Posted May 15, 2010 E pa slagali su te Opusti se, mogu da se nađu karte uvek, kao što sam ti već rekao. U krajnjem slučaju, imaš taj bus. Postoje agencije, nisu naše ali uzimaju proviziju i to ti se uopšte na isplati tako da ti savetujem da me ipak poslušaš i kupiš karte u Rusiji. Ili nađi lepo nekog odande, neka ti kupi karte unapred pa mu/joj daj pare kad stigneš tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2010 Eh, ali pazi... meni je važno da putujem noću, pošto nemam prenoćište za tu jednu noć... Tako da nije samo pitanje da li idu vozovi/autobusi za Petrograd, nego i kad... Ništa, probaću da nađem nekoga u Rusiji da mi kupi pa da mu platim, ne usuđujem se da kupujem 5 dana pre polaska za tri osobe... Hvala ti u svakom slučaju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2010 Zna li neko koje agencije u Beogradu mogu da mi kupe karte za voz i kolika je provizija? Ja sam preko vlasnice hostela u kom bih odsela našla mogućnost da mi tamo kupe karte, ali traže proviziju 20%... Znate li da li samo rzd.ru odbija naše kartice, tj. postoji li mogućnost kupovine sa našom karticom na nekom drugom ruskom sajtu gde se prodaju karte? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2010 Mozda na linku dole, ovo je kopirano sa sajta ruskih zeleznica: Dear Passengers, You can buy all rail tickets for trains to Russia at the Russian Railways Tour office located at Meinekestrasse 5 in Berlin. Contact: Russian Railways Tour, Meinekestrasse 5, 10719, Berlin. Tel: +49 (30) 887-147-0. Tel: +49 (30) 887-147-55. Fax: +49 (30) 887-147-29. E-mail: train@pulexpress.de. Ticket reservation: http://pulexpress.de/order/bahn. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2010 ej, pa tesko cu ja ovde naci karte:( Ako se neko seti kako bih mogla ovde da ih kupim, nek javi:) Hvaaala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2010 Mozes da kupis karte preko sajta http://ticket.poezda.net, ja sam pre par min. kupio kartu za gore pomenutu relaciju. Ovaj sajt prihvata intezinu karticu, dok rzd.ru ne prihvata S druge strane, ovaj sajt naplacuje svoju uslugu: 6 evra... I pored toga, morao sam da se dokopam karte jer su oni najjeftiniji vozovi vec sada skoro rasprodati i to za pocetak jula... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2010 Hvala. Nadam se da će ova tvoja informacija pomoći onima koji ubuduće budu imali ovakav problem. Ja sam svoj u međuvremenu rešila, pošto sam našla preko sto veza čoveka koji živi u Moskvi, pa mi je on sam kupio karte, a ja sam protivvrednost u evrima dala njegovima koji su ovde. Baš je bezveze to što nema drugog načina, ali eto, ako može preko tog sajta, i to je nešto! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Putijem u Septembru sa Sankt Peterburg pa sam gledao najjeftinije opcije kako doci iz Beograda. Nisam hteo da otvaram novu temu pa se nadam da nece biti problem ako postavim pitanja ovde. Izgleda da je najbolja opcija ici preko Kieva jer odatle ima direktan voz za SP. 1.Kada se ide preko Madjarske dokle treba ici iz Segedina? Nasao sam cenu za grad koji je blizu granice za Ukrajinom i zove se Nyireghaza ili tako nekako. Posto je cilj grad Chop u Ukrajni zanima me kako treba tacno doci do njega , da li treba uzei direktan voz iz segedina ili treba naci druge nacine da se predje granica. 2. Da li je mozda bolje ici preko Rumunije do Kijeva? Cito sam razne starre teme ali me zanima da li je neko u skorije vreme isao ovom relacijom? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Grad sa druge strane granice od Copa se yove Zahonj, mozes ici do tamo vozom iz Segedina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Ne trebas uopste ici do Kijeva, odi samo do Lviva pa odatle vozom za Sankt Peterburg. Najjeftinija varijanta ti je da uzmes Budapest special do Budipeste, pa onda Pesta - Lviv pa Lviv - Sankt Peterburg! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Hvala na informacijama. Kako najlakse preci grnicu Chop Zahonj? Za medjunarodni voz na sajtu Madjarskih zeleznica ne mogu da vidim cenu ali glavna poenta je bas izbeci medjunarodne vozove. Da li moze da se predje peske? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2010 ma proci ces je lako jer imas dovoljno vremena. Fora je u tome da se na Madjarsko - Ukrajinskoj granici ceka bar 4-5 sati da se voz prilagodi sinama u rusiji i ukrajini, naime sine u rusiji i ukrajini su sire nego evropske! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2010 Mozes da kupis karte preko sajta http://ticket.poezda.net, ja sam pre par min. kupio kartu za gore pomenutu relaciju. Ovaj sajt prihvata intezinu karticu, dok rzd.ru ne prihvata S druge strane, ovaj sajt naplacuje svoju uslugu: 6 evra... I pored toga, morao sam da se dokopam karte jer su oni najjeftiniji vozovi vec sada skoro rasprodati i to za pocetak jula... Moze li ovde da se kupi povratna karta? I koji si dokument izabrao? Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2010 Kupio sam kartu preko sajta http://ticket.poezda.net Tamo pise da bih trebao da dobijem sms poruku,ali nju jos nisam dobio? Da li ja sad samo sa onim "Бланк заказа" koji sam dobio mogu da dobijem tamo na stanici pravu kartu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2010 bg" post="51689" timestamp="1276103203"] Hvala na informacijama. Kako najlakse preci grnicu Chop Zahonj? Za medjunarodni voz na sajtu Madjarskih zeleznica ne mogu da vidim cenu ali glavna poenta je bas izbeci medjunarodne vozove. Da li moze da se predje peske? Za voz Budimpešta - Lvov je povratna karta 50 eur. Kada kupuješ rezervaciju traži ruski vagon jer je doplata za spavaća u jednom smeru 10 eura u ruskom vagonu, a 18 eura u ukrajinskom (jedino spavaća kola idu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2010 Putovao sam vozom od Sankt Peterburga do Moskve. Voz je pošao tačno na vreme i stigao takođe tačno na vreme. Mora malo ranije da se dođe na voz da se provere karte i smeste putnici. Osoblje u vozu ( hostesa i milicija ) su veoma ljubazni. Vozovi su stariji ali veoma dobro održavani i čisti. Ma ja bi u Rusiju išao svake godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 I na kraju? Da li ste otputovale, kako je bilo, gde ste smestile, kako ste kupile karte, sta ste jele, sta ste videle, sta preporucujete nama koji se spremamo za slicno putovanje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 Vratile smo se pre par dana. Sve je ispalo savršeno, čak nas je i vreme savršeno poslužilo. U Moskvi smo odsele u hostelu "Day`n`Night" - za njega nismo imali preporuku, već su prosto imali mesta kada smo tražile, ali ja bih ovaj hostel svakome preporučila. Nalazi se zaista u centru (10-15 minuta laganog hoda do Kremlja), čist je, sve je uredno, a ljudi koji tamo rade su fenomenalni. Karte za voz nam je rezervisao poznanik koji živi u Moskvi, a putovale smo na osnovu broja rezervacije (odn. odštampane potvrde sa sajta ruske železnice). U Sankt Peterburgu smo bile u smeštaju koji nam je preporučen na drugoj temi o Moskvi koju sam otvorila na ovom forumu (kad sam se raspitivala za smeštaj). Taj hostel je takođe bio sasvim dobar i prijatan, mada je bio udaljeniji od centra u odnosu na moskovski. To je bilo dinamično putovanje, koje bih preporučila svakome ko ima dovoljno kondicije da pešači tokom 10 dana svaki dan po ceo dan. (A i ako nemate kondicije, Rusija će je ipak izmamiti.) Bile smo 5 dana u Moskvi, 5 dana u St. Peterburgu. Videle smo sve što smo planirale. U Moskvi Crveni trg, Kremlj, Hram Vasilija Blaženog, Hram Hrista Spasitelja, Kazanski sabor, Baljšoj teatar, Manježni trg, Arbat, Tvjersku ulicu sa Jelisejevskom prodavnicom, muzej Puškin, Tretjakovsku galeriju, Lomonosov, Vrapčeva brda, Novodevičji manastir, pijacu Vernjisaž, Park pobede - valjda nisam ništa zaboravila. U Sankt Peterburgu Nevski prospekt, Kazanski sabor, Isakijevski sabor, Mihailovski sad, Marsovo polje, Ermitaž (koji je besplatan prvog četvrtka u mesecu), Petropavlovsku tvrđavu, Carsko selo, Peterhof, kuću Dostojevskog. Prisustvovale dizanju mostova u beloj noći. Krstarile smo i Moskvom i Nevom. Jele smo uglavnom brzu hranu, ponekad u Meku, ponekad Biznis lančeve,... U Sankt Peterburgu je fenomenalna Čajnaja loška, čije palačinke mi već nedostaju. Ovo je u najkraćim crtama, a ako se stvarno spremate za slično putovanje (kada? koliko dugo?), rado ću pomoći sa još detalja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 hana, Koji prevoz ste koristili do Rusije i nazad ? Može li okvirno troškovi po osobi u evrima (toliko za prevoz, toliko za smeštaj, toliko za hranu ...) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2010 Kakav je bio voz? Sta je plackart? Da li moze da se kupi karta pred polazak? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 плацкарта: http://vega.one.pl/albums/Rosja-kaukaz/002_Pociag_klasy_plackarta.jpg ili http://www.bilety-na-poezd.com/images/bilet_inter2.jpg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Koja je razlika izmedju Верхние,Нижние,Боковые верхние i Боковые нижние u plackartu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 gledaj da izbegnes Боковые, posto su to mesta paralelna sa hodnikom. Kreveti su kraci, ljudi koji se setaju..... ostala mesta su upravna na prozor. Ne znam da li se bojis visine i da li najvise vremena provodis spavajuci dok putujues. Ja uvek biram mesta na spratu posto me tako niko ne uznemirava. Mesta ispod su prakticnija, posto ispod kreveta mozes da stavis stvari, imas sto na rapolaganju, nesmetan pogled kroz prozor itd, ali ce se tvojim krevetom cesto koristiti kao stepenikom pri pentranju na vishi krevet, a cesto ti se mogu uvaljivati pijani putnici koji zele da pricaju.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Karta pred polazak moze da se kupi ali samo ono sto je ostalo od mesta. Ovo "pred polazak" nije 10-15 minuta pred polazak voza nego 3-4 sata. Sto se tice uvaljivanja pijanih putnika koji zele da pricaju to je redovna pojava ali mnogo je bolje kada se ti uvaljujes njima a oni ti daju da jedes i pijes. Ili jos bolja varijanta kada je vagon pun odbojkasica nekog sibirskog univerziteta a ti jedan od tri muskaraca u vagonu - ostala dvojica pijani i spavaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2010 Doduse ispod mene u platzkartniju od Minska do St. P je spavala neka bakica i ja sam bez problema ostavila stvari ispod njenog lezaja i spavala celu noc kao zaklana... ujtru me bakica budila da mi kaze da smo stigli u St. Peterburg i cudno me gledala kad sam pitala "jel smo na granici" ali to je vec neka druga prica. Sve u svemu, plackartni je apsolutan dozivljaj ali ako ste osetljivi na hrkace predlazem cepove za usi. Ako ste u kupeu sa hrkacima cepovi ne pomazu, u plackartniju nekim cudom pomazu. I opsta je praksa da karata nema danima unapred, narocito u plackartniju. U kupeima moze da se nadje poneka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites