Odbijeno ukrcavanje na letu za Kankun

38 posts in this topic

Tada kada sam ja bio jedan muskarac koji je tamo radio se nesto bunio, kao 10 karata koje sam im dao nisu validne, iako sam ih platio. Ali srecom nije on odlucivao :)

Doduse Maksiko je mislim uglavnom problematicniji, ne znam zasto. Kolumbija ili Dominikanska  Republika su mnogo bolje, niko nista ne pita.

Edited by Zoki28

21 hours ago, Zoki28 said:

Tada kada sam ja bio jedan muskarac koji je tamo radio se nesto bunio, kao 10 karata koje sam im dao nisu validne, iako sam ih platio. Ali srecom nije on odlucivao :)

Doduse Maksiko je mislim uglavnom problematicniji, ne znam zasto. Kolumbija ili Dominikanska  Republika su mnogo bolje, niko nista ne pita.

ma to je samo radnik u toj agenciji, koja je ujedno bila i konzulat...sad se sve radi elektronski, tako da nema vise toga, niti dranja za vizu sto je uveo konzulat....cena im je bila nekih 80 evra za vizu, jer kao salju pasos u grcku, a ako hoces za dva- tri dana onda je bilo nesto 150 evra koliko se secam, ali ispravite me ako gresim...svakako , od 35 do 80 evra nije mogla biti razlika u slanju pasosa sigurno, jer oni su skupljali i slali sve pasose ponedeljkom, znaci lepe su se tu pare obrtale, znajuci da tokom zime dnevno ima i po 50-ak zahteva za vizu, ako ne i vise..Mirko iz konzulata iz Zagreba mi je svojevremeno pricao, dok smo jos tamo nosili pasose, da iz Srbije ubedljivo najvose putuju na Tajland, duplo vise nego sve ostale zemlje juge zajedno...koliko se secam, rekao mi je da je bilo po 2-3 hiljade zahteva za vizu , iz Srbije, i to je sve bilo josoko 2012-2014....Sad je verovatno i vise, tj. pre korone 😉...

A sto se tice toga koja je zemlja bolja u Amerikama, po meni je svakako Meksiko najbolji od svih, pa se i vredi iscimati...Dobra je i Kolumbija, ne kazem, ali Meksiko je zakon 😉...dominikanska republika nema bas. nekih spec. stvari za videti doziveti i obici, sem plaza...

3 hours ago, bam-bam said:

ma to je samo radnik u toj agenciji, koja je ujedno bila i konzulat...sad se sve radi elektronski, tako da nema vise toga, niti dranja za vizu sto je uveo konzulat....cena im je bila nekih 80 evra za vizu, jer kao salju pasos u grcku, a ako hoces za dva- tri dana onda je bilo nesto 150 evra koliko se secam, ali ispravite me ako gresim...svakako , od 35 do 80 evra nije mogla biti razlika u slanju pasosa sigurno, jer oni su skupljali i slali sve pasose ponedeljkom, znaci lepe su se tu pare obrtale, znajuci da tokom zime dnevno ima i po 50-ak zahteva za vizu, ako ne i vise..Mirko iz konzulata iz Zagreba mi je svojevremeno pricao, dok smo jos tamo nosili pasose, da iz Srbije ubedljivo najvose putuju na Tajland, duplo vise nego sve ostale zemlje juge zajedno...koliko se secam, rekao mi je da je bilo po 2-3 hiljade zahteva za vizu , iz Srbije, i to je sve bilo josoko 2012-2014....Sad je verovatno i vise, tj. pre korone 😉...

A sto se tice toga koja je zemlja bolja u Amerikama, po meni je svakako Meksiko najbolji od svih, pa se i vredi iscimati...Dobra je i Kolumbija, ne kazem, ali Meksiko je zakon 😉...dominikanska republika nema bas. nekih spec. stvari za videti doziveti i obici, sem plaza...

Najvise Rusa a puno i Srba. Mada sam ja sreo samo 2 grupe od njih 10-tak Srba ovako, znam da nas je bilo oko 100 kada je nastao problem sa kovidom. Ali svega nekoliko njih je islo a da im bar za nesto nije pomogla neka agencija.

Kolumbija ima vise planina, meni je to interesantno, samo sto su uglavnom zatvorene za javnost, tj mozes samo do pola ili nesto tako. Svakako bolje odnosno vise nego kod nas.

Edited by Zoki28

12 hours ago, Zoki28 said:

Najvise Rusa a puno i Srba. Mada sam ja sreo samo 2 grupe od njih 10-tak Srba ovako, znam da nas je bilo oko 100 kada je nastao problem sa kovidom. Ali svega nekoliko njih je islo a da im bar za nesto nije pomogla neka agencija.

Kolumbija ima vise planina, meni je to interesantno, samo sto su uglavnom zatvorene za javnost, tj mozes samo do pola ili nesto tako. Svakako bolje odnosno vise nego kod nas.

bogami ja sve srbe koje znam da idu na tajland redovno, ili pola zive tamo, pola u srbiji, a znam ih bas puno ,sigurno vise od 100, niko nema nikakve veze za agencijama niti ista zavrsava preko istih..idu naravno ljudi i preko agencija, al vidis kako se sve to razlikuje u zavisnosti u kakvim se ekipama ko krece...u sv. slucaju, preko agencije ili ne, mirkov podatak o 2 do 3 hiljade srba koji svake zime odu na tajland je validan...sad mozda i vise, ipak su ovo podaci od pre 10 godina...mada, kad malo bolje razmislim, nisam siguran da je nase drustvo evoluiralo u tom smeru,, malo smo se ipak vise vratili u nazad, ka 90-tim, u svakom pogledu, pa verovatno i u pogledu zelje za istrazivanjem i upoznavanjem novih destinacija, kultura, zemalja itd...ipak su vrednije neke najk patike nego tamo neki prag ili atina...tako se mislilo pre 30 god, bojim se da je takvo razmisljanje ponovo aktuelno

Drugari, da li to znači da bih imala potencijalnih problema na kopnenoj granici sa Meksikom? Dečko se preselio u San Dijego i planiram u oktobru/novembru da idem tamo, pa smo mislili kada je Meksiko toliko blizu da idemo na roadtrip. Imala bih povratnu kartu iz Srbije do USA (kao uvijek do sada). 

Hvala, posle pročitane cijele teme pomislila sam da bih se možda i ja susrela sa sličnim. 

On 9/2/2023 at 10:05 AM, awinaken said:

San Dijego i planiram u oktobru/novembru da idem tamo, pa smo mislili kada je Meksiko toliko blizu da idemo na roadtrip.

Malo offtopic, ali ostavite dovoljno vremena za povratak u US - ja sam bas dosta cekao na toj granici.

Jel ima neko iskustva o dobijanju meksicke vize ako je putovao latinskom amerikom i iz gvatemale usao u meksiko?

Citam da za vizu treba priloziti potvrdu o zaposlenju ili studiranju, al posto u tom trenu necemo biti u radnom odnosu zbog putovanja, ne znam hoce li nam dati vizu? Planiramo da obidjemo 10ak drzava latinske amerike i vratimo se iz Meksika za Crnu Goru. Imali bi rezervaciju povratne karte.

Ako neko ima informaciju, znacilo bi da podijeli.

Hvala,

Pedja

Posted (edited)

....pogresan topic.

Edited by PedjaT

cisto da dodam za MX, posto sam bio u junu na nedelju dana poslovno u Meksiko Siti i usao preko MEX. Pokazao Americku vizu, zasto idete, ja rekao imamo team meeting, ok vazi cao. Bukvalno 30 sekundi sveukupno, nikakva resetanja nisam imao.