novog zakona pri ulasku u RF popunjavaju kartoncici?

Da, popunjava se migraciona karta koja je važeća i za Rusiju i Belorusiju. Stranu A oni uzmu, a stranu B čuvaš do izlaska.

E Rax, jel to znaci da sada mozes da udjes na ruskoj a izadjes na beloruskoj granici ili to jos uvek ne funkcionise?

E Rax, jel to znaci da sada mozes da udjes na ruskoj a izadjes na beloruskoj granici ili to jos uvek ne funkcionise?

Može. To je zajednička migraciona karta na kojoj stoji ime obe zemlje. Lično sam ušao u Rusiju, a izašao iz Belorusije. To je čak i dobra varijanta ako se ne registruješ u Rusiji.  :)

Trebalo bi da putujem u Moskvu na manje od sedam dana, pa me interesuje da li moram da se prijavljujem njihovom migracionom?

neko je spominjao agencije koje mogu poslati pozivno pismo radi dobijanja vize za rusiju (naravno, zbog boravka duzeg od mesec dana). da li neko moze preporuciti neku od tih agencija?

Mogu li da udjem u Rusiju, pa izadjem u Kazakhstan, pa se opet vratim, bez vize naravno? Da li se racuna taj rok od 30 dana bez vize, iako sam izasao? Da li to znaci da mogu po ponovnom ulasku da budem samo do isteka tridesetog dana?

Mogu li bez migracione da izadjem posle recimo 6 dana, pa da se vratim i ponovo izadjem ka Srbiji posle 6 dana, a da ne podizem migracionu?

Pitala sam ambasadu da li je ograničen broj ulazaka u Rusiju na 30 dana u toku perioda od 12 meseci... rekli su mi da je taj broj neograničen. Da li je onda teoretski moguće biti npr. u Peterburgu 30 dana, preći u Finsku na 1 dan, pa se opet vratiti na mesec dana i opet ponoviti to sve isto?

Руси су према нама ок, тако да много шта може да прође. Све зависи од службеника на граници. Чуо сам за случајеве где су наши дебело пробијали тих 30 дана, и ником ништа. Исто важи и за недостатак регистрације. Међутим, неким западњацима су у исто време лупали дебеле казне за недостатак регистрације...

Закључите сами...

zna li neko ako je nesto olaksano u vezi trazenja viza za Rusiju? Zasto Rusi od nas traze vise? Pa bratski smo narod!

Koliko sam razumeo, najbolji nacin za put u Rusiju je srediti hotel za jednu noc, da bi mogao na granici pokazati neki dokument o probivalistu.  U hotelu se registrovati pri dolasku i to je to......

Za Rusku federaciju nosicima srpskog biometriskog pasoša ne treba viza.