Posted July 13, 2011 Za gotovo sve zemlje vazi ogranicenje od 250gr. duvana-manje-vise. Ali, koga bre briga u Vijetnamu, Kambodzi i Laosu za to pa da imas i kilu. Tajland bi mogao da bude problem kad bi te nekim slucajem pregledali pa nasli vise. Novcana kazna bi sledila.Ali, ako bas hoces da pusis duvan sto se muciti. U sve tri zemlje mozes da kupis holandski, engleski , a bome video sami cak i jak portugalski duvan u Pnom Penu. Inace, nasa ambasada u Yangunu pokriva Tajland(sta ce nama ambasada u Mjanmaru sem za izvoz oruzja generalima, a nemamo u Tajlandu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 Sto se tice prelaza iz Cambodze u Laos pogledaj na www.canbypublications.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2011 Pitanje Koja mesta preporucujete (iz vaseg iskustva) ,u Cambodi? Iskljucivo me interesuju mesta na moru Veliki pozdrav u unapred hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2011 Jedno pitanjce. Trenutno sam u Kambodzi i idem ili u Vijetnam ili u Laos prvo. Razmatram neke opcije. Prva je da iz Siem Reap-a produzim za Laos i vidim ta ostrva na reci pa u centralni Vijetnam, zatim na sever pa opet u Laos i Tajland ili da odem za Ho Chi Minh i letim za Hanoi, propustim hiljadu ostrva itd. Da li se pri svakom ulasku u Laos placa viza od 30$ i da li se uopste dobija viza na granici? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2011 Vech ti je pisalo da se viza za laos placa na ulasku, i vazi jedan ulaz. Iz kambodze ti je lako i u Pakse sto je 1000 ostrva i u Vijetnam za Sajgon.Ali do Luang prabanga ima jako jako dosta, odakle opet mozesh za vijetnam, shto je mozda ok varijanta. Koju god opciju odaberesh biche gadna, jer su putevi u Laosu u jako loshem loshem stanju, 100 km se prelazi za 4-6 sati. Mislim da ti je najbolja opcija da pogledash let za Laos, a po vijetnamu da putujesh autobusima jer ima dosta zanimljivih mesta. Kilometraze u vijetnamu su lake, jer imaju za pojam Laosa jako dobre i udobne putebe, spavace autobuse, i generalno meni najdrza zemlja za putovanje u ovom regionu (Nisam bio sam u Burmi). Mesto koje u Laosu je for must je Luang Prabang, i zbog toga se vredi iscimati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 ko sto rece kolega, putevi su jaaako losi, pogotovu ovaj severni put od vijetnama ka laosu, i obrnuto naravno..to traje i po 30 sati do luang prabanga..a sto koleza rece, taj grad is a must have fun... a imaces svakako, najlepse delove sveta posecujes... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2011 Bio sam u Laosu (Vientiane, Vang Vieng i Luang Prabang). Luang Prabang je stvarno fino mesto, steta sto sam ostao samo 2 dana. Ko god planira, savetujem bar 3-4 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2011 Otisla mi vreca za spavanje u Vijetnam i Kambodzu raspusten zivot vrece za spavanje ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Planira se putovanje Vijetnam, Kambodza, Tajland, ali nazalost vreme na raspolaganju je samo 3 do maximum 4 nedelje Jer ima neko novije informacije da li je moguce dobiti vizu za Kambodzu na granici sa Vijetnamom (dolazimo iz Vijetnama), i isto da li se Tajlandska viza moze dobiti na granici sa Kambodzom? Svaki savet o interesantom mestu za posetiti koje nije u LP i ostalim vodicima je vise nego dobrodosao .gif' alt='::'> Nezahvalno je govoriti o danima koliko gde provesti, kada ih je tako malo na raspolaganju, ali aproximativno 7-10 u svakoj zemlji je ok ili da se drugacije organizujemo?! Ps. Kakva su iskustva sa CS u ovim krajevima?! Hvala i pozdravv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Planira se putovanje Vijetnam, Kambodza, Tajland, ali nazalost vreme na raspolaganju je samo 3 do maximum 4 nedelje Jer ima neko novije informacije da li je moguce dobiti vizu za Kambodzu na granici sa Vijetnamom (dolazimo iz Vijetnama), i isto da li se Tajlandska viza moze dobiti na granici sa Kambodzom? Ja sam pre gorinu dana uplovio iz Vijetnama u Kambodzu camcem, uzvidno uz reku Mekong. Vizu sam dobio na granici bez problema. Takodje, tada nije bilo moguce dobiti Tajlandsku vizu na granici sa Kambodzom, vec sam je besplatno dobio u Shanghai-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 I mi cemo ici bez vize za Kambodzu, pa se nadamo da se i dalje moze dobiti na granici sa Vijetnamom. A za Tajland cemo se jos raspitati gde je najednostavnije dobiti. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 "I mi cemo ici bez vize za Kambodzu, pa se nadamo da se i dalje moze dobiti na granici sa Vijetnamom. " A sto je ne izvadite preko neta? Ja sam tako uradio, ustedi vreme na granici. http://www.mfaic.gov.kh/evisa/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Hvala na ideji, vise nego korisno! Cena je korektna, 25 USD, ali razmisljam da li se placa kada se vadi na granici ili je free?! Jel zna neko? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Nema shanse da je free, samo moze vishe da koshta na granici ... E sad mene interesuje od onih koji su uzimali ovu e-vizu, da li to znaci da nema lepljenja u pasoshu? Samo je pokazesh na granici i oni ti u pasoshu lupe pechat ? ? ? ? Ako je tako, onda se shtedi cela stranica pasosha, shto je u mom sluchaju - super! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2012 Ne lepi se u pasos, samo je odstampas i pokazes na granici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 Bio sam u Laosu (Vientiane, Vang Vieng i Luang Prabang). Luang Prabang je stvarno fino mesto, steta sto sam ostao samo 2 dana. Ko god planira, savetujem bar 3-4 dana. Ne znam sta se moze vidjeti i za 3-4 dana, mislim da ako vec dolazis ovde, treba malo duze da ostanes, mozda ne kao ja u svakoj zemlji da postanes lokalac , ali bar mjesec.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 Planira se putovanje Vijetnam, Kambodza, Tajland, ali nazalost vreme na raspolaganju je samo 3 do maximum 4 nedelje Jer ima neko novije informacije da li je moguce dobiti vizu za Kambodzu na granici sa Vijetnamom (dolazimo iz Vijetnama), i isto da li se Tajlandska viza moze dobiti na granici sa Kambodzom? Svaki savet o interesantom mestu za posetiti koje nije u LP i ostalim vodicima je vise nego dobrodosao .gif' alt='::'> Nezahvalno je govoriti o danima koliko gde provesti, kada ih je tako malo na raspolaganju, ali aproximativno 7-10 u svakoj zemlji je ok ili da se drugacije organizujemo?! Ps. Kakva su iskustva sa CS u ovim krajevima?! Hvala i pozdravv Viza za Kambodzu se uzima na granici, 15tak minuta i gotovo, bila je 20-30 usd. Lijepo putovanja! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 Jel zna neko koliko košta vijetnamska viza u Sihanukvilu? Na internetu sam tražio i svugde piše da je $45 a isto smo čuli i od jednog Engleza, ali u Laosu smo pre 2 meseca sreli neke Mađare koji su tvrdili da se viza može dobiti za $25. Sad mi se sve više čini da su lupetali i da je cena $45, ali ako neko može da me demantuje onda molim nek se oglasi čim pre! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 cene viza variraju od toga da li hoces da ti bude odma gotovo ili dan kasnije ili za par dana...otuda razlike...ja sam ih npr. u ambasadi ubedio da su vijetnam i srbija ( jugoslavija) prijateljske komunisticke zemlje, i izdali su mi vizu za 15 min, i nisu naplatili taj dodatak za necekanje, vec samo 25$...znaci, zavisi koliko si elokventan... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 Ali to opet zavisi od ambasada jer je u Luang Prabangu viza bila $45 sa 3 dana cekanja, a $65 za odmah. Zato bih voleo da mi neko kaze konkretno za Sihanukvil, posto prekosutra treba da odlucimo da li uopste da odemo tamo (u Phnom Penhu je $45). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2012 pa idi bre u suhanokvil, tu su prelepa ostrva, jedno od najlepsih mesta u kambodzi...i ronjenje je fantasticno...idi obavezno i bez da juris vizu...ja bih tamo ostao pre nego u pnom penu, taj grad nije nista posebno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2012 Ne znam sta se moze vidjeti i za 3-4 dana, mislim da ako vec dolazis ovde, treba malo duze da ostanes, mozda ne kao ja u svakoj zemlji da postanes lokalac , ali bar mjesec.. Zanima me cime se bavite u Aziji Pengembara? Da nije predavanje engleskog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Jel moze neko okvirno da mi kaze,koliko vremenski traje putovanje izmedju Pnom Penh-a i Pakse-a? Hvala:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2012 Evo da priupitam i ovde. Koji je najbrzi i najrealniji nacin da se od Ho Si Mina stigne do Angkor Vata? U obzir dolaze sve opcije osim aviona. Da li biste isli brodom ili busem? I kako najefikasnije organizovati prevoz na licu mesta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2012 Udjes u bilo koju turisticku agenciju i kupis kartu za bus za desetak dolara. Put traje ceo dan, krenes ujutru a stignes u ponoc. Brze od toga imas jedino avionom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites