Posted May 10, 2010 Oko mene se stvoriše neki tipovi: nisam znao jesu li hteli da mi pomognu ili da me iskoriste. Usledilo je mukotrpno sporazumevanje. Tipovi me odvedoše u neki hotel koji po svoj prilici nije bio zaključan. Slabo sam ih razumevao, slabo i oni mene.... Autor: Marko Nikolić (Slumpy) Pročitajte ceo tekst Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2010 Јако ми се свиђа начин писања и преношења непалске стварности... Ако није тајна, откуд твој пријатељ Непалац у БГД? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2010 Cvaka cast, Marko! I meni se svidja stil pisanja i prica! Imam samo jednu malu primedbu. U delu o porodici Patak, u jednom trenutku si se naglo prebacio sa sadasnjeg u proslo vreme i ucinio je, na neki nacin, udaljenom i manje upecatljivom. Divno docaran Nepal! Jedva cekam nastavak! Nemoj nas pustiti da cekamo dugo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2010 Omiljene su mi price o/sa pripadnicima drugih naroda, narocito kad su ti narodi daleki i (nama) malo poznati. U tom svetlu, jedva cekam nastavak... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2010 Hvala na komentarima. Moj prijatelj Nepalac u Beogradu se nalazi na Couch surfing-u, mozete ga lako pronaci Inace, slazem se sa primedbom u vezi sa dilemom sadasnje/proslo gl. vreme, to je jedan od tesko razreshivih problema sa kojima se suocava putopisac. Referentna tacka pripovedanja stalno oscilira izmedju proslosti (kada se opisuje neki dogadjaj) i sadasnjosti (kada se opisuje osoba/stanje/drzava/kultura). Stalnom upotrebom prezenta prica pocinje da lici na sastav iz osnovne skole, dok stalnom upotrebom proslog vremena prica se udaljava od citaoca. Inace, ovo je tek 1/3 putopisa. poZ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2010 Super, pravi književni stil, prosto teče... Posebno mi se sviđaju opisi ljudi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2010 A jesi li video tamo moje cipele? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2010 Sjajan putopis, ne zna covek da li je gore kada potvrdis svoju losu predrasudu ili opovrgnes dobru...ali gledati CNN i BBC, uh. Sve u svemu zanimljivo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2010 Super je putopis,jedva cekam nastavak... Opis saobracaja me podsetio na Vaskovu pricu o Nepalskim autobusima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2010 Veoma zanimljiva prica. Samo tako nastavi i molim te nemoj vise da pravis pleonazme. Ili je "uzgred" ili je "budi receno", jedno nakon drugog nikako. Marko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2010 Hvala i na pohvalama i na kritikama, ove prve nam prijaju, druge nam koriste. Neke stvari sam vec prepravio zahvaljujuci primedbama. S druge strane, treba razjasniti nesto: 'cak stavise' je pleonazam jer su obe reci suvisne, ali 'uzgred budi receno' je okoshtao izraz jer se ne moze reci samo 'budi receno'. 'Uzgred' je knjizevnije i elegantnije ali pisac ima svoje razloge kada pravi izbor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites