September 10, 200817 yr Ko hoce u Egipat, Jordan, Siriju, 11 dana, sad, 14. septembra? 790 evra - avion, polupansion, hoteli sa 4* i ukljuceni svi obilasci. Trazim po mogucstvu zensko drustvo, ne placa mi se dodatnih 250 evra za jednokrevetnu. Zensko sam, 38 godina. edit: izbaceno ime turisticke kompanije, posto se turisticke agencije ne smeju oglasavati na forumu (by panonski) edit: dodato "t" u "egipat" u naslovu (by Lazar)
September 10, 200817 yr Samo jedna napomena, ako slucajno vec nemas tu informaciju. Ceo septembar je ramazan ove godine, sto znaci da povelik broj restorana i mnogih drugih objekata ne radi do 17h popodne, ili neki cak uopste ne rade. Ali gore od toga je sto u vreme ramazana ima prilicno nervoznih ljudi, sto nije za cudjenje. Neki opisuju to vreme kao posebno divno i slavljenicko vreme, ali to nije bio moj utisak. Osim toga, septembar zna da bude jako vruc na bliskom istoku, mozda je oktobar mnogo bolja opcija.
September 10, 200817 yr Author Definisi "nervozni ljudi"? Sve je ok, ako to ne podrazumeva teroristicke napade. Da, znam da je ramazan, nisam znala koliko traje, valjda neke tri nedelje, ako se ne varam? Ali sam mislila da je bas to dobro vreme za odlazak, barem sa stanovista mira u tom delu sveta - religijsko jedinstvo. Sve mi se cini da sam ja ta koja je daleko vise nervozna od pomenutih, s obzirom nisam isla na odmor preko leta. ) Nije problem odlazak u oktobru, vec to sto je ovaj aranzman uradjen po ovoj ceni i na ovaj nacin promotivno, te je pitanje da li ce se ponoviti u istom izdanju, sa istim uslovima. Dugo pratim Bliski istok, nije bilo aranzmana poput ovog. Skupljih? Da. Manji broj zemalja? Da. Samo dorucak? Da. Ovaj je prosto dobro "skockan". Imala sam prilike da putujem u svim varijantama, rekla bih da je odnos ponude i cene odlican. (Sem ako ne lazu u agenciji, ali to je uvek kocka, zar ne?) Jos 4 dana do polaska......nije mi prijatno da budem sama u arapskim zemljama, a jos manje da dajem 250 evra za doplatu. Ne znam sta mi je ciniti......
September 10, 200817 yr Author Dodatak: Jedna druga agencija *aj, posto ne smem da pisem imena agencija* radi 12 dana turu Jordan Sirija za 1200 evrica u oktobru. "Sitna" razlika od nekih 400 Evropljana. A ne znam da li me hrane dva puta dnevno )) Bilo bi mi lakse da nisu izbacivali aranzman.
September 11, 200817 yr Ja sam bila sama u arapskim zemljama u sred Ramadana u sred septembra. Josh uvek maltretiram ljude na ovom forumu. Koliko se secam, bilo je mnogo vruce samo u Palmiri, ali i to sam prezivela. Moj predlog je da kupish kartu do Damaska ili do Istanbula pa iz Istanbula do Alepa i da pocnesh da lutas sama. Videcesh, jako retko cesh biti sama. Ako ne znash dobro engleski, ne brini, ne znaju ni oni. Savrsheno radi "ruka noga glava" govor. I ceo taj put ce te kostati mnogo manje nego sto bi dala agenciji. A dozivecesh mnogo vishe. U svakom gradu imas slatke hostelcice u kojima uvek mozes naci mesta za spavanje i za koje cesh dati mnogo mnogo manje od 250eura. Eto... Mozda to nije opcija ali veruj mi, nigde se nisam osecala bezbednije nego u arapskim zemljama. .
September 13, 200817 yr ^u potpunosti se slažem Van pameti je dati toliko para agenciji, bolje ti je da ideš sama, uštedećeš mnogooo, a i sigurna sam da ćeš se bolje provesti. Hotel sa 4* ti ništa ne znači, ionako ćeš ga koristiti samo da prespavaš (verujem da planiraš tokom čitakovog dana da skitaš), dva obroka ti takođe ništa ne znače jer uvek možeš jesti ili u restoranu ili negde na ulici po veoma povoljnim cenama. A to ''uključeni svi obilasci'', sigurno se neće obilaziti ništa previše, a i za to malo što ćeš videti, naplatiće ti debelo. Zato, najbolje je da se sama organizuješ, mnogo ćeš više videti tako i mnogo ćeš drugačije doživeti zemlju u koju ideš
September 18, 200817 yr Ja da sam žensko ne bih išao sam na Bliski istok. Zato ti nisi zensko! Mada, tacno je, ako ne znas kako da izadjesh na kraj sa arapima znaju da postanu gadni i da jako nerviraju i da se cak devojka uplasi i uspanici... Zato treba pokupiti savete od nas iskusnijih zena koje su se dva puta uputile same u arapski svet
September 18, 200817 yr Slazem se sa Cruelom. Lazare, nemoj da obeshrabrujes druge putnice da krenu same. Ili, neka povedu tebe da ih cuvas
September 18, 200817 yr Zato treba pokupiti savete od nas iskusnijih zena koje su se dva puta uputile same u arapski svet Nisam žensko, ali nije ni svaka devojka Cruela. Mislim da to valja imati u vidu. Podsećam da sam u Siriji bio 3 puta, što solo, što sa različitim ljudima, sa kojima sam putovao, razilazio se, ponovo se sastajao, i tako... I svačega sam se naslušao i nagledao. Ja sam svakako poslednji koji će nekoga da obeshrabruje. Ne mislim da će joj se desiti nešto opasno, ali mislim da joj može biti veoma neprijatno.
September 30, 200817 yr Author Au, al ste se raspisali, i to nakon datuma koji je planiran za polazak. ))) Ja se organizovala u medjuvremenu, pa zapalila na jedrenje )) Elem, nije mi frka od Arapa, niti mi je frka da se setam sama, niti bi mi bilo prvi put. Aranzman je bio OK, cena mi je odgovarala *u dvokrevetnoj*, ali, prosao voz. Dve realne frke koje imam *uvek*, bez obzira gde idem je bezbednost: citaj: 1) teroristicki napadi 2) avion. Mislim da je ovo drugo pomalo odlucilo da ne odem na put. U tom smislu i razmisljam da se do tamo dokotrljam kopnenim putem *jednog dana*. Inace, u Damasku pre dva dana eksplodirala bomba. (Obicno eksplodiraju dan, dva nakon sto se vratim sa neke destinacije, na mestu gde sam se osecala bezbrizno i bezbedno) ) A ovisnik o toj vrsti adrenalina, nisam. Cekamo bolje vreme.
September 30, 200817 yr Imas strah od letenja? Preporucujem letenje ruskim avionom na nekoj unutrasnjoj liniji. Prvo vidis pilote kako se krste i ljube ikone (cela pilotska kabina okicena njima), onda vidis stjuardese kako se krste i stezu krstove na ogrlicama, pa onda vecina putnika to isto radi, itd. I ako sve bude ok pred sletanje pilot objavi" uz Bozju pomoc uskoro cemo sleteti...". I onda kad se sleti svi putnici aplaudiraju. Polse ovoga ili letis uvek ili nikada.
September 30, 200817 yr Imas strah od letenja? Preporucujem letenje ruskim avionom na nekoj unutrasnjoj liniji. Prvo vidis pilote kako se krste i ljube ikone (cela pilotska kabina okicena njima), onda vidis stjuardese kako se krste i stezu krstove na ogrlicama, pa onda vecina putnika to isto radi, itd. I ako sve bude ok pred sletanje pilot objavi" uz Bozju pomoc uskoro cemo sleteti...". I onda kad se sleti svi putnici aplaudiraju. Polse ovoga ili letis uvek ili nikada. Znam da preterujes, ali leteo sam 2 puta ove godine na relaciji Moskva-Petrograd i nisam nikad primetio nista slicno. Znam da je skoro bila ona katastrofa kod Perma, ali zar je Aeroflot unutar Rusije stvarno tako uzasan?
September 30, 200817 yr Drugari ... ja vam 100% garantujem da neispraban aviJon nikada nece poleteti! Zato slobodo letite .. bezbedo je!
September 30, 200817 yr Moskva-Petrograd ti je luks linija. Ja pricam o linijama koje idu od Moskve vec o linijama unutar Sibiru, izmedju sibirskih gradova. Recimo Bratsk, Nizne-Angarsk, Jakutsk, Anadir, itd. Mesta do kojih se moze stici samo avionom. Tu i nemas Aeroflot vec neke lokalne prevoznike pa biraj. Neispravan avion itekako moze da poleti osim ako ima neispravne motore. Pogledaj malo statistiku koliko se aviona srusilo neposredno nakon poletanja. Recimo nedavno ovaj u Spaniji, lepo poleteo i odmah se vratio na zemlju.
October 1, 200817 yr Pokusao sam to da objsnim i chivitliju ali mi nije islo ... uzaludno je dakle pricati! Zar ne mislis da je kvar mogao da se desi odmah pri poletanju? Mnogo vise ljudi pogine u saobracajnim nesrecama nego avionskim! No nije ni vazno, to nije deo ove teme!