Posted July 8, 2013 Da bi našao rutu to busa vidi: http://harita.iett.gov.tr/yeni/?hat=99 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 Zar nije bolje/lepše brodom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 Fener je naziv autobuskog stajalista najblize patrijarsiji. Sa Taksima ide bus 55T u tom pravcu. Druga varijanta je da jednim busom predjes zaliv i presedas na drugi koji sa Eminonija ide ka Balatu, Ajvansaraju ili Ejupu. Alternativa ti je taksi, pre tri meseca je prevoz Balat-Taksim kostao 10 lira, malo vise koliko bi izasao i prevoz 4 putnika autobusom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2013 Hvala vam na brzım odgovorıma! Isla sam danas tamo, verujem da 90% ljudı sa foruma zna da dodje do patrıjarsıje, alı za slucaj da na se na ovoj temı nadje neko poput mene, postavıcu jedno ıdıot-frıendly objasnjenje kako nacı patrıjarsıju, mozda nekome pomogne. Najlaksa varıjanta od Taksıma je pomenutı bus 55T kojı ıde dırektno do Fenera, ılı nekı od mnogıh kojı ıdu od Taksıma do Emınönü, tu sam usla u 99 (peron je skroz na dnu, najblızı obalı). Iz busa se ızlazı na stanıcı Fener (blızu je, pa se moze ıcı ı peske od Galata mosta), vratı se nazad 20 metara, predje ulıca na semaforu, odmah skrenutı levo kod nekog Çağdaş büfe-a u ulıcıcu Yıldırım Caddesı, a odmah potom levo u ulıcu Dr. Sadık Ahmet, patrıjarsıja je 15m odatle, ma broju 19. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2013 Zar nije bolje/lepše brodom? da li moze neko da opise varijantu brodom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2013 Nisam citao dosadasnje komentare, ali da napisem nekoliko utisaka sa svjezeg putovanja za Istanbul. Posto smo putovali iz Podgorice, prespavali smo u Niskoj banji, smjestaj Zone, u neposrednoj blizini banje i svih sadrzaja. Ujutro smo nastavili put za Istanbul preko Bugarske ( odmah poslije granice uzeli vinjetu za 7 dana od 5 Eura) i zamjenili jos 30 Eura za Leve da bi sipali plin na pumpi na granici Bugarske i Turske - oko 60 centi. Na ulazu u Tursku smo morali da popunimo neki formular za auto i kupimo HGS naljepnicu, koja kosta 25 Eura. Na povratku iz Turske su nam rekli da nam to vazi zauvijek za auto, ako se kad vratimo, a da ne vracaju nista para, iako bi po starim putarinama to ispalo oko 8 Eura sve. U istanbulu smo parkiarli auto i kupili Istanbulkart za gradski prevoz, najbolje rjesenje prevoza. Prva voznja 2TL, a na zetone su po 3TL. Dobro smo rucali u Restoranu PIKNIK, u glavoj Istiklal uluci, kad se krene od Taksim trga. Veratili smo se preko Grcke. Tri putarine po 2,40 Eura i sipali smo plin za 0,89 Eura. Kroz makedoniju smo platili 50+60+30 denara (60 denara= 1 Euro) i sipali plin po 38 denara. Onda smo isli preko Kosova, osiguranje auta 15 Eura, posto ne vaze nasa osiguranja ni zeleni kartoni. Ima autoputa koji se ne naplacuje??? Kroz Albaniju ista prica, auto put dzaba, a zasto, ne interesuje me. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Не шалим се озбиљно. На аутопуту је само био мањи застој али ништа већи од оног који зна да се створи у Београду на аутопуту од Генекса или оне две петље до Арене. Ни на Султанахмету није било гужве каква зна да буде у шпицу у Београду на Бранковом мосту, Теразијском тунелу и Краља Милана. Преко оба моста на Босфору прелазио сам као и преко Газеле у Београду кад нема гужве. Застој од неколико минута је био само на наплатној рампи пр крају моста. На Галата мосту било је као и на Бранковом у Београду за време нормалног саобраћаја. Аутобусом кроз Истанбул кретали смо се брже него кроз Београд. Е сад, можда је тај пут била само случајност, али опет кажем ни док сам се кретао пешке нисам видео гужве веће од београдских а био сам у Истанбулу неколико пута. [/quote Belive me, slučajnost. Saobraćaj je katastrofa. Meni je trebalo 2h da stignem svako jutro do azijske strane, a kretala sam ranije 1h, da ne idem po najvećoj gužvi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 :DDragi iskusni svete, zanima me dali je dobra ideja da budemo smestene na Sirkeciju,taj kraj, nas dve zene, i koliko bi trebalo da platim na licu mesta za dvokrevetnu sobu, na bum,nesto pristojno sa doruckom? za 5 nocenja. Ima li neko neku preporuku, a da nije hostel? hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2013 Sirkeci je odlicna lokacija za smestaj.Sto se tice cena smestaja to vec neznam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2013 U nedelju (tj. juče) u Istanbulu je bio održan maraton. Kao što znate, to je jedini put u godini kada je moguće peške preći most. Bilo je više "trka" - od 4km, 8km, 15km i 42km. Nemaju klasičan polumaraton. Ono što bi sledeće godine nekoga moglo da zanima, to je da ne morate da se registrujete ni na jednu od njih da biste prešli most. Čak ne morate ni da ispoštujete ljude koji su došli da trče u smislu da prvo trkači pređu pa onda da laganom šetnjom pređete i vi. Za sledeću godinu je maraton najavljen za 16. novembar. Do mesta odakle počinje maraton, sa Azijske strane se najlakše stiže gradskim prevozom - iz Kadikoja gde su stajališta autobusa, pitajte za Altunizade. Ako to uradite oko 8h ujutru, dovoljno je da pratite kuda ljudi idu.. Na samom mostu vetar jezivo hladno duva, ali je pogled na Bosfor i na grad stvarno lep. E da - prevoz za maratonce je besplatan. Autobusi, brodovi i sl. Probajte da se promuvate na tu foru.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2013 Zato je grad bio pun devojaka u helankama sa medaljama! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2013 Da pitam i ovdje Sutra putujemo za Istanbul, evo za nekih dva sata rezervisem karte i hotel (Taksim je ok ili ima nesto bolje?). Bukvalno, nemam vremena da iscitam sve sto ste pisali ...6 nocenja...idemo u sopstvenom aranzmanu. Nemam pojma sta bih trebali posdjetiti? Bilo ko? Pls help :blob: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2013 ne mogu da verujem da neko putuje sutra za istanbul i nema predstavu sto uopste ide tamo...taksim je ok, odatle mozes bilo gde da stignes prevozom, a i od aerodroma imas direktan prevoz. a sta videti, zavisi od afiniteta, svakako topkapi i dolmabahce palatu, aja sofiju, plavu dzamiju, kapali carsiju, i ako imate vremena ispod imas i "potopljenu baziliku", egipatsku pijacu, galata most, neki od vidikovaca...to onako na brzinu, ali tebi treba mnogo vise da se pripremis i za ovo malo sto sam napisala....moja preporuka bi bila i arheoloski muzej, odlican je Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2013 Da li neko zna kako je najlakse doci od Atasehira do Sultanahmeta posle ponoci? Da li je taxi jedini nacin? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2013 Planiram put do Istanbula 11.01.14-17.01.14 (možda bude 1-17, ili 11-16, ili već neka kombinacija u tom periodu). Išli bi avionom, e sad da li Pegasus koji je jeftiniji (20-30€ po osobi, ide nas 3) ili Turkish , ima više polazaka, bliži je gradu, hotel organizuje prevoz (besplatno) pri dolasku. E sada, nije ni sve tako jednostavno. Promocija Turkisha od 109€ povratna karta Travel Period:: 07 December 2013 - 13 February 2014 Purchasing Period: 27 November 2013 - 11 December 2013 Advance Purchase: Special price is available only within 10 day(s) before departure. Advance Ticketing: Tickets must be purchased within 1 day(s) after making your reservation. Minimum Stay: 2 day(s) or Sunday (Return must start after 12:00 am on the first Sunday.) Maximum Stay: 1 month(s) Da li ovo znači da moram da otputujem 10 dana nakon kupovine karte, tj najkasnije do 21.12? Drugo, Pegasus 11.01 ima let u 5.15 ujutru, da li je neko išao u tom terminu, koliko ranije treba biti na aerodromu? Elem, treba dodati jedno 3000 din za taksi, jer mini bus ne radi tako rano, drugo , po dolasku, transfer od SAW do Sultanahmeta, jedno 10€ po osobi i povratak još toliko.. Mislim da je računica jednostavna, treba ići Turkishom, ukoliko promocija pokriva i ovaj period od 11-17 januara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2013 Milanche, ja sam išao skoro Pegazusom i karta od SAW do Kadikoja je bila 8 turskih lira. Ne verujem da je 24 turske lire do Sultanahmeta. Ako je tako, onda je bolje da ideš do Kadikoja i da samo pređeš na feribot koji je odmah tu, do Eminonu.. Tu je žeton 3 lire, ili nešto ispod 2 ako imaš Akbil. Pričam o Havas autobusima, a postoji i linija E (nešto nešto) koja vozi do Kadikoja i gde je, siguran sam, karta jeftinija, ali verovatno jako puno staje. Polasci sa aerodroma su na svakih pola sata ili pun sat, a iz Kadikoja prema aerodromu na x:15 i x:45.. Ili, dok se bus ne napuni, što se često dešava. Nema stajanja u busu. Ovo za Turkiš, iskreno, nije mi jasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2013 ne mogu da verujem da neko putuje sutra za istanbul i nema predstavu sto uopste ide tamo...taksim je ok, odatle mozes bilo gde da stignes prevozom, a i od aerodroma imas direktan prevoz. a sta videti, zavisi od afiniteta, svakako topkapi i dolmabahce palatu, aja sofiju, plavu dzamiju, kapali carsiju, i ako imate vremena ispod imas i "potopljenu baziliku", egipatsku pijacu, galata most, neki od vidikovaca...to onako na brzinu, ali tebi treba mnogo vise da se pripremis i za ovo malo sto sam napisala....moja preporuka bi bila i arheoloski muzej, odlican je E pa vjeruj Bili i odlicno se proveli. Odsjeli u super apartmanu na Taksimu, obisli uglavnom sve sto se obici ima, vrijeme nas posluzilo...Pomocu aplikacija na mobu i TA sasvim je lako pronaci sve sto nas je zanimalo, i sto nas treba zanimati. Inace Istanbul je vrlo jednostavan za snalazenje... Uglavnom ako kome treba friska informacija stojim na raspolaganju.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2013 Smeštaj na Sultanametu vs Sirkeci vs Taksim, prvi put u Istanbolu, uglavnom razgledanje i po malo šoping, bez noćnih izlazaka. Na Sultanametu su najpovoljniji hoteli, ali je slabije povezan. Drugo, apartmani preko booking.com, da li imaju dodatnih troškova, za čišćenje npr, koji su uobučajeni kod drugih agencija? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2013 Planiram put do Istanbula 11.01.14-17.01.14 (možda bude 1-17, ili 11-16, ili već neka kombinacija u tom periodu). Išli bi avionom, e sad da li Pegasus koji je jeftiniji (20-30€ po osobi, ide nas 3) ili Turkish , ima više polazaka, bliži je gradu, hotel organizuje prevoz (besplatno) pri dolasku. Drugo, Pegasus 11.01 ima let u 5.15 ujutru, da li je neko išao u tom terminu, koliko ranije treba biti na aerodromu? Elem, treba dodati jedno 3000 din za taksi, jer mini bus ne radi tako rano, drugo , po dolasku, transfer od SAW do Sultanahmeta, jedno 10€ po osobi i povratak još toliko.. Mislim da je računica jednostavna, treba ići Turkishom, ukoliko promocija pokriva i ovaj period od 11-17 januara. Pozdrav za SVE Uzmi PEGASUS bez razmisljanja... Cijena povratne je sad u akciji (traje do 16.decembra) 80€ Kad sletis na aerodrum uzimas Havas ili Havatas (ne znam tacno kako se zovu autobusi) koji voze direkt (bez stajanja) do Kadikoya (8lira) ili do Taksima (13lira)... Ako uzmes do Kadikoya onda ides dalje brodom (3lire) do Eminonua (elefteros ti je sve napisao). Takodjer mozes sa aerodruma do Kadikoya doci i sa gradskim busem (4,5 - 5 lira) koji se nalaze odmah iza ovih Havas/Havatas buseva... Moj prijedlog ti je sljedeci: - Kad sletis uhvati se ovog gradskog busa (vrijeme putovanja u 5 minuta razlike) do Kadikoya a u povratku uhvati se Havasa/Havatasa i eto uštedio si 3 lire (3 simita) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2013 Bio sam sad prvi put sa burazerom u Istanbulu. Povod utakmica Partizana i naravno 4 dana boravka u ovom prelepom gradu. Smestaj na Sultanahmetu, 5 minuta hoda od Aja Sofije i Plave dzamije, svega 11 evra nocenje sa doruckom. Tu je i Topkapi palata, Arheoloski muzej, Cisterna... dole Eminonu pristaniste za vezu sa Azijom. Tramvaj isto 5 minuta od hotela, lako se dodje do Taksima npr. Nisam nikad bio sa smestajem na Taksimu ili u Aziji npr, pa ne mogu dati neko poredjenje ali nista nam ovde nije falilo. Videli sve uglavnom i oko Sultanahmeta i gore preko Galata mosta, nije bilo guzvi za ulaske, restorana za klopu u blizini hotela mali milion, za svakoga po nesto i za svaciji dzep, tu je na 15-20 minuta hoda i Veliki bazar za kupovinu... Ja opet da idem u Istanbul, opet bih uzeo na Sultanahmetu hotel. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2013 Treba da se odlučim za hotel, kako vam se čine? http://www.booking.com/hotel/tr/palace-poa-nt-apart.en-gb.html?aid=357026;label=gog235jc-index-sr-XX-XX-unspec-rs-com;sid=7c435c750d2bad13e4e85cd66203db47;dcid=2 http://www.booking.com/hotel/tr/dualis-otel.en-gb.html?aid=357026;label=gog235jc-index-sr-XX-XX-unspec-rs-com;sid=7c435c750d2bad13e4e85cd66203db47;dcid=1;checkin=2014-01-11;checkout=2014-01-16;pr=0,5800;pr_cur_code=RSD;srfid=2df2881f5854f844e10f8c4113d09141a3d3a7f3X7;tab=4#HotelFacilities Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Milanče, zaista? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 ? Ovi su mi od favorita, ne bih davao mnogo više para (Dualis je oko 200evra, a ovaj Apart oko 240 za 5 dana) Da li vredi dati do 100evra više da bi tramvaj T1 bio bliži? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Pa ako ce ti tramvaj biti blizi onda vredi i celih 130€ vise... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2013 Kratka informacija za prevoz od SAW do Kadikoja, svaki E - xx bus ide do Kadikoja, samo broj stanica je skoro 60 i putuje se nekih sat i 15 minuta. I ja mislim da vredi dati i 130 eura da bi T1 bio blizi .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites