Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav svima!mozda ovo nije pravo mesto za moje pitanje,ali,prvi macici se u vodu bacaju!desilo mi se to da mi padose 2000e u ruke,pa resih da ih lepo pretvorim u putovanje...e tu nastaje problem:nisam mrdnuo nikuda vec 10 godina,a stiglo me njih 40,od stranih jezika jedino engleski pomalo razumem,ali prica mi nikako ne ide,akcenat mi je ko kad ciga cita poeziju!da kazem i to da agencije ne dolaze u obzir!pa,pomagajte,dajte neki predlog,savet,istok ili zapad...a pre 20g dignem palac i eto me u h.novom  na 2-3 dana pa isto tako nazad!izasao duh iz boce pa mi ne da mira,opet bi da putuje!ja rekoh...a sad vi!hvala

Ako planiras svih 2000 evra da potrosis na putovanje, moj predlog bi bio Juzna Amerika. Cini mi se da je ovo sasvim dovoljno za jednu budget varijantu od jedno mesec dana, mozda i vise. Plus sto nam za dosta zemalja dole ne treba viza.

Naravno, tu je i nezaobilazni Bliski Istok, gde bi za te pare mogao da uzivas kao seik.

Ih, bre, ti kao da si zakukao da imas 200 EUR, a da zelis pravo na mesec. To ti je velika para za put, pogotovo ako ne koristis usluge bilo koje agencije (kao sto si naveo). Veoma je veliki izbor destinacija koje se mogu predloziti, skoro na svakom kontinentu. Za pocetak, moj ti je predlog da malo procunjas po sajtu i da, na osnovu mnogobrojnih postova, vidis sta ti se najvise svidja. Ima ovde dosta toga. Onda, kad malo suzis krug, mozemo da udjemo u detalje. Ok?

Slažem se sa globe trekkerom. Sa tim parama možeš manje-više bilo kuda. E sad, dosta zavisi od toga šta te konkretno interesuje - recimo, neki ne mogu da smisle Bliski istok, drugima se ne ide u zapadnu Evropu, neki sanjaju o Južnoj Americi ili Africi.... Da čujemo, dakle :)

Sve zavisi od toga sta zelis, to su stvarno velike pare za svasta nesto negde. Ali pitanje je osnovno sta ti zeli i sta te privlaci,a  na pravom si mestu sto se tice ideja. Malo  procunjaj io pronaci ces mnogo interesantnih prica o neverovatnim mestima. No ako zelis malo privatnog iskustva sta ja uradih sa toliko para, evo... Dakle davno pre couch surfinga, "hospitalitija" i slicnih sajtova sa cele dve hiljade evra sam dva meseca putovala po Turskoj (5 i po nedelja), Sirija (2 nedelje), Liban (5 dana) i jos nekoliko dana po Makedoniji. Zaboravih napomenuti da nas je bilo dvoje za te pare i to sa sve nocenjem u hotelima, hostelima, putovanjem busom, vozom, placanjem ulaznica za lokalitete, muzeje, i kojesta.

Takodje sa smo istih nas dvoje toliko para potrosili bazajuci pre 7 godina po Meksiku (cene hrane i hotela se nisu mnogo promenile, ali su skocile cene avio karata, no svejedno, za tebe jednog bilo bi dosta za avionsku povratnu kartu i bar jos mesec i po ako ne i vise krstarenja po unutrasnjosti. Pri tom ne treba prenebregnuti faktor gorepomenutih sajtova na kojima mozes naci ljude dobre volje koji bi ti mogli sto sta pomoci, primiti te u svoj dom ili dati zlata vrednu informaciju.

Mada najpametnije bi bilo, po meni da barem deset posto te sume ulozis u neki intenzivni jednomesecni ili neki dugorocniji kurs stranog jezika, sto ti celu stvar moze umnogome olaksati.

Pre 11 godina ja sam boravila mesec dana u Meksiku ne znajuci ni engleski, a o spanskom da ne govorimo. Svi jezici koje sam do tada u zivotu ucila (ruski, makedonski, slovenacki i njos toliko raznih mrtvih jezika) bili su mi apsolutno beskorisni, ali opet mi je bilo neverovatno lepo. U svakom slucaju mogucnosti su stvarno brojne i raznovrsne, no sve je do tvoje zelje i interesovanja. Ili se kockaj, zavrti globus, pa kolko traje da traje.

Jel znaš onu pesmu:

"Ide Mile putićem i peva

u ruci mu 150 evra..."

A ti imaš 2000! Sa tim parama možeš i na Južni pol, samo ako rešiš.

Dakle, javi za koju stranu sveta si odlučio, pa će ti neko odavde već pomoći svojim iskustvom...

• Author

pa meni i jeste najveci problem bas to sto nemam ideju kuda.a da mi se ideee!mozda negde gde je sada toplo,a da nema mnogo cimanja oko viza,papirologije etc.nista tipa pariz,london...mozda neka egzotika,ali opet, da prolazi prsto-rucno-engleski jezik.a to sto rekoh 2 soma evrica,pa,tu su ali ne moraju bas sve da odu!znaci:egzotika,oko ili posle nove godine,dosta sunca...ma,nemam blage veze kuda bih!dajte neku doobru ideju,konkretan predlog,mozda se pronadjem u tome...hvala

Viza ti ne treba za Kubu, oko Nove godine je toplo, sezona uragana je na izmaku, dakle sta cekas?

Ako si zainteresovan za detalje malo samo "prosrcuj" po sajtu i naci ces kojesta, ako ti i to nije dovoljno, pitaj.

• Author

kuba?kuba...kuba!!!kako se toga nisam setio?!predlog sasvim na mestu,sigurno ulazi u uzi izbor.a sta mislite o panami?uklapa li se u budzet i vredi li razmisljati na tu temu?p.s. lista destinacija jos uvek je otvorena :) ...

Juzna Amerika, definitivno! Ili Bliski Istok. Bilo sta od toga da odaberes, provesces se fenomenalno.

kuba?kuba...kuba!!!kako se toga nisam setio?!predlog sasvim na mestu,sigurno ulazi u uzi izbor.a sta mislite o panami?uklapa li se u budzet i vredi li razmisljati na tu temu?p.s. lista destinacija jos uvek je otvorena :) ...

Panama, obavezno! To je moj san vec duze vreme. Pogledaj ovde delic raja iz Paname.

Ukljuci u razmatranje i Indiju i Sri Lanku. Za Indiju se viza dobija bez problema i kosta 2.650 din. Za Sri Lanku ti ni ne treba. Decembar je glavna sezona na Lanci a i u Indiji bi trebalo da bude ok vreme i klima. Na sajtu mozes naci kako se najpovoljnije stize do tih destinacija.

Ako si za jos malo avanture, iz Indije imas povoljne letove ka Singapuru i Maleziji, a odatle ti se vec otvaraju vrata za Tajland, Laos, Kambodzu, Indoneziju, Filipine... 

Ja razmisljah o Sri Lanki ali mi malo 17-18 dana koliko imam slobodno oko Nove godine (to cu verovatno na leto ako i dalje bude jeftinih avio karata) i odlucih se za Maltu. Iz Trevisa za 20Eura povratna. Smestaj je vrlo jeftin a naravno ima i skupih hotela. Ako se odlucis za Maltu onda ce ti biti doviljno par stotina eura a sve ostalo ti ostaje za jedan vellliki lep put na leto. Viza (Sengen) se vadi u italijanskoj ambasadi u beogradu. Imas na sajtu KPS.

A koliko se u opste ima vremena za putovanja! 2000 eura moze da se spiska i za par dana, a i za par meseci??

Predlazem LAS VEGAS za prvu varijantu  a za ovu drugu...........Argentina, Chile, Bolivija, Peru, Brazil....  Ali samo u slucaju da je period duzi od 2 meseca.

Ima nas nekoliko sto u januaru idemo na Sri Lanku. Oces tamo?

A ko ne bi?

Kada krecete i koliko planirate ostati?

Ne bih da izlazim iz tematskih okvira, stoga moze da se odgovori i putem pm.

A da nije ovo opet IndianaJones???

Čitaš mi misli. Stil je nepogrešivo njegov. Taj čovek se povremeno se registruje, obrišemo ga, on se opet registruje. U međuvremenu, hiljadama puta bezuspešno pokušava da se loguje. Koristi različite nickove, muške i ženske, stupa u kontakt sa različitim ljudima i predlaže im da putuju zajedno na izmišljena putovanja koja se nikada neće dogoditi. U pitanju je bolestan čovek (ne u pogrdnom smislu, nego zaista).

To je jedan od problema koje je Internet doneo sa sobom, i ne verujem da se može trajno rešiti. Svaka Internet-zajednica u jednom trenutku svog razvoja dođe i do toga.

Naravno, nije on jedini takav. Ima i drugih. Od neosnovano agresivnih, do patoloških lažova koji izmišljaju događaje koji se nikada nisu odigrali, iznose neistinite informacije itd. Ako ocenimo da je neko realno štetan, obrišemo ga. One koji nisu direktno štetni (recimo, lažu o irelevantnim stvarima, ili prestanu da budu agresivni kad ih neko opomene) ostavljamo na forumu, da ne bismo napravili još veće zlo, kao sa pomenutim indianom.

Eto, malo upoznavanje sa delićem onoga što se odvija iza kulisa našeg sajta :)

• Author
??? zaista neznam sta reci posle ovoga...hvala svima dobronamernima sto dele iskustva sa putovanja i pomazu mi da se odlucim kuda sa 2000e u dzepu,sto je inace tema mojih postova.a za neverne tome:niko vas ne prati,to je samo stanje svesti!godja je izvedeno od Goran a ne od indijana,stil je moj,engl.jezik zaista slabo govorim,kintu sam preko suda naplatio od propale firme u kojoj sam radio na ime zaostalih plata,za put imam 27 radnih dana...i za kraj,neznam ko je ovo rekao,ali ga je bas rekao:onome ko govori blejanjem,sasvim je svejedno da li je na pocetku ili kraju stada!rekoh...p.s. ako treba da se brise,neka se brise,ali ja jos uvek neznam kuda sa...predlazite!

Pa naveli smo vise predloga, na tebi je da odlucis. Inace, ja nisam do sada ni registrovala tog koji se potpisuje sa Indiana Jones, verovatno zato sto su postovi brisani, ne mora da znaci da je on u pitanju. A i taj je verovatno neki pacenik koji bi zeleo da putuje, a iz raznih razloga ne moze, pa se tako prazni. A ti, Godja, razmotri nase predloge, pa odluci.

• Author

lazare,takvim stavom ne cinis nista dobro.ne osecam potrebu bilo sta da dokazujem,i najljubaznije te molim da mi,ako vec ne zelis da me zaintrigiras nekom interesantnom destinacijom,ne odmazes u donosenju odluke kuda putovati.sto se mene tice,ovo je kraj price van teme...vanuatu:ostrvo,raj za biznis,ali da li vredi putovati tamo?ima li koga ko moze reci nesto o tome?