Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kucni ljubimci

Featured Replies

Ja sam skoro nabavio malo mace koje planiram da poklonim devojci sad za Novu Godinu ali ce generalno ostati kod mene jos neko vreme jer treba da mu se napravi pasos a i nekako mi priraslo za srce  :angel:

Da li imate kucnog ljubimca? Kojeg?

Ako ne, zasto?

Ja mislim da kucni ljubimci mnogo pomazu pri oslobadjanju od stresa, za ovih nekoliko dana od kako je mace kod mee imam utisak da sam manje depresivan  :spot:

Nemam nit nameravam, bar ne u bliskoj budućnosti, iz dva razloga. Prvi je to što stvarno nemam vremena da se brinem o ljubimcu, niti mogu da ga ostavljam malo-malo pa tri, deset, x dana samog, a da mi se neko drugi o njemu brine.. pa, onda to nije moj ljubimac, zar ne? Drugi razlog je što smatram da ne treba držati životinje u stanu, tj, ako im nije obezbeđeno dvorište.

A ako neko pomisli da nisam animal lover, pa se olako toga odričem, ni to nije istina. Volim i mačke i pse*, i pande i tigrove, ali mi to niko neće dati da pripitomim, a posedovanje kornjača, riba i ostalih kavezom/kovčegom okovanih živuljki ni ne smatram posedovanjem kućnog ljubimca, već slike koju valja održavati. A kornjače i smrde.

*više pse jer su dlakaviji i lepši

Ja sam skoro nabavio malo mace koje planiram da poklonim devojci sad za Novu Godinu ali ce generalno ostati kod mene jos neko vreme jer treba da mu se napravi pasos a i nekako mi priraslo za srce  :angel:

Da li imate kucnog ljubimca? Kojeg?

Ako ne, zasto?

Ja mislim da kucni ljubimci mnogo pomazu pri oslobadjanju od stresa, za ovih nekoliko dana od kako je mace kod mee imam utisak da sam manje depresivan  :spot:

Pomazu, pomazu, pogotovo ako je neki medved, pa mozes da se rves s njim!

Salu na stranu, nemam i necu skoro imati, iako volim zivotinje. Kao sto je Oh, my rekla u nekoj temi skoro, treba vremena za to (pa cak i para), i oni su ljudska bica. Trenutno nisam spreman da prihvatim takvu obavezu na sebe.

Moram nesto da dodam: Jako me nerviraju ljudi koji imaju ljubimce iz najsebicnijih mogucih razloga, tipa da se igram s njim u slobodno vreme i "osecam se manje usamljeno", a ustvari uopste ne brinu o jadnim zivotinjama. Mislim, njima treba redovna ishrana i nega, a zovu se zivotinje jer nisu sposobne same da obave neke stvari. I onda zavise od nekih ljudi koji ne brinu stvarno za svoje ljubimce! E, takve bi ja uza zid!

Nemam nit nameravam, bar ne u bliskoj budućnosti, iz dva razloga. Prvi je to što stvarno nemam vremena da se brinem o ljubimcu, niti mogu da ga ostavljam malo-malo pa tri, deset, x dana samog, a da mi se neko drugi o njemu brine.. pa, onda to nije moj ljubimac, zar ne? Drugi razlog je što smatram da ne treba držati životinje u stanu, tj, ako im nije obezbeđeno dvorište.

A ako neko pomisli da nisam animal lover, pa se olako toga odričem, ni to nije istina. Volim i mačke i pse*, i pande i tigrove, ali mi to niko neće dati da pripitomim, a posedovanje kornjača, riba i ostalih kavezom/kovčegom okovanih živuljki ni ne smatram posedovanjem kućnog ljubimca, već slike koju valja održavati. A kornjače i smrde.

*više pse jer su dlakaviji i lepši

Preduhitrila si me! Tako nekako i ja razmisljam!

Ja sam imao patuljastog pinca, tj. moji kod kuce su imali, kad su se preselili dali smo ga mojoj devojci i sad je kod nje. U sustini nikad se nisam samo ja brinu o njemu, nego vise nas. I kod mene kao i kod moje devojke su ga svi voleli (i vole) i nikom nije tesko da se brine o njemu. Zasto ga imamo, ne znam stvarno. Moj cale ga je jednom doneo kuci i od tad je clan porodice. Zivi, naravno, u stanu (napolju bi verovatno uginuo od hladnoce u novembru), spava u krevetu, jede za stolom (dobro ajde necemo preterivati :))...

Slazem se da veliki i/ili dlakavi psi nisu za stan, ali ovi mali, kratkodlaki su skroz ok (ako ih redovno kupas i tako to... ). I da naravno, setnja min 2 puta dnevno, pranje sapa posle svake setnje, ne drzati nista sto bi doticni ljubimac mogao da pojede/rastrgne/pokida nize od metar od poda i jos par pravila... Koga zanimaju detalji nek mi se obrati. :D

Ја имам неколико мачака и паса али их наравно не држим у кући већ напољу. Најчешће се одлично слажу, сем кад пси скриве нешто па добију по њушци (мачке су ми као тигрови) :D. Иначе у њиховом друштву постоји одређена лествица. Тако на пример мачке воде главну реч, оне прве једу а за то време пси стоје по страни. Чак их мачке понекад воде у лов на мишеве. Тада пси обично згреше тако што отерају мишеве па као што сам рекао добију по њушци. Без обзира на ове међусобне чарке обично спавају заједно, нарочито у овим хладним данима. :)

Nemam kucne ljubimce jer zivim u stanu. Mislim mogao bih da imam ribice, neke glodare ili kornjace ali me to ne privlaci. Ne mislim da se sa njima moze uspostaviti neki kontakt. Pse i macke bih drzao samo u dvoristu. Nisu mi oni nikako za stan. Ne samo zato sto im treba velika nega nego i  to je mucenje za njih. Njima treba dvoriste-teritorija, da mogu da zapisavaju drvece, tuku se sa komsijskim dzukcima/mackama. Da mogu da love sitne zivuljkice i da preskacu ogradu u potrazi za srodnom dusom.

Mene nerviraju oni vlasnici kucnih ljubimaca. Prvo to vlasnik... Imas papire da je pas u tvom vlasnistvu. Znaci on ne moze biti tvoj prijatelj jer ti je svojina, ustvari ja ne vidim kako mozes na taj nacim posedovati prijatelja.  I jos vise pizdim kad vidim da ih oblace, kupuju im fensi igrackice, hrane ih onom specijalnom hranom... Pa izadju u parkic da njihove kuce pokake igralista. Srecu se sa drugim vlasnicima, pricaju gde ima najbolja dog garderoba i hrana. Ispada kao da su im psi zanimacija, kao album sa slicicama. Menjaju mladunce, kite ih, hvale se sa njima.

A posebno me iznerviram kad vidim da im poseku usi i skrate repove jer ,,to tako treba'' i onda su njihovi psi lepsi, imaju vecu cenu.

I pedigre. AAAAAaaa! Ne mogu vise  :psuje:

Kad već pominješ pedigree, deda moje Rine bio je šampion Nemačke ili tako nešto :). Meni je sve to bilo zanimljivo, kao kuriozitet, jer sam imala 7 godina kad sam dobila svog gremlina, koji je porastao u nemačkog ovčara, ali je mom ćaletu bilo bitno, ko zna.. Onda smo se preselili u stan. A Rinu je otrovao pijani komšija. A Semjuel mi je umro, kao što sam se već hvalila na drugoj temi :D. I posle se čovek pita zašto nemam ni kaktus ;D.

Imam 3 Srednjeazijska ovcara,dva avlijanera,jednu pudlicu,macku,2 papagaja,3 kornjace i jeza :) Zeka mi je uginuo letos :(

A posebno me iznerviram kad vidim da im poseku usi i skrate repove jer ,,to tako treba'' i onda su njihovi psi lepsi, imaju vecu cenu.

Repovi se nekada seku zato sto se kicma kod pasa mnogo bolje razvije... Meni je to najgori prizor koji sam video u zivotu...

Mene nerviraju oni vlasnici kucnih ljubimaca. Prvo to vlasnik... Imas papire da je pas u tvom vlasnistvu. Znaci on ne moze biti tvoj prijatelj jer ti je svojina, ustvari ja ne vidim kako mozes na taj nacim posedovati prijatelja.

Ja sam kupio zenu u Moldaviji... imam i papire...

Imam 3 Srednjeazijska ovcara,dva avlijanera,jednu pudlicu,macku,2 papagaja,3 kornjace i jeza :) Zeka mi je uginuo letos :(

A gde je sve to stalo  :? ?

@pedigre

A i nama na krštenici stoji čiji smo. Taki ti je svet.

:LOLLL:

Jos malo pa ce 4 godine od kad se desila 'ljubav na prvi lavez' izmedju mene i jednog malog crnog labradora  :tt:

A gde je sve to stalo  :? ?

@pedigre

A i nama na krštenici stoji čiji smo. Taki ti je svet.

Ja to zovem ranc,a moj tata kuca na selu :)

Imam ženku šar planinca, i moram da priznam da ume da mi ulepša dan. Posebno kada dođe neko koga ne poznaje, pa ga pojuri da ugrize  ;D

Mene nerviraju oni vlasnici kucnih ljubimaca. Prvo to vlasnik... Imas papire da je pas u tvom vlasnistvu. Znaci on ne moze biti tvoj prijatelj jer ti je svojina, ustvari ja ne vidim kako mozes na taj nacim posedovati prijatelja.

Hahahahhahahaha!  klanj::

Mi smo u maju usvojili mace, Pikasa, koji je bio sav bolestan, smrcav i malecki kad je stigao kuci. Danas je vec veeeliki macor, vodimo ga u setnju i na plazu (ne voli bas pesak), inace je kod kuce, usunja se u krevet kad zaspimo, ponekad ga provozam kolima kroz grad, sto obozava, voli da jede sve sto mi jedemo, non stop nas prati kroz kucu, lovi muve, kad je visoko mi mu pomazemo, a kad putujemo cuvaju ga mama i tata mog muza, i mada su prvo bili skepticni, sad obozavaju Pikasa. Eto, i novu godinu su docekali zajedno :P Zao mi je naravno sto moram ponekad da ga ostavim kod njih, ali kad znam da su dobri prema njemu i da brinu, nije mi strasno. A i njemu je zanimljivo da promeni sredinu i da se izjurca po njihovom stanu, buduci da je veci od naseg.

Kazu da se ljubav ne moze kupiti - kupi malo stene i ono ce te voleti  :LOLLL:

Ja imam na selu muzjaka nemackog ovcara, kao mali bio sladak, a sad je zver i treba se nadjacavati s njim...a zna se ko pobedi na kraju :)

A ribice mrzim i mislim da je totalna glupost brinuti se o ribicama, menjati im vodu, hraniti ih i sve to a one nista pametno ne rade. I to kazem samo zato sto sam za rodjendan od vrlo...bliske koleginice dobio ribice pa moram da se staram o njima....cak su im i imena nadenuli - Fanta, Budjavac, Crvenka i Srebrna  :bang:

Sladak Gile, ali sve je slatko kad je mlado. Pitanje je kako će da izgleda kad poraste :).

@Silbasboy

Ni ja ne podnosim ribice. Ne razumem njihovu poentu. Bolje da staviš screensaver na kompu no da ih "gajiš". U toj meri mi je posedovanje ribica besmisleno da mi se čini da sam razvila instant dislike prema ljudima koji svojevoljno imaju akvarijum. Tj, ne ulivaju mi poverenje, haha :). Šta će nekome glupa živuljka s kojom ne možeš da uspostaviš nikakav kontakt? Meni ribe nisu zanimljive ni kad ronim.

• 1 month later...