Posted May 18, 2006 Ja sad na leto putujem u Btazil u Rio i samo cu u Riu biti na odmoru Ako je neko bio tamo neka mi da neke informacije Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2006 ne ali cesh sigurno ovde naci neke korisne informacije: http://www.starvogue.com/world-travel-guide/Brazil/RiodeJaneiro.html hocu ja u brazil Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2006 ne bi bilo loshe da kupish neki travelbook pa kad odesh tamo da posetish sva ta divna mesta koja su opisana pa da nam kasnije preneses utiske! Znam ljude koji su bili u juznoj americi ali mislim da niko nije visio u Riu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2006 a mogla bi da dobiješ i blog, ako ti se piše (pogledaj linkove na naslovnoj stranici sajta, sa desne strane) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2006 Pozdrav Na ljeto idem u Brazil u Rio Pa me zanima da li neko zna neku agenciju u Riu gde bi mogla da uzmem vodica, jer gde god sam putovala preko agencije sam imala vodica.Ovde ne idem organizovano u grupi nego sama, pa se malo bojim a i engleski mi je slab.Tako da bi mi vodic dobro dosao i na engleskom i na nemackom, a jos bolje na srpskom. Kad se vratim pisat cu vam kako je bilo i slike cu vam poslati. Prvi put sam na ovom sajtu i super ste. Ja obozavam putovati i zanima me svaki cosak ovoga sveta Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2006 Uh, pa nemoj toliko da se brines sto ces, konacno, biti na nekom putovanju bez agencije. Nije to toliki bauk, veruj mi. Cak i ako nisi klasican "budget traveller" (tj. putnik sa malo para), mozes sebi vrlo lako da finansijski podignes nivo putovanja. Kao sto je vec receno u prethodnim postovima, probaj da nadjes neku knjigu - vodic, i samim tim ce ti i doticno putovanje biti mnogo lakse, organizovanije i lepse. Ja sam licno navikao na Lonely Planet (sto ne znaci da su njihovi vodici i najbolji), i oni imaju posebnu knjigu o Brazilu. Cak mislim da su izdali i konkretan vodic o Rio de Zaneiru, ali me nemoj drzati za rec. Kazes da te zanima i svaki cosak ovog sveta. Super!!! Posle prvog "neagencijskog" putovanja, i sama ces primetiti koliko ce ti se novih mogucnosti otvoriti, tako da ces tek onda pozeleti novo putovanje. Ne zaboravi, aranzman nudi samo delic onoga sto svaka zemlja pruza. Na tebi je da i sama otkrijes nesto novo. A, ovaj sajt i sluzi tome da neke nove stvari budu pronadjene i da se podele sa drugima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2006 htedoh okaciti par slika iz Brazila,cisto dok ne odes i sama se uveris kako je ovo predivna zemlja,ali se bas ne snalazim sa ovim opcijama,tj. pocinjem da sumnjam da se slike ne mogu okaciti(ili je samo meni ova kompijuterska tehnologija mnogo komplikovana ? ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2006 odesh na imageshack.us kliknesh choose izaberesh sliku kliknesh host it! oznachish onaj tekst iza koga pishe Thumbnail for forums (1) kopirash ( copy ) odesh tamo gde zelish da je ubacish paste the end Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2006 Ej ovaj... ne mogu slike da se ubacuju na forum, zbog.... loših iskustava Nego, možeš ih sve poslati na klubputnika@yahoo.com, pa ćemo ih dodati na sajt... a ukoliko si raspoložena, možeš i uz svaku fotku napisati par rečenica, kao neki mali putopis... a, a, a? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2006 Ej, super ste.Bas ima neko da mi pomogne. Ja sad dok ne krenem u Julu najvjerovatnije, cackam po internetu i trazim sve o Brazilu/ ali koliko ima lepih iskustava toliko i losih, svi upozoravanju na setnje ulicama Ria, da ima mnogo lopova, pa da se obavezno ponesu tablete za malariju, da se vakcinisem protiv zute goroznice, te kad stugnem da cu pola dana biti bolesna zbog klime ili neceg drugog. Zanimala me je jako klima, pa sam na nekom sajtu nasla da je tropska u Riu i da su ljeti temperature oko 30, nadam se da je tacno. Za vreme karnevala nisam htela da idem zbobog guzve. U svakom slucaju gledam da se dobro naoruzam podacima o toj zemlji, kad stignem da znam sra da vidim. Kao Coppacabana je naj plaza, a procitala sam na jednom sajtu da je prljava..........ko ce im vjerovati.Ja idem pa sta bi bi........ Ako bude internet u hotelu, u svakoj zemlji je do sada bio javit cu vam se sa lica mjesta, a i kad se vratim fotke stizu. A dok ne odem neka pise ko sta zna pozdravvvvvvvvvvv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2006 Pozdrav Darija, Evo nekoliko informacija,mahom iz prve ali i iz druge ruke. Pre svega ti moram reci,da ma koliko nas sve avanturisticki duh podsticao i bodrio,postoje mesta na kojima nas nasa sposobnost i nesutrasivost mogu oteratiu u sam ambis. Hteo sam da ti kazem da se mesta poput Ria,Sao Paola,Bogote ili Medellina ne smeju posecivati solo,mogu ljudi pricati sta hoce ali stvarno je opasno....moras biti u drustvu i to ti je nepisano pravilo a i kazez da ti je engleski slabiji(radi na tome)...pa skontaj tamo neku ekipu...Samo budi vrlo oprezna.Grad je mnogoljudan,puno je siromastva a vrlo malo prebogatih,sve su u stanju da urade od sitnih pljacki do bukvalnog kidnapovanja.........necu dalje.Znaci sam boravak tamo ti je podjednako bitan kao i sama priprema za put.Nemoj da shvatis ovo kao zastrasivanje ali pokusaj da sagledas dalje od prelepo,rum,CopaCabbana i papaja. Sto se tice klime bice ti mozda previse vlazan i topao vazduh u pocetku ali problemi,ne.Ja sam se tamo uputio u oktobru pa nisam imao problema,ti ides u Julu.Znaci za klimu ne brini,prelepa je.Sto se tice malarije,to ni slucajno,tablete se piju nedeljama unapred i uzasno su jake,a u regiji u kojoj boravis malarija nije cesta,nema je u gradovima,to znas.Eventualno neki repelenti.Zuta groznica,na aerodromu,samo naglasi. Eto toliko,moraces da znas mnogo stvari koje ce ti koristiti na tamosnjem boravku,znaci dobro se informisi!!! Srdacan Pozdrav Midza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 slazem se sa Midzom da se takva mesta ne posecuju solo,narocito ako si devojka.Kriminal je ogroman!!!Npr u Sao Paolu policajci idu na ulici u pancirima,a ne kao kod nas u kosulji.Cesti su obracuni mafije,pa se desava jednom-dvaput godisnje da se kriminalci obracunavaju na ulici,tj vodi se pravi mali rat na ulici,ali oni su toliko "ljubazni" da obaveste gradske vlasti i taj dan se ne ide u skolu,na posao...niko ne izlazi na ulicu da ne stradaju nevini Kidnapovanja su takodje cesta,kolima kad smo se vozili obavezno smo zakljucavali iznutra jer je opasno dok cekas zeleno svetlo,prilaze svakakvi likovi.Pa onda kuce...kod njih nemas prozore na kuci kao kod nas-da se sve vidi kroz prozor,vec su to mutna stakla kroz koja se nista ne vidi,a prozori su takvi da se stavlja katanac na njih-zbog lopova...Izgleda strasno sve to,ali nije mi namera da te plasim,samo da imas realnu predstavu u kakvu zemlju ides,pa da budes na oprezu! Sto se tice malarije i zute groznice,ja sam isla prosle god u martu i nije mi trebala nikakva vakcina ni za jedno ni za drugo.To se vise odnosi na Afriku.Pretpostavljam da ako neko ide u prasumu,Amazon,da tamo trebaju te vakcine... Klima je super,zbog cega je i vegetacija tako bujna.Davno nisam videla tako lepu prirodu kao u Brazilu!Znaci,nemoj brinuti imaces lep,topao dan,a vlagu ja nisam toliko osetila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 A da ne preterujete malko sa tim Opasnim Brazilom? To jesu priče koje, generalno, kruže, ali začudili biste se kada bi ste čuli priče koje, po inostranstvu, kruže o Srbiji. Nisam bio u Brazilu, tako da ne mogu ništa da kažem, al bio sam na mnogim drugim mestima koja slove kao "opasna" i nisam video ništa posebno opasno... zdrav razum bi trebalo da može da te izvuče iz većine neugodnih situacija. Sem toga, ne verujem da Darija planira sama da se šeta noću kroz favele... Evo i par general safety tips for Brazil... http://thorntree.lonelyplanet.com/messagepost.cfm?postaction=reply&catid=22&threadid=721345&messid=6125124 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 ne preterujem ni najmanje,sve sto sam napisala je iz licnog iskustva,ili iskustva mojih domacina,Brazilaca,ima jos dosta toga opasnog ali da ne bude sve samo grozno...Ponavljam nije mi zelja da uplasim devojku,samo da podelim realnu sliku onoga sto sam dozivela...s jednom jedinom namerom-da bude oprezna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 Pozdrav Ne putujem sama, nas dvoje idemo, nego ne idem s agencijom u grupi tipa ekskurzija i nemam vodica. Agencija ce mi odraditi karte, i smestaj u hotelu, i to je sve. Bas sam zeljela da vidim Rio ali sad posle ovih prica necu ni da mrdnem iz hotela.Engleski mi je los, tako da se mogu sporazumeti s osnovnim stvarima, oko hotela taksija, hrane, sopinga...........Samo sto nemam vodica.Gde god sam putovala, bio je vodic sa nama pa se nisam nista brinula, a ovde nije mi svejedno Da li ko zna neku adresu agencije u Riu a da je evropsaka, Engleska, ruska, Nemacka, gde bi mogla da uzmem vodica, i nemoj te me uputiti na stranice englekog, zao mi je ucim drugi jezik. pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 Bas sam zeljela da vidim Rio ali sad posle ovih prica necu ni da mrdnem iz hotela. Pa da, tako je najbolje. A zašto onda uopšte ideš? Možeš i u BG sedeti u hotelu, a mnogo je jeftinije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2006 Bas sam zeljela da vidim Rio ali sad posle ovih prica necu ni da mrdnem iz hotela. ? ? Pa da, tako je najbolje. A zašto onda uopšte ideš? Možeš i u BG sedeti u hotelu, a mnogo je jeftinije...? da ne govorimo koliko su tek jeftini hoteli u ns >edit for fingerpointing< Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2006 Nije skup ni hotel "Moravica" u Ivanjici. A ima i tombola u prizemlju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2006 Samo vi mene sad zezajte pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2006 Nemoj da brines sto ne znas Engleski jer ni Brazilci ne barataju ovim jezikom,makar ne vecina njih kao u drugim turistickom destinacijama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 2, 2007 Pre par godina sam bio u Juznoj Africi u Johanesburgu koji je vazio za grad sa najvise kriminala na svetu (najopasniji grad). Od toga, na srecu nista nisam doziveo jer se nisam isticao kao neki sa odelima, kravatama, luks torbama i onda kazu "opljackase me prvi dan". Takve bi opljackali i u Srbiji. Poenta je u sledecem: nema generalizovanja!!! Kao sto je Bokonon rekao, neces ici nocu po favelama. Tacno se zna koji je kraj opasan (recimo Soweto u Johanesburgu) i taj kraj izbegavas. Sve te price su ok, ali svasta moze da ti se desi i u bilo kom Evropskom gradu ako ne pripazis. Ja se ubih ubedjujuci ljude kako u Srbiji nije rat, kako ne jedemo zivu decu, kako ne mrzimo celi svet i tek kad dodju, ljudi se oduseve kad shvate da su bili puni "medijskih" predrasuda. Skoro mi je bio jedan Spanac Manolo sa Palma de Majorke i odusevljen Srbijom kaze:"jedva cekam da se vratim i pricam ljudima da sam postao super drug sa jednim Srbinom i da mi je bilo fenomenalno u Srbiji. A pre toga je jedva svratio u Srbiju jer su mu rekli da nigde ne staje do izlaza iz zemlje jer ce ga opljackati, ili, ne daj Boze, ubiti (to je cuo od zapadnih komsija). Inace je bio na proputovanju kroz Evropu do Turske!!! Posle je kukao sto mora da ide dalje. Propaganda je cudo i ljudi su puni predrasuda! Zato, naravno oprezno i uzivaces i u Brazilu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2007 interesuje me da li zna neko da mi kaze konkretno, kakvi su uslovi za odlazak u brazil. naime, hteo bih da se preselim tamo, da pocnem da radim, zivim itd. posao koji bih radio bio bi vezan za informatiku (moja struka). naravno, ne mislim sutra da odem, vec mozda za neko vreme... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2007 www.virtualtourist.com sve ces naci sto te zanima...............imas i forum......... http://groups.google.ca/group/rec.travel.latin-america/topics?lnk=srg&hl=en takodje odlican izvor informacija Ja sad na leto putujem u Btazil u Rio i samo cu u Riu biti na odmoru Ako je neko bio tamo neka mi da neke informacije Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2007 http://video.google.com/videoplay?docid=2123143195237706973&hl=en Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2011 Pisite malo i o svemu sto ce mi pomoci skupiti tu kartu za Brazil, pa cu posle brinuti sta cu i kuda cu kad stignem. Drugarica vec neko vreme trazi karte i najjeftinije je sto je uspela je oko 1000 eura. Molim vas, posavetujete me malo i oko toga. Kako najjeftinije do Brazila? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites