Posted March 27, 2015 Ne znam sta da kazem osim da na neki nacin probaju da stupe u kontakt sa tim koji su im prodali karte. Evo, ovde ima citav spisak. Druga stvar je da li tip karte koji su kupili uopste ima opciju da se menja datum leta. Hvala ti!Mislim da cu uspjeti zajedno sa njima da nesto rijesim.Vec sad se vidi da su razliciti brojevi telefona u pitanju za rezervaciju.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 imam pitanje za kupovinu karata montenegro airlines preko rumbo sajta . dobio sam na spanskoj verziji nisku cenu od 75e za povratnu bg tivat ,kada medjutim ubacim decu, cena se dize na 95e uglavnom po svakoj osobi (3 odrasle i 2 dece) a kada stavim da su svi odrasli cena je 75 e po svakom putniku. E sad španci kazu da su ,,ninjos" 2-11godina moji klinci 11 pune za koji mesec.Pitanje je kako bi prosao da kupim svih 5 karata kao za odrasle jer na simulaciji kupovine ne vidim da se upisuje negde datum rodjenja putnika ? gde bi me i da li odbili, ili .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Nemam iskustva, ali, mislim da ne bi trebalo da bude nikakav problem, ukoliko i deca imaju svoja sedista, a sigurno imaju. Mozda da probas na nekom drugom sajtu? Nisam 100% siguran, ali mislim da na tom sajtu na kraju dodaju neku taksu, pa cena izadje otprilike ista kao i na drugim sajtovima, iako se u prvi mah cini kao najpovoljnija opcija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Nemam iskustva, ali, mislim da ne bi trebalo da bude nikakav problem, ukoliko i deca imaju svoja sedista, a sigurno imaju. Mozda da probas na nekom drugom sajtu? Nisam 100% siguran, ali mislim da na tom sajtu na kraju dodaju neku taksu, pa cena izadje otprilike ista kao i na drugim sajtovima, iako se u prvi mah cini kao najpovoljnija opcija.ne dodaju nista,kupovao sam već za kipar za mene,ispadne to-to ,uslov za popust je samo maestro kartica. A da probam na drugom, nigde nema cena 75e do crnogorskog jbg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Ljudi, ja se zaista izvinjavam ako je vec neko postavio ovo pitanje, mislim da je zgodno u ovom delu foruma da pitam Izvinite unapred.Kada sam putovao za Brazil pre dve godine, agencija kod koje sam kupio avio kartu mi je trazila broj pasosa. Medjutim, sada kada letim za Portugal, receno mi je da za letove po Evropi nije potreban broj pasosa, nego samo ime i prezime, Letim preko Swiss Air-a, pa me samo interesuje da li je to tacno, tj, da li za letove po Evropi nije potreban broj pasosa vec samo ime i prezime pri kupovini karte. Nemam puno iskustva sa kupovinom avio karata pa zato pitam Izvinite jos jednom ako ovim postom ometam rad grupe hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Zavisi valjda od kompanije/agencije.Meni su za BG-Prag trazili broj pasosa (AirSerbia) a za BG-Seul nisu (flugladen.de/Alitalia).Ovo drugo je bilo bas znacajno posto mi je pasos isticao tako da ne bih ni mogao da kupim te karte da su trazili broj pasosa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 (edited) Ako su ti samo to trazili, onda valjda znaju sta rade.Savet za ubuduce, svakako, kupuj sam sebi karte. Nije to nista komplikovano. Iscitaj par tema na forumu, pitaj sta te zanima, pa ces vec povezati konce. Edited June 24, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Zavisi valjda od kompanije/agencije.Meni su za BG-Prag trazili broj pasosa (AirSerbia) a za BG-Seul nisu (flugladen.de/Alitalia).Ovo drugo je bilo bas znacajno posto mi je pasos isticao tako da ne bih ni mogao da kupim te karte da su trazili broj pasosa.To je apsolutno samo pitanje kompanije. Ime i prezime je dovoljno. U Air Serbia zapravo nikada i ne upoređuju taj podatak, tako da je suvišno što to uopšte traže... Ja sam par puta upisao iz glave broj starog pasoša, a u međuvremenu sam ga zamenio, i nikom ništa.Za neke zemlje treba da se popunjava i API, i onda je osim broja pasoša potrebno još podataka, tipa datum isticanja, državljanstvo, itd. Ali u principu za evropske letove to ne traže. Takođe, API se uglavnom popunjava za vreme online check-ina, ne prilikom kupovine karte, dakle pred sam let kada su svi podaci dostupni. Ako se to ne uradi, napraviće to na check-inu provlačenjem pasoša kroz onaj čitač na tastaturi. To je uglavnom procedura koju putnik i ne primeti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Za neke zemlje treba da se popunjava i API, i onda je osim broja pasoša potrebno još podataka, tipa datum isticanja, državljanstvo, itd. Ali u principu za evropske letove to ne traže.Mislim da se trazi za UK, Spaniju i Nemacku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Mislim da se trazi za UK, Spaniju i Nemacku.I poneku Skandinaviju koliko me sećanje služi. Ali naravno to tek na checkinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Pozdrav svima,pokušavam da kupim karte preko rumbo.es i stalno mi izbacuje poruku da je došlo do greške, transkacija nije obavljena, molimo pokušajte ponovo. Koristim maestro debitnu karticu. Da li mora da bude kreditna ili je nešto drugo. Da napomenem odmah da na kartici imam dovoljno para. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Moze biti milion i jedan razlog.Mozda mora da bude kreditna, mozda mora da bude spanska kartica, mozda ne prihvataju maestro, mozda se cena promenila u medjuvremenu... Da li si ranije koristio tu karticu za online placanja?Ako ima opcija da odaberes tip kartice, probaj odaberi neki drugi, mozda prodje. Probaj i sa opcijom kreditna/debitna, ako postoji. Neke nase debitne kartice prolaze kao kreditne prilikom online kupovine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 (edited) Master na nekim sajtovima prolazi kao Maestro - mozda moze i obrnuto. Edited June 25, 2015 by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Na sajtu rumbo.es daju popust nekih 20E po karti kod plaćanja maestro karticom, ali samo na španskoj verziji. Isto i na lastminute.com čak i veći popust ali sa diners karticom i isto samo na španskoj verziji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Ok, onda imas opciju ili da platis 20 evra vise ili da ne kupis karte uopste Jesi probao da vidis cene na nekim drugim sajtovima? Expedia, ebookers, cheaptickets, orbitz, kayak... Ili na sajtu same aviokompanije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2015 Ma jesam većinu sajtova. Sve je skuplje barem 30 evra, izgleda da ima neka šema sa španskim sajtovima. Primjetio sam i na drugim sajtovima/forumima koji se bave putovanjima da preporučuju kupovinu preko rumbo.es. Probaću još i sa kreditnom maestro ako je uspijem naći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2015 Kreditna maestro? Gde to ima?Mislim da je taj sajt prodavao karte za bg-prag sa er sbijom za 30 evra povratnu, ali nisam uspeo da kupim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2015 Rumbo je deo BravoFly grupe, pa bih ja preporucio opreznost pri kupovini tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 Ja se izvinjavam još jednom ako ovo nije pravo mesto za pitanje Posto sutra putujem za Porto, i tamo ostajem 26 dana, interesuje me vase misljenje, da li bi službenici na aerodromu mogli da me pitaju koliko para nosim i da im ih pokazem? Biću u studentskom domu za to vreme i imam papir koji to dokazuje. Planiram da ponesem i kreditnu karticu, za svaki slucaj. Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 Ja se izvinjavam još jednom ako ovo nije pravo mesto za pitanje Posto sutra putujem za Porto, i tamo ostajem 26 dana, interesuje me vase misljenje, da li bi službenici na aerodromu mogli da me pitaju koliko para nosim i da im ih pokazem? Biću u studentskom domu za to vreme i imam papir koji to dokazuje. Planiram da ponesem i kreditnu karticu, za svaki slucaj. Hvala unapred Ja se izvinjavam još jednom ako ovo nije pravo mesto za pitanje Posto sutra putujem za Porto, i tamo ostajem 26 dana, interesuje me vase misljenje, da li bi službenici na aerodromu mogli da me pitaju koliko para nosim i da im ih pokazem? Biću u studentskom domu za to vreme i imam papir koji to dokazuje. Planiram da ponesem i kreditnu karticu, za svaki slucaj. Hvala unapred mogli bi, i tamo a i ovde Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 Koliko bi trebalo onda poneti tamo? Planiram i kreditnu karticu da ponesem, za svaki slučaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 (edited) Dok su nam trebale vize za EU, znam da je bilo neophodno dostaviti dokaz(stanje na racunu) o finansijskim sredstvima, prilikom apliciranja za vizu. A to, koliko ti treba po danu boravka, variralo je od zemlje do zemlje. Ako se ne varam, iznos je bio negde oko 30-50 evra po danu. Skoro 100% sam siguran da mi je 2009., kad sam vadio italijansku vizu, bilo neophodno 30 evra po danu. Ne mora da znaci da je i sad tako, ali, cisto da imas neki orijentir. Edited June 30, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 Hvala Vam puno na odgovorima. Nadam se da nece traziti, bar koliko ja znam jeste da nisu tražili u Portugalu. Planirao sam 600e da ponesem za tih 25 dana i još kreditnu karticu. Mada, letim preko Ciriha, verujem da tamo sigurno neće tražiti jer je to samo tranzit do leta za Porto, nekih pet sati. Znam da su jednoj mojoj drugarici tražili pare na aerodromu u Briselu, i meni su tražili u Andori da pokažem mada sam tada autobusom došao tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 Imam jednu nedoumicu. Posjedujem dva pasoša, Srbije i BiH, srpski pasoš je u izradi i juče sam bukirao avionsku kartu Varšava - Banja Luka koristeći podatke iz BiH pasoša. S obzirom da ću na varšavski aerodrom doći iz pravca Bjelorusije u kojoj ću koristiti srbijanski pasoš jer mi ne treba viza, da li bih mogao imati problema na aerodromu? Da li da pokušam na ulazu Poljske pokazati BiH pasoš iako sam na izlazu iz Bjelorusije pokazao srbijanski pasoš? Ili da cijelo vrijeme koristim srbijanski pasoš i samo tokom check in pokažem BiH pasoš u Varšavi? Možda pitanje nije striktno za ovu temu, ali kontam da je ovdje mnogo putnika koji su imali istu ili sličnu situaciju.Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2015 Pozz.za clanove,nova sam ovde i imam nekih nedoumica pa rekoh da pitam(ko pita ne skita)iskusnije.Naime,ovih dana nesto gledam po netu da organizujem jedno putovanje avionom do Pariza tamo negde na leto(poklon za cerkin rodjendan). E sada da razjasnim a da ne bude smesno drugima -nikada nisam putovala avionom i pojma nemam o o bilo kakvim procedurama osim onog sto sam procitala na netu.Posetila sam par sajtova za rezervaciju smestaja Booking,Trivago...i imam okvirno cene za smestaj.Gledajuci avioprevoz znam da se povratna karta krece od(okvirno) 190e. pa navise....A onda naidjem na sajt Ebookers koji nudi prevoz+ smestaj i tu se zbunim jer ta cena zna da bude dosta niska i za mene nerealna (npr.povratna + 3nocena 260e.)Interesuje me da li sam u pravu ili ne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites