Followers 0

Maroko, zemljo obecana...

27 posts in this topic

Kako ovo da vam priopcim... Ibis me je jakoo jakoo usrecila kada mi je poslala mail u kojem mi je rekla da sam primljena u Maroko na volonterski kamp... S obzirom da sam se prijavila 3 dana pre kraja prijave za kampove josh uvek ne mogu da verujem da sam dobila ono sto sam zelela.

Ajmo sad... vize, prevoz, avioni, kamioni, kuda otici u Maroku, naravno cene svega i svacega...

pocnite sad... imate mesec dana ... napushtam vas 5.7.

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Kako ovo da vam priopcim... Ibis me je jakoo jakoo usrecila kada mi je poslala mail u kojem mi je rekla da sam primljena u Maroko na volonterski kamp... S obzirom da sam se prijavila 3 dana pre kraja prijave za kampove josh uvek ne mogu da verujem da sam dobila ono sto sam zelela.

Ajmo sad... vize, prevoz, avioni, kamioni, kuda otici u Maroku, naravno cene svega i svacega...

pocnite sad... imate mesec dana ... napushtam vas 5.7.

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Cestitam? clap

Verovatno cu provesti osam dana trece nedelje jula tamo. Za vizu ti sve pise na sajtu ST-a a sto se tice prevoza....

voz ne volis, dakle otpada...

avion...ispod 400 ojra nemoj da se nadas? :bang:

autobus... to bi bilo mozda najjeftinije.....spominjali smo eurolines.com. Postoje linije do Tangera ili mozda cak i juznije... to ti je bukvalno tri dana jahanja teg

u kom gradu je kamp?

Kamp je u Rabatu... pa ako dodjesh mozemo lootati okolo zajedno!

Nashla sam na sajtu alitalia.com kartu za 240e i 110e takse... =350e... moze da se prezivi

Ko je rekao da ja ne volim voz?

Kamp je u Rabatu... pa ako dodjesh mozemo lootati okolo zajedno!

Nashla sam na sajtu alitalia.com kartu za 240e i 110e takse... =350e... moze da se prezivi

Ko je rekao da ja ne volim voz?

skup je, zar ne.....

to sa avionom ti je najbezbolnija varijanta!

Bicu u Rabatu (ako sve bude ok do tada sa vizama i ostalim stvarima) 18.jula i mozda 19....u svakom slucaju mozemo zajendo da skocimo do Kazablanke? zvizhd... posle put nastavljam u Marakesh a ti nazad u Rabat!

Divno! Cestitam. Apsolutno se divno provedi i usavrsi Francuski! ::arabia:

Nemam savete, ali imam lepe zeljice...

clap

ali ali ali... uf

Lazaru idesh samnom!! To nije molba vec naredjenje!  :king:

To nije molba vec naredjenje!

Molim vas, kakav Maroko! Ja sam učio drugi dijalekat...  ne razumem se ja u te pofrancužene Arape, mon amie.  kiklop

clap:spot::dance:clap.gif' alt=':clap:'>

Suuuper ! Maki uzivaj!

na casove francuskog mozes kod mene ?:-D ?Naplacujem u kus-kusu i marokanskim slatkisima ?:-P

onda vodim zlobicu kao zvanicnog tumaca!? klanj::

Haraso, mislim halam-salam, biensur mon cher amie  :dance: j'etais tres heureux  :banana:

mon cher amie

ma ch?re amie slobo nesreco zar JA da ti ispravljam francuski!  :happyyy:  kad smo kod kus kusa, secam se da si zvao nekad na isti pa......  :lol:

Ma manite se sad francuskog!    :psuje:

Ocu informacije! Odma sada odma!!  :gossip:

Evo detaljnog teksta o džamijama - tu imaš sve, od arhitekture do toga kako se treba ponašati unutra. Pročitaj pre nego što kreneš :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mosque

? Hasanova džamija u Kazablanci - najviši minaret na svetu, i prozirni pod kroz koji se vidi okean :)

http://www.answers.com/topic/hassan-ii-mosque

? I o Maroku, sve redom:

? http://en.wikipedia.org/wiki/Morrocco

oooh....duso, blago tebi.....unapred rezervisem jedno popodne (ako bude dovoljno) kad se vratis za pricu o maroku uz neku kafu i gomilu sladoleda...  :dance:

a dzamija u kazablanci.....moje sanjivo mesto za posetu.... :-D

Viza je u pasoshu, avionska karta spremna, ranac skoro pa spakovan ...

ja odoh prijatelji... u petak ranom zorom

:dance:

ups.. umalo da zaboravim... i LP Morocco je tu  :-D

sreeeecan put

lep provod zelim

i da nam se vratis ............

i doneses da probamo ......................

nesto lepo

:veselo

Od 11. do 18. marta idem u obilazak Maroka. Treba mi savet sta obici za tih 7 dana.

Kakve su cene hrane, prevoza (bus)? Cuo sam da Maroko nije jeftin kao ostale arapske zemlje. Kolike su cene smestaja? Preporuka za jeftine hostele u Marakesu, Kazablanci, Rabatu i Agadiru.

Hvala!

Kazablanku preskoci, ona ima samo slavno ime i dzamiju Hasana II u koju se ulazi samo 2 ili 3 puta dnevno u odredjenim terminima i mislim da je karta za ulazak 12eura (za studente 6).

Nikako nemoj da preskocish Fes. Hosteli u medini su poprilicno jeftini a uvek mozes da spavash na krovu. Stvarno ne znam tacno kolike su cene hostela poshto sam ja kroz ceo Maroko koristila CS i HC. Ljudi su veoma ljubazni i uvek spremni da te hostuju.

Posle Fesa idi u Marakesh (preskoci Ouarzazate) mozesh usput malo lutati po planinama... U Marakeshu nema jeftinih hostela, jednostavno najjeftiniji smestaj bi bio oko 10eura mozda i vishe... Grad je krcat turistima.

Rabat je prelep i nikako ga ne smesh preskociti... bar je meni ostao u takvom secanju, zivela sam tamo ceo mesec. U Agadiru nisam bila ali koliko sam upoznata to je samo veliko turisticko mesto na Atlantiku. Essaouira je jako lepa a verovatno i jeftinija od Agadira.

Vozovi su skuplji od buseva tako da se potrudi da koristish buseve. Cak mozesh i da se cenjkash za cenu. Ja se secam da je meni karta iz Rabata u Erfoud (cela noc voznje) bila oko 10eura.

Naskuplja stvar u Maroku je prevoz. Sve ostalo se da naci po prilicno pristojnim cenama. Sho se tice shopinga obavi ga u Rabatu tamo su cene najpristojnije.

Ako te josh nesto zanima pitaj... ja idem u Maroko sad opet sredinom januara i februara pa mozda procunjam po hostelima da vidim cene...

;D

Ako te josh nesto zanima pitaj... ja idem u Maroko sad opet sredinom januara i februara pa mozda procunjam po hostelima da vidim cene...

;D

E, Marina, hvala ti puno na informacijama, a ocekujem sveze u narednih mesec dana.

Srecan put i lep provod!  :mah: