October 9, 20241 yr Od 11. januara 2025. Air Serbia uvodi direktan let Beograd-Šangaj, dvaput nedeljno: Flight number: JU986 Departure city: BEG Departure time: 00.45 Arrival time: 19.00 Arrival city: PVG Aircraft type: A330-200 Day operating: -2---6- RETURN Flight number: JU987 Departure city: PVG Departure time: 22.25 Arrival time: 04.45 (+1) Arrival city: BEG Aircraft type: A330-200 Day operating: --3---7 Izvor: https://www.exyuaviation.com/p/air-serbia-belgrade-shanghai.html Detaljnije: https://www.tanjug.rs/english/economy/114603/air-serbia-to-introduce-direct-flights-between-belgrade-shanghai-on-january-11/vest
October 9, 20241 yr Ne znam da li smo napisali da je vec krenula i linija Air Serbia Beograd- Guandžou ( BEG-CAN), od 30.09.2024. letovi su ponedeljak 00:20 i petak 00:20 ( znaci to je u stvari nedelja noc i cetvrtak noc), dok je povratak petak i ponedeljak vece , u 22:15
October 10, 20241 yr drugar gledao za mart da dodje kod mene, i karta negde oko 550e; kapiram da je naka promocija sad, al i ako ode na 800, to je recimo Qatar Airways pre-covid cena iz BG povratna, sto je i vise nego korektno
October 10, 20241 yr Author Nadam se da neće biti preskupo. Beograd-Šangaj za 11 sati i 15 minuta je znatno kraće nego sve trenutno postojeće opcije.
October 10, 20241 yr karte se prodaju i za sledece leto, i mogu da se nadju po ceni od vec 530 evra, sa polaskom i iz Beograda, i iz Sangaja..moze da se kupi i u jednom pravcu, karta je oko 33000 din, sto je oko 280 evra....jako povoljna cena...karte su u julu nesto skuplje, za oko 150 evra, mada kapiram da je to ipak predaleko za kupovinu, bice do tad jos promocija guandzou je takodje nesto skuplja karta nego sangaj, za ceo period..
December 20, 2025Dec 20 Vodite samo računa kada kupujete karte sa Air Serbia za Kinu. Karte jesu povoljne, ali umeju da otkažu letove iznenada, pa onda morate sami da se snalazite.Sada su otkazali letove i za Šangaj i za Guangdžu tokom dve nedelje u januaru, a putnici izvisili.
December 21, 2025Dec 21 Author 19 hours ago, PutnikSRB said:Vodite samo računa kada kupujete karte sa Air Serbia za Kinu. Karte jesu povoljne, ali umeju da otkažu letove iznenada, pa onda morate sami da se snalazite.Sada su otkazali letove i za Šangaj i za Guangdžu tokom dve nedelje u januaru, a putnici izvisili.Uh, baš loše. Koliko sam skontao iz komentara, neki putnici su prebačeni na letove Turkish Airlinesa. Ali ne znam da li je tačno.
Thursday at 04:54 PM5 days Author Došao letom Air Serbia Šangaj-Beograd. Let je bio na vreme i sve je bilo okej. Osim što je bilo nekih čudnih momenata.Naterali su sve putnike da spuste one roletnice na prozorima i nisu nikome dopuštali da ih podigne tokom celog puta, iako je let bio u 9:45 ujutru. Nekoliko ljudi se žalilo ali im je rečeno da "ljudi spavaju" i zato ne smeju da se podižu roletne. I svetla su bila ugašena sve vreme (osim za vreme obroka). Meni je bilo malo klaustrofobično da presedim 12 sati u mraku, na letu koji nije noćni let. Većina ljudi nije spavala, nego su sedeli u mraku.Hrana loša. Čim smo poleteli dali su nam ručak, prilično mali. Za preostalih 11 sati dobili smo jedan sendvič. Srećom predvideo sam to pa sam poneo svoju hranu.Entertainment sistem nije radio na velikom broju sedišta. Ne mogu reći da li je bilo 30% ili 50% ili koliko, ali primetio sam da na mnogim sedištima ne radi. Ni na mom nije radio, ni onima levo i desno od mene, a kad sam prošetao video sam da i mnogim drugima ne radi. Srećom i za to sam se pripremio, imao sam par filmova na laptopu. Inače bih verovatno poludeo sedeći 12 sati u mraku.Većina putnika su bili Kinezi, radnička klasa, pretpostavljam radnici u fabrikama i na infrastrukturnim projektima u Srbiji. Mislim da je mnogima bilo prvi put u avionu, pa se niko nije žalio ni na šta.Stjuardese su bile okej, ali nisam video da su se ijednom nasmejale. Delovale su kao da nisu baš srećne što moraju da rade taj posao, dakle standardan srpski nivo usluge sa nadrndanom facom.U svakom slučaju, puno znači moći sleteti u Beograd, da ne moraš da se njakaš sa Budimpeštom i čekaš 4 ili 5 sati na kombi prevoznike, kao što sam par puta radio. Ali mislim da bih radije išao sa nekim drugim pa presedao u Dubaiju ili Abu Dabiju (što trenutno, naravno, nije moguće) nego ponovo išao direktnim letom sa Air Srbijom.
Thursday at 10:21 PM5 days Aj, da podelim, leteo sam prosle godine iz Nemacke za Sangaj, Air China. I imali su besplatan internet, prilicno basic, ali, moze se "ubiti" vreme tokon leta. Meni bas znacilo tad, obavio sam par stvari. I leteli su preko Rusije, dosta brzo. Povratak je bio Lufthansa, iako codeshare, ne mogu preko Rusije, vec Centralne Azije, pa je bilo valjda 2-3h duze. Standardno i bez gratis neta.
Yesterday at 02:56 AM1 day od drustva odavde iz SGH sam u vise navrata cuo ovo da ne rade ekrani, i da je usluga ocaj, tako da Lazarov let nije "e pa desava se nekad" situacija... i sto je najcrnje, klopa je bila uzas i kad su poletali iz Srbije
17 hours ago17 hr Author Pokvaren ekran još ajd nekako, ali tih 12 sati sedenja u mraku mi je baš teško palo, posebno jer je bio dan i nije mi se spavalo. Mislim da postoji razlog što avion ima prozore. Obično nemam problem sa klaustofobijom ali ovaj put mi je baš smetalo.
17 hours ago17 hr ja sam u oktobru isao do guandzoua i nazad, bio je nocni let oba puta pa mi nije smetalo sto je bilo zamracenje...U odlasku mi je radio ekran, u povratku nije, mada da budem iskren stvarno su svi ekrani oko mene u 5 redova radili, ja eto nisam imao srece..Oba puta je bio onaj novi avion sa EXPO bojama i znakom, izgleda da su oni u boljem stanju od ovih ranije nabavljenih..tako da dosta zavisi i koji ti avion "upadne"..ali hrana je svakako bila katastrofa i uzas, i u dolasku i povratku..U odlasku iz BGa cak nismo dobili ni escajg, samo drvene štapiće, iako je na mom letu bilo i dosta ne-Kineza, pogotovu u povratku iz Guandzoua..Generalno je usluga bila jako losa...Mislim da su oni u fazonu- ma lete uglavnom Kinezi, jebe nam se za njih, oni nemaju pojma sta je avion..A jako grese u tome, jer ne samo sto Kinezi nisu pali sa kruske iz srednjeg veka, nego bi mogli da privuku i druge evropske putnike na ovim jako popularnim rutama..sa ovakvom uslugom tesko...Pri tom sam leteo Air Serbijom i za Njujork pre par godina, potpuno druga prica, posada mnogo bolja, usluznija, kulturnija, hrana 10 puta bolja...cemu sve to nipodastavanje kineskih ruta, nije mi jasno?? Pri tom su letovi skuplji nego za Njujork.. Zar ne mogu da ubace malo bolju hranu , 5 evra po osobi bi vise potrosili, ako i toliko, i malo vise osmeha i uljudnosti stjuardesa nista ne kosta..