Jump to content

Featured Replies

• 1 year later...

nesvakidasnje,smisao tajne-velika tema

• 2 months later...

Tajna?Pozivna misao na dalje traganje.Da li je takve misli imao i Lev Nusimbaum,alias Esad Bej,alias Kurban Said iz drevnog i svevremenog Bakua?

• 1 year later...

Mesto na kome Druze obožavaju boga nije ni džamija, ni crkva, nego medžlis. NE KONTAM OVAJ DIO -pa dzamija je na srpskom a MEDZLIS je na Engleskom

Pomislio bi da su neka sekta Islamska ali me zbunjuje ona petokraka

Cas i slike zena i one su prekrivena po Islamskim  duznostima  

Ali sve u svemu text je preljep sa puno ineresantnih dogadzaja

Mislim da bi volio i ja da obidzem ovo mjesto u skoroj buducnosti

• 1 year later...

Slučajno sam naišao na ovaj tekst (ako išta može da se nazove slučajnost) i prepoznao sam kuću na prvoj slici. U toj kući u Siriji, sam boravio pre mnogo godina, i urezala mi se u sećanje. Moja majka koja je bila sa mnom, takođe je prepoznala. Identična je kako je ja pamtim. Prosto mi je neverovatno. Ali, sećam se njihove gostoljubivosti i to se sve zaista poklapa. Mesec dana sam živeo kod njih, igrao se sa njihovom decom.. Jedino čega se ne sećam je petokraka iznad kuće. Ili je nisam video, ili je kasnije stavljena, ili je možda to neki tipski oblik kuće koji tamo svi imaju, pa sam pomešao.. nisam siguran.

Kako me sada, posle mnogo godina veoma zanimaju stvari koje su i njihovi postulati religije: inkarnacija i inkarnacije do savršenog bića, kosmički duh i ostalo... pomislim da to, opet, nije nikakva slučajnost.

Srećan sam što sam pronašao ovu stranicu i hvala autoru. Imao bih da ga pitam što šta, ne bih li bio siguran da su to zaista to mesto i kuća, i da bih ponovo mogao sresti te drage ljude..

O Druzima sam prvi put čitao u romanima Karla Maja.Bio sam klinac ali se sećam da je bilo nezaboravno. Impresionirali su me. Ne znam kako bi bilo sad.