Followers 0

InterRail

85 posts in this topic

Ljudi molim vas za pomoc, hocu da idem na Eurobasket u Sloveniji u septembru. Na sajtu zeleznica Slovenije se promovise interrail pass samo za po Sloveniji, a ja stvarno ne znam nista o tome. Snasao sam se za cene, da zavise od broja dana (ne znam jos da li cu 4 ili 6), ali ne znam:

- da li tom kartom koju uzmem mogu da dodjem od Beograda (Novog Sada) do Slovenije; ako ne, sta onda?

- da li u toku jednog dana mogu da putujem koliko god hocu po Sloveniji, tipa Ljubljana - Jesenice, Jesenice - Ljubljana, Ljubljana - Maribor i Maribor - Ljubljana, sve u jednom danu?

- da li mogu da koristim bas svaki voz u Sloveniji ili samo neke specificne?

Hvala unapred  :)

To znaci da mozes samo po Sloveniji ne dalje. Imas BG-LJU za 25e promo karta u jednom smeru za voz. Da u jednom danu mozes koliko god hoces za taj dan. Mozes bas svaki al neznam dal se na IC il tako neki viseg ranga mora doplatiti to ti mora reci neko ko zna :)

a ko zna, koga da zovem? Jedino z.stanica, pa da pricam sa operaterom? hvala punoo

ja sam se prosle godine navozala vozom  ;D a ruta mi je bila bg-nemacka-belgija-holandija-opet belgija- i nazad za bg

postoje vozovi za koje moras da doplatis rezervaciju, ali ako si dovoljno pametan, uvek mozes da se napravis tutamuta i da se izvuces da ne platis..npr po nemackoj ni za jedni brzi voz nisam platila rezervaciju (nit su mi je trazili), dok su mi za brisel-amsterdam trazili rezervaciju..

На страници немачке железнице могуће је резервисати карте за 4 евра али само на унутрашњим линијама, не и оним међународним. Е сад, како резервисати за такву линију, нпр. ICE који иде из Немачке за Амстердам, да ли то мора на станици у Немачкој и да ли је то уопште обавезно?

Иначе, има ли неко искуства са ноћном линијом Загреб - Минхен и Интерејл картом, мора ли ту резервација и да ли је довољно два-три сата раније када стигне воз из Београда?

Sajt koji sam ja koristio za planiranje prevoza je DB Bahn - http://www.bahn.de/p/view/index.shtml , i izuzetno sam zadovoljan. Vrlo je jednostavan za korišćenje, pregledan i jasan, a poseduje red vožnje za celu Evropu. Dodatno, u zavisnosti od tipa voza, napisano je da li je rezervacija obavezna ili ne. Drugi veoma koristan sajt je zvanični Interrejlov - http://www.interrail.eu/ . Uz ova dva sajta, saznao sam sve što mi je bilo neophodno za ugodna 22 dana na evropskim železnicama.

Moje Interrail iskustvo govori sledeće: platio sam rezervacije samo za jedan noćni voz (jer su obavezne za sve putnike, bilo je oko 18eur), dok sam najviše i jedino koristio IC, ICE i regionalne vozove - bilo je potrebno samo uskočiti u vagon, pokazati Interrail kartu kondukteru i to je sve. Nikakva rezervacija za ove vozove nije neophodna; kao što je kolega u prethodnom postu napisao, ni za domaće ni za međunarodne linije! Takođe, rezervisanje je obavezno za TGV i Thalys (oko 40eur najmanje, proveriti na njihovim sajtovima), i to blagovremeno, jer je moja praksa pokazala da su često neke linije bile potpuno prodate.

Ma kakvi 40 EUR za TGV...

Može za 1,50 EUR unutar Francuske, već sam objasnio kako, ne mogu ponovo. Za TGV i ICE koji idu između Francuske i Nemačke mora 10 EUR da se doplati.

U pravu si, moja greška, mislio sam na Thalys kada sam to napisao, toliko je koštao kada je meni bio jedna od mogućnosti.

Хвала свима на одговорима! У међувремену сам проверио на званичним страницама и свуда пише да је резервација за ICE возове неопходна само за линију Франкфурт - Париз и неке посебне ICE Sprinter линије (извори: 1, 2, 3).

Дакле, остаје питање само како резервисати ноћне линије пошто то нема понуђено на интернету.

mozda da ih gledas kao nachtzug :? ja sam na licu mesta na z. stanici par sati pre polaska voza uzeo rezervaciju. sa tim nazivom voza sam isao minhen hamburg.

rezervacija uz interrail me je kostala do 10 eura. ne secam se tacno.

Дакле, остаје питање само како резервисати ноћне линије пошто то нема понуђено на интернету.

Možeš gde hoćeš, na većini većih stanica u Evropi, uključujući i Beograd.