Followers 0

Stranci u GSP-u

31 posts in this topic

Teoretski, problem sa strancima koji ne kupuju kartu moze biti poprilican i za vas, njihove domacine, kao i za njih. Evo zasto - ako dodje do toga da se pojavi policija (stvarno ne znam zasto bi kontrolere bolelo za ambasadu, na njima je da pozovu policiju, bez obzira sto je stranac u pitanju), u problemu ste i vi i oni, jer skoro niko ne registruje goste u policiji. Pogledaju mu pasos, vide da nema registraciono kartonce, pravac policijska stanica, ispitivanje gde boravi, a onda kucanje na vasa vrata. Kazna sleduje oboma, dosta veca od kazne za prevoz. Sve to pod uslovom da stranac ne pobegne, vec saceka policiju. Sem ako je bas baksuz, pa se neki uniformisani pripadnik vec nalazi u busu...

ako zelite da budete uzorni,samo izvolite,placajte karte,pretplatu za rts,toranj na avali...samo izvolite,ali znajte da te vase pare ne idu za plate ljudi,unapredjivanje drzave i proizvodnje vec da se cerupaju na upravnim odborima ciji su clanovi lideri stranaka koji grade svki svoj skadar na bojani,salju decu na skolovanje po belom svetu i kradu sakom i kapom....njima da dam pare,nemam nameru.

Одлично запажање! Ајмо заједно у Венецуелу!

Што се странаца тиче, они плаћају као и сви други јер се на њих односе закони који се односе и на нас овде, као што би се и закони неке стране државе односили на нас када одемо негде итд. Као што ја гледам да будем узорен грађанин када одем негде напоље и не брукам своју државу, тако вероватно размишљају и они. То је ствар савести, а најбоља је чиста савест која кошта 45 дин код возача брке. gent

offtopic:

@daxy odakle ti informacija o 3,5 evra za voznju u Finskoj? Bila sam tamo u nekoliko gradova proslog leta i najskuplja koju sam placala je 2,5 u Turkuu. U drugim gradovima, cak i u Helsinkiju su jeftinije... Jedino ako je toliko drasticno poskupelo od prosle godine  :?

SINGLE TICKETS   ADULT CHILD

Single ticket 3,6€ 1,8€

Single ticket from a ticket machine 3,6€ 1,8€

Nighttime single ticket (2.00–4.30)   5,0€ 5,0€

Ticket price examples (one-way): Helsinki-Lahti: €19; Helsinki-Tampere: €21, Helsinki-Turku: €25, Helsinki-Jyväskylä: €39, Helsinki-Lappeenranta: €32. Ticket prices may vary depending on the time and service.

Ma bole ih uvo, pa najskuplja su zemlja u Evropi!

Braco,koliko li kosta prevoz u Helsinkuju sad posle 4 godine! Ja ocekujem da najjeftinija karta nece bit ispod 5 jeura  :yok:

jendom sam video da su jednom korejcu uzeli 15 eura samo zato sto nije imao kartu,mada to je bilo pre god dana.A sada je malo i teze zato sto na svakom mestu gde stoji kontrola uvek ima i komunalne policije tako da...bolje da kupe