November 30, 2025Nov 30 UveÄe, u mom kvartu radniÄke klase u Bangkoku, igrao sam fudbal sa lokalnim momcima. Velika betonska povrÅ”ina sa malim fudbalskim i odbojkaÅ”kim terenom bila je odmah iza pijace, okružena improvizovanim radnjama, uliÄnim tattoo salonom koji je vriÅ”tao hepatitis i loÅ”e odluke. Momci su me rado ukljuÄivali u igru, verovatno samo zato Å”to sam stranac, jer definitivno nisam bio u najboljoj formi pa me nisu birali zbog sigurne pobede. Oni sa majicama protiv onih bez. Znojavo, haotiÄno, veliÄanstveno. PobeÄeni tim Äasti pobednike pivom. Dok smo sedeli oko gajbe Leo piva, pojavila se žena jednog od momaka (koji se zove āmomakā, odnosno Boy) sa plastiÄnom kesom u ruci, nudeÄi prženu piletinu. SluÄajno sam zgrabio pileÄu nogicu koju sam veÅ”to sakrio iza leÄa i kasnije dao jednom uliÄnom psu. Iz bara odmah preko puta pijace Äula se muzika uživo. Pesme su bile iste iz noÄi u noÄ. Jedna od njih ā Hello Mama (Zdravo, mama) benda Taitosmith ā uvek bi se svirala, i ceo bar bi urlikao refren. Nisam tada razumeo sve...ProÄitajte Zdravo, mama, dobro sam u Bangkoku