Followers 0

U Rusiju samo sa pasošem, jel već probao neko?

119 posts in this topic

Čitam sekciju o vizama, i najsvežiji komentar od 17. februara uopšte ne potvrđuje jasno da li je moguće u Rusiju bez viza sa plavim pasošima, niti su glavni podaci izmenjeni. Plašim se da ne dođem na granicu, kad ono "jeste, ne treba vam viza, ali vam treba vaučer", što me ne bi začudilo, jer ne bi bilo prvi put da se naša vlast hvali nekim potemkinovim selima, i da ispadne da je sporazum sa Rusijom značio nešto drugo, a ne ono što je gotovo svako ko je čuo vest razumeo, slično kao kad je lansirana priča o konvertibilnosti dinara.

Koliko ja znam taj sporazum skupstina jos nije verifikovala pa nam jos uvek treba viza za rusiju!

I meni se čini da taj dogovor nije verifikovan, ratifikovan il' šta se već sa njim radi. Dakle, moj savet bi bio - još ne pokušavati.

....

Ja sam se isto zeznula i kupila kartu misleci da mi vise ni vaucer ne treba pa su mi rekli da mi ipak treba jer  jesu nama rusi  odobrili  bezvizni rezim i potpisali al ovi nasi nikako da uzvrate saglasnost tj mora kroz skupstinsku proceduru to da prodje)))...

A najveca fora je sto sam ja htela iz Nikozije da udjem u Rusiju...pa sad meni ni vaucer nista ne pomaze vec samo viza ...jer vaucer vazi samo ako se iz Srbije ulazi u Rusiju (sto je po meni malo bezveze)..

Napomenutno vise puta ali da ponovim opet.

Sporazum o bezviznom rezimu je samo potpisan od strane ministara spoljinh poslova Srbije i Rusije.

Treba da prodje verifikaciju u parlamentima obe drzave da bi stupio na snagu.

Znaci kod nas da odobri skupstina a u Rusiji Duma.

Ovo sigurno nece da se desi neko duze vreme narocito sa ruske strane.

Pre nekoliko dana nasa skupstina je ratifikovala i odobrila nekoliko medjunarodnih sporazuma ali nisam cuo da je ratifikovan i taj sporazum sa Rusijom - verovatno nije, ali mozda gresim.

Ja licno smatram da taj sporazum nece stupiti na snagu barem jos neko (duze) vreme.

Ruskom parlementu obicno treba oko godinu dana da ratifikuje bilo sta.

Znaci dok vize stvarno ne budu ukinute ostaju stari nacini.

Sana to je tacno sa vaucerom mozes da udjes samo iz Srbije. Tebi treba priglasenije i sa njime mozes da udjes iz

bilo koje zemlje, naravno uz srpski pasos (stari ili novi).

Napomenutno vise puta ali da ponovim opet.

Sporazum o bezviznom rezimu je samo potpisan od strane ministara spoljinh poslova Srbije i Rusije.

Treba da prodje verifikaciju u parlamentima obe drzave da bi stupio na snagu.

Znaci kod nas da odobri skupstina a u Rusiji Duma.

Ovo sigurno nece da se desi neko duze vreme narocito sa ruske strane.

Pre nekoliko dana nasa skupstina je ratifikovala i odobrila nekoliko medjunarodnih sporazuma ali nisam cuo da je ratifikovan i taj sporazum sa Rusijom - verovatno nije, ali mozda gresim.

Ja licno smatram da taj sporazum nece stupiti na snagu barem jos neko (duze) vreme.

Ruskom parlementu obicno treba oko godinu dana da ratifikuje bilo sta.

Znaci dok vize stvarno ne budu ukinute ostaju stari nacini.

Sana to je tacno sa vaucerom mozes da udjes samo iz Srbije. Tebi treba priglasenije i sa njime mozes da udjes iz

bilo koje zemlje, naravno uz srpski pasos (stari ili novi).

Nije mi jasno, da li se sa vaucerom moze ili ne uci u Rusiju iz Ukrajine ili Gruzije vozom ili putem? Zar su pravila drugacija nego za ukrajinu? Ja sam u Ukr. ulazio pesice a izlazio prugom i sve je bilo u redu. Molim vas ako neko ima aktualizovane podatke o ovom problemu. Meni su u Moma Tursu rekli da sa tim istim vaucerom se moze uci u Rusiju i u Ukrajinu na bilo koji nacin i da nema nikakve razlike u tretmanu u tih dveju zemalja. Da li neko ima iskustva sa ovim?

Ulazak u Rusiju iz Ukrajine nije nikakav problem.

Ulazak iz Gruzije u Rusiju trenutno ne znam kakva je situacija. Da li je to moguce ili ima problema (sa gruzijske strane)?

Sada pitanje tog vaucera. Pravila su drugacija jer sa Ukrajinom postoji medjudrzavni sporazum o nacinu ulaska a sa Rusijom (do ovog sada potpisanog sporazuma) mislim da nije postojao nikakav sporazum. Mi smo mogli u Rusiju sa vaucerom ili pozivnim pismom na osnovu jednostrane odluke Ruske vlade. Takodje prosle godine vlada Srbije je jednostrano ukinula vize za drzavljane Rusije. Mozda gresim ali mislim da je tako.

U Rusiju se moze na vaucer ali oni preferiraju da to bude organizovana turisticka tura ili ako se ide samostalno da vaucer bude "pravi". Odnosno da se stvarno boravi u hotelu i vremenu naznacenom na vauceru. Ja sam samo jednom isao na vaucer (vozom iz Ukrajine) i na granici su proveravali da li stvarno odsedam u tom hotelu naznacenom u vauceru. Zvali su hotel da provere i ja sam stvarno trebao da odsedam u naznacenom hotelu i sve je bilo ok. Meni je mnogo bolje pozivno pismo jer to niko ne gleda i ne proverava, narocito kad vide neki grad u Sibiru ili slicno.

Moma turs je je na forumu pominjan X puta kao mesto za vaucer za Ukrajinu.

Da li je neko kod njih uzimao i vaucer za Rusiju? Nisam video da je to neko pomenuo.

Ja kada sam uzimao kod njih, rekli su mi da vaucer mogu da iskoristim isto i za Rusiju, na isti nacin. Sad koliko shvatam sa "bracom" trebamo biti dosta oprezniji. Da li se u Rusiju moze uci samo sa pozivnim pismom ili se ono koristi kako bi se izvadila viza u ambasadi od 50 Evra (lepo od brace, jedna od najskupljih viza inace...)?

Za vaucer svaka agencija ce da kaze da nema problema jer im valjda cilj da uzmu pare a kako ce onaj ko im plati vaucer da prodje sigurno ih nije briga. Vaucer moze da prodje za neki moskovski hotel ili turisticku turu.

Vaucer je takodje problematican za registraciju u nekoj provinciji.

Tako je braca Rusi nisu bas blagonakloni prema turistickom vauceru iako je to bila njihova ideja. :)

Znaci da rezimiramo. Za neki duzi boravak u Rusiji i setkanje tamo najbolje radi pozivno pismo.

Sergey tako je u Rusiju se ulazi samo sa pozivnim pismom i to je to moze da se ostane 30 dana. Nekda je to pozivno pismo bilo potrebno da bi se izvadila viza a sada nama to nije potrebno.

Svim ostalim strancima je i dalje potrebno da bi dobili rusku vizu. Mislim i danas ima slucajeva kada neko dodje u rusku ambasadu sa pozivnim pismom da bi trazio vizu za kratkotrajnu posetu Rusiji. Pozivno pismo je potrebno da bi se dobila neka dugotrajna viza za posao, skolovanje i tako to.

Znaci dok se viza i zvanicno ne ukine ostaje to pozivno pismo da se dobije iz Rusije kao najbolja varijanta.

Ruska viza jeste skupa ali kada se uporedi sa drugim strancima koji uzimaju rusku vizu za nas je jos i jeftina. Ima i skupljih viza od ruske recimo beloruska (dobro nama viza do 30 dana nije potrebna a u slucajevima kada viza treba ona je besplatna ali kao poredjenje, dalje bivse sovjetske azijske republike imaju skuplje vize.

Pa i srpska viza je skupa koliko bese kosta 70 evra ili tako nesto za one kojima treba?

Pozdrav ljudi,

Znam da je o ovome bilo dosta reci, ali nisam nasao bas precizne odgovore na sledeca pitanja:

1. Da li je moguce preko Belorusije uci u Rusiju (bez vaucera, pozivnog pisma itd.)?

2. Ako je moguce. da li je onda moguce vratiti se nazad preko Ukrajine ili se moram vratiti u Ukrajinu preko Belorusije, posto necu imati ulazni pecat za Rusiju?

3. Da li je potrebno imati dva vaucera za Ukrajinu tj. za ulazak iz Rumunije i povratak iz Rusije ili Belorusije?

4. Da li je dovoljna karta do Temisvara za Rumunsku tranzitnu vizu i da li je potrebno izvaditi tranzitnu sa dva ulaska - za odlazak i povratak iz Ukrajine? Balkan flexipass mi je preskup, posto sam stariji od 26.

5. Konacno, da li imate podatke (adresa, telefon) agencije Momo turs ili neke druge agencije koja izdaje potrebne vaucere?

Veliki pozdrav!!!

Unapred hvala!.

Konferencijo odgovori za tebe:

1. Moguce, nije problem jer granice nema pa te niko ne proverava.

Medjutim problem je na osnovu cega boravis u Rusiji ako nemas ni vaucer ni pozivno pismo.

Znaci ne mozes da se registrujes i bukvalno cinis krivicno delo jer si ilegalno u Rusiji ili slicno.

2. Ako ulazis u Belorusiju preko Ukrajine dobices pecat ulaska u Belorusiju koji vazi i za Rusiju.

U Rusiji znaju da prave problem ako napustas Rusiju a nemas pecat ulaska u Rusiju. Koliko je ovo tacno zavisi, nekom mogu da prave problem a nekom ne. Meni je pravljen problem kada sam iz Belorusije isao u Litvaniju. Imao sam pecat ulaska u Rusiju i carinik mi je rekao da treba da imam pecat ulaska u Belorusiju ako hocu da izadjem iz Belorusije ali rekao je posto si "nas" prolazi. :mah: Jednog Svedjanina koji je usao u Rusiju iz Estonije pa onda preko Belorusije u Litvaniju skinuli sa istog voza i rekli mu da se vrati tamo gde je usao. Izgleda da se taj problem javlja na granici Rusije i Belorusije sa pribaltickim republikama. Kako je na granici sa Ukrajinom i Rusijom ne znam ali moze da bude problem posto ti susedi imaju zategnute odnose. Posto je tebi ideja u Rusiju bez vaucera ili pozivnog pisma (kako god to ispadne) onda je logicna varijanta iz Rusije u Belorusiju jer niko nece da te proverava na granici. Ako izlazis iz Rusije u Ukrajinu zamisli situaciju gde ti ruski carinik trazi pozivno pismo na primer a ti  :? :? :?

3. Da potrebna su dva vaucera. Niko nece direktno da kaze da trebaju, i u ukrajinskoj ambasadi  ne znaju tacno. Kazu "verovatno su potrebna dva". Posto ja obicno u Belorusiju idem iz Rusije ne znam kako je na granici Ukrajine i Belorusije. Ali isao sam tri puta iz Ukrajine u PMR i trebala su mi dva vaucera  - jedan za izlazak iz Ukrajine a drugi za ponovni ulazak. Znaci uzmi dva bolje i taj trosak nego da ti bude tamo problem.

4. O rumunskoj tranzitnoj vizi dosta je pisamo na forumu pretrazi malo i bice sve jasno. Dovoljan je vaucer za Ukrajinu, vozna karta/rezervacija karte ili mesta (kako se to vec zove). Ako se iz Ukrajine vracas preko Rumunije odna je logicno da treba rumunska tranzitna viza sa dva ulaza.

5. Moma Turs je najbolji za ukrajinski vaucer jer je imaju najmanju cenu. Ostali koji nude vaucer po mnogo visim cenama. Proslog leta kada sam se raspitivao neke agencije su trazile za vaucer 4-5 vise nego Moma. Adresa Moma Tursa u Beogradu je Svetog Nikole 98, tel. 011/2417-555. Nadam se da je jos uvek tacna ako nije ispravite.

Moze u Rusiju bez vaucera i vize do 30dana, niko vam nece praviti probleme pri ulasku.......a ni pri izlasku jer i to moze da bude problem.......PROVERENO

clap

Vladan kaze "bez vaucera i vize do 30 dana".

To je i do sada bilo moguce ako se posedovalo pozivno pismo.

Koliko je ovo sigurno i da li to znaci da su Rusi poceli da primenjuju sporazum bez ratifikacije ili su ga mozda vec ratifikovali a mi to nismo culi?

Treba da se potvrdi i da se tacno kaze da bezvizni rezim vec radi i da nije potrebno nista osim pasosa.

Znaci bez vaucera i pozivnog pisma samo se Rusima pokaze pasos i cao.

joj kako mene iznervira to sto se preti ljudima da ce biti kaznjeni ili vec sta ako nisu registrovani u Rusiji...Bre ta registracija nije uopste neophodna...ja sam se samo registrovala kad sam bila 2006te a posle toga nikada se nisam registrovala niti su mi to ikada trazili na izlazu...

Kod njih barem vazi ono pravilo iskesiraj im za sve...i za to ako ostanes duze od vaucera ili vize, ako ti je prtljak preko, ...a za registraciju ne treba ni kesiranje vec ako vas pitaju za to (sto sumnjam) kazete da ste je vratili dan pre povratka u sup, mup, nemam pojma ili neka firma...jer to i jeste njihovo pravilo da gde se registrujes dan pre puta ga i vratis tamo...i nece ti traziti pare za to...-ali rekoh meni se nije desavalo da mi uopste traze...

A nema sanse bre da se udje bez vize ili vaucera...sem ako nisi mislio na to priglasenije pa samo sa njim- ne znam, ja sam pisala da sam probala bez icega da udjem i NEMA SANSE - ne razmisljajuci mislila sam da ono kad je bilo na TV da je to to i da je bezvizni vez krenuo a ono NIJE)))

I vaucer u R-tours-agenciji uz kupljenu avio kartu je besplatan...

uredba je verifikovana i kod nas i kod njih u skupstini, dumi, samo treba da znate gde cete odsesti

Znaci bezvizni rezim radi :mah:

To za odsedanje sta se podrazumeva pod time?

Treba da se popunjava neki novi obrazac sa tacnom adresom (ime hotela ili adresa za odsedanja kod prijatelja)

ili samo uopsteno tipa idem u taj i taj grad?

I kako je regulisan boravak u Rusiji i Belorusiji - u obe zemlje 30 dana + 30 dana ili obe zemlje ukupno 30 dana?

Za registraciju postoje dve stvari. Migraciona karta koja se dobija na granici ili avionu to je ono malo papirce.

A postoji i ono za neki duzi boravak. Za strance pravo ime toga je "уведомление о прибитии иностранного гражданина в место пребиванија". To je papir A4 formata koji se popunjava obostrano.

U Moskvi uvek moze da se provuce bez registracije ali u nekoj provinciji malo teze narocito kad pola grada zna da je kod njih dosao neki stranac, a tamo stranci obicno ne zalaze.

Samo se popuni imigraciona karta, nista vise a to "da znate gde cete" je da imate dobar plan obilaska,

Konacno je i ovde, Moskva, ogrejalo sunce tako da je vreme idealno za setnju

pijjj

a otkud ta info? meni je promakla, kad je to bilo u skupštini? daj neki link da vidimo.

evo vasko danas izvadio poslovnu vizu, niko nije pominjao da više ne treba.

Vasko dolazi da radi i valjda ostaje duze od mesec dana koliko vazi za turiste bez ikakvih dodatnih papira sem pasosa

Rayuela to je izgleda bilo pre desetak dana.

Tada je u skupstini glasano o potvrdjivanju dvadesetak medjudrzavnih ugovora koja je Srbija potpisala.

Verovatno je u tom paketu bio i ovaj sa Rusijom.

Ako je to negde i objavljeno onda je to "Sluzbeni glasnik".

U svakom slucaju Sahalin evo me stizem, a odatle u Republiku Koreju. :mah:

Пока пока sto kazu braca Rusi.

Ni reči o tome na sajtu parlamenta. Ima lepo spisak raznih konvencija i sporazuma koji su ratifikovani, ali o ovom sa Rusijom ni reči.

Vasko dolazi da radi

ne

i valjda ostaje duze od mesec dana

i ne :)

i meni se čini da to još nije prošlo, dajte neku pouzdaniju informaciju...

Rayuela to je izgleda bilo pre desetak dana.

Tada je u skupstini glasano o potvrdjivanju dvadesetak medjudrzavnih ugovora koja je Srbija potpisala.

Verovatno je u tom paketu bio i ovaj sa Rusijom.

Ako je to negde i objavljeno onda je to "Sluzbeni glasnik".

U svakom slucaju Sahalin evo me stizem, a odatle u Republiku Koreju. :mah:

Пока пока sto kazu braca Rusi.

A kako bi sa Sahalina presao u Koreju?