Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Danas uzmem bez problema povratnu wizz prijateljici,i sad ocu sebi uzet i nece.imam na racunu. Jel mozda dok banka skine s kartice novce?

to ide automatski, ne brini. banka odmah rezerviše iznos koji plaćaš + 5-6% da bi se osigurala ukoliko dođe do nekih kursnih razlika. za 1-2 se vrši transfer kada sa tvog računa banka prebacuje pare Wizzu (tačan iznos) i oslobađa onih 5-6% "osiguranja"

dakle, moraš imati više para na računu od planiranog troška. drugi razlog bi mogao biti da im novi sajt malo baguje. i meni je trebalo mnogo više vremena za ček in, a na kraju sam ga završio kada sam prešao na staru verziju sajta. 

Probat cu jos veceras.bas je spora nova verzija da.. i tek sad vidim da su uveli 2 cekirana prtljaga:smile:

Moze li mi neko reci zasto sign in na wizzu ne radi???

Probala sam da resetujem lozinku ali nista..

Ni meni ne radi dugme sign in :smile: A rekla bih da pored toga jos mnogo toga na sajtu ne radi  :smile:  Meni nece na primer ni letove da pokaze kada odaberem gradove i datume, klikcem da dugme bezuspsno, pa to resim tako sto idem u meni destinacije, pa trazim onu koja me zanima. Stvarno ne znam kako ljudi kupuju karte, do placanja ima puno koraka, ko zna koliko dugmica jos ne reaguje.

Nedavno su postavili novi sajt, pa je moguce da zbog tog ima problema. U donjem levom uglu stranice ima opcija "Switch to our old website". Probajte da kliknete i vratite se na staru verziju, mozda tamo prodje.

Kupila karte i za wizz i za rayan. Stigla mi informacija na mail o kupovini. Odstampala sve, ima oko 3 lista. Da li to sve nosim na aerodrom? Kada se on line chekiram?? 

Klikni malo, potrazi informaciju na sajtu Wizza i Ryana, sve ti pise. Ti odstampani mejlovi ti ne trebaju uopste, ono sto ti treba, to je boarding card, koju ces dobiti u pdf-u nakon sto odradis online check-in. Kod Wizza mozes da se cekiras pocev od 30 dana pred let. Imas opciju za to, pa sledis instrukcije.

Drustvo, izvinjavam se ako je vec bilo isto pitanje, nadam se da se necete ljutiti. Za par dana bih trebao prvi put da rezervisem kartu on line. Posto bi karta trebala da se rezervise za januar, a on line chek in, kod wizz-a, moze tek 30 dana pre leta, zanima me ako sada rezervisem, da li mogu kasnije da uradim online chek in? Zbunjuje me to sto kada rezervisem kartu, verovatno odmah dobijam pdf fajl za stampanje, i u tom slucaju ne mogu uraditi. Ili je moguce da se karta kasnije stampa, i da na njoj pise online chek in? Jos jednom, izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo, ali to me bas zbunjuje.

Nema razloga za zbun, ti sad kupis kartu i dobijes rezervacioni kod, koji ces kasnije da iskoristis kad se budes logovao da odradis online check-in, najranije 30 dana pred put. Kad to odradis, pdf fajl sa boarding kartom ce ti biti dostupan za stampanje na tvom nalogu kad god to pozelis.

Dakle, to sto ces sad da dobijes, prilikom rezervacije, ne treba da stampas, stampaces boarding kartu kasnije, tamo negde dan pred let, tek nakon sto obavis online check-in.

Edited by Dragance

Hvala puno na odgovoru! Znaci, kartu stampam kad god hocu, sa kodom koji dobijem. Jos samo jedno pitanje, i necu vise (valjda :smile: ) Da li sa mojom internet karticom, rezervaciju moze da uradi i osoba koja zivi u inostranstvu, tj. ne licno ja?

kartu stampas kad odradis on line chek in a to je 30 dana pred let, sada ces dobiti samo potvrdu rezervacije i racun na mail, moze da koristi bilko ko tvoju karticu

3 hours ago, Alex5 said:

Da li sa mojom internet karticom, rezervaciju moze da uradi i osoba koja zivi u inostranstvu, tj. ne licno ja?

Moze, ako ima sve podatke sa kartice, nikakav problem.

pozdrav svima..jel moze neko da mi kaze sta treba poduzeti u ovom slucaju...

dakle, rezervisao sam tri karte iz dortmunda za tuzlu i Wizair mi je odbio sa kartice 2x karte za iste osobe u istom terminu leta

Edited by adogara

Ne znam da li sam dobro razumeo, hoces da kazes da su ti naplatili duplo? U tom slucaju, probaj prvo da resis preko banke i trazi da ti poniste tu drugu naplatu, jer, ako je identican iznos naplacen 2 puta u priblizno isto vreme, ocigledno je da je doslo do greske. Vecina banaka takve transakcije automatski ponisti. Ukoliko je citav iznos naplacen odjednom, dakle, u jednoj transakciji, u tom slucaju mozda nece ici tako glatko. U svakom slucaju, ako ne prodje kod banke, moraces da zoves call centar Wizzaira, gde se minut razgovora naplacuje po posebnoj (skupoj) tarifi.

Ako su samo rezervisali pare ne moras nista da radis, jasno im je o cemu se radi i ponistice drugu transakciju. Meni se to desili prije mjesec dana.

Ako su vec naplatili onda imas problem.