Followers 0

Amsterdam

171 posts in this topic

Vidi da li taj hotel/hostel gde ces odsesti ima neki besplatan parking za goste. Ili da li mozda nudi neki popust na neki parking u blizini. A ako mozes da otkazes smestaj, probaj da nadjes neki drugi koji nudi neke pogodnosti sto se parkinga tice.

Bio sam pre dve godine pa sam zaboravio ime, ali auto jeftino mozes da ostavis na parkingu kod nekog stadiona van grada, probaj da izguglas. Recimo da je za ceo dan manje od 10 evra a dobijes i kartu za prevoz do grada.

Mislim da sam nasla to o cemu govoris - Park and Ride  8e-24h  + karta do grada za sve osobe iz kola.

Hvala :)

To ti je jedna varijanta za parking ali imas jos neke za besplatan parking.

Na severu i po nekim delovima grada se jednostavno neplaca parking na ulici a ako nemas nista u autu sto bode oci male su sanse da ce ti neko obiti auto.

Za biciklu ti javljam ovih dana samo da proverim kod prijatelja a bilo bi dobro da ostavis ime hotela gde odsedas pa da ti se javi ako imas neke pogodnosti u blizini.

Mislim da ni jedan hotel u Amsterdamu nema besplatan parking ili ga uracunavaju kroz cenu sobe.

Parking mesto u Amsterdamu moze da kosta i preko 250.000,00e znam da je neverovatno.

Javi ako ti trebaju bilo kakve informacije.

Necu biti u hotelu, nego u stanu u delu grada koji se, kako su mi rekli zove Bos en Lommer..

Hvala na informacijama :)

treba mi od 15.9 - 19.9. za dvoje ljudi.nasli smo nesto ,cene su oko 60 eura za noc i vise ali se nadam da cu mozda naci nesto jeftinije

Bio sam pre dve godine pa sam zaboravio ime, ali auto jeftino mozes da ostavis na parkingu kod nekog stadiona van grada, probaj da izguglas. Recimo da je za ceo dan manje od 10 evra a dobijes i kartu za prevoz do grada.

Mislim da sam nasla to o cemu govoris - Park and Ride  8e-24h  + karta do grada za sve osobe iz kola.

Hvala Smiley

Cao Beatrix ne znam kada ides, nadam se da ne pisem prekasno. Mi smo na tom gore pomenutom parkingu platili 6eur za 24h. Ali jos bolja opcija ti je Amsterdam Noord. Pogledaj na mapi, to je onaj deo grada preko reke u odnosu na centar i gl.zel.stanicu. Tamo ti je za DZ! Ali ima smisla samo ako ces da ostavis auto na vise dana, jer je ogromno cimanje da ides svaki drugi dan tamo...

Jel putovao neko iz Amsterdama za Beograd Eurolines autobusom?

Interesuje me jel staje u Becu i na kojoj stanici?

Pozdrav!

Putujem u Amsterdam u oktobru, nisam rezervisao hostel, pa bi mi dobro dosao neki savet u vezi sa istim? Nesto sto je jeftino, blizu centra desavanja... Hvala unapred!

Ja bih ti umesto hostela preporucila da potrazis smestaj preko airbnb.com  Prosla sam mnogo bolje i jeftinije nego u hostelu.

U Amsterdamu sigurno ne mozes naci nesto jeftino blizu centra desavanja. Mi smo spavali u kampu Zeeburg i to je najjeftinija varijanta koju smo uspeli da nadjemo.

Kako od aerodroma do centra Amsterdama?

Neki solidan hotel ili hostel koji bi preporucili?

Iiiii, najbitnije, ima li gde da se ostavi kofer na aerodromu?

Od aerodroma do centra ides vozom, karte se kupuju na automatu i potrebno je da imas metalni novac kod sebe. Ako kupujes na salteru, nesto je skuplje. Ja sam bila u Hotelu 83 koji se nalazi u samom centru Red light districta - nista posebno, ali nije ni lose, soba sa kupatilom i dorucak za 60e sto je super cena. Inace, Amsterdam na mene nije ostavio poseban utisak, nemam zelju da ga ponovo posetim. Kod Holandjana je sve nekako na foru, sve je turisticka atrakcija, muzej lala, hrizantema, potkovica i klompica... Izdvojila bih Van Gogov muzej i Riisk koji su zaista vredni posete. Posle Barselone, Praga, Rima, Pariza, Berlina..., smesno, ali treba videti i doziveti.

Kod Holandjana je sve nekako na foru, sve je turisticka atrakcija, muzej lala, hrizantema, potkovica i klompica...
Pa ne ide se u Amsterdam zbog muzeja! zvizhd Na mene je inace najveci utisak ostavila robna kuca Albert Heijn u centru. Kupis taj predivni sir, sunku, punozrnasti hleb iz Nemacke, crno belgijsko pivo, pa sednes ispred na stepenice i uzivas sa gomilom drugih ljudi koji isto tako sede, neki decko svira gitaru, goli covek prolazi ispred i deli neke brosure... :angel:

Inace dva puta sam bio u Amsterdamu sa devojkom/zenom i drugi put smo isli direktno do Albert Heijna ;D

Albert Heijn je lanac supermarketa, otprilike kao nas Maxi. :D

Bila sam i u Kuci sira, probala najcuvenije holandske sireve i vina... Ali kada je to u pitanju, niko nije uspeo da nadmasi Francuze. :P

Inace,  uzela sam Holland pass, pa sam zelela da iskoristim sve ulaznice, a i da vidim sto vise... Kuliranje se podrazumeva, ali mi se ni to nije dopalo, jer u samom gradu vlada neka "banjska atmosfera". Nema brzine kao u drugim evropskim metropolama, ali Amsterdam to i nije.

Inace, alkohol nije dozvoljeno konzumirati na ulici, pa ni pivo.

Kako najjeftinije doci do Amsterdama(po mogucnosti vozom)???Beograd-Minhen-Amsterdam :102: Nadam se da ce biti neki Sensation ove godine....Hvala!

ja sam išao letos,ubedljivo najeftiniji je wizz air,ne znam sto ljudi spominju bus,ja sam platio povratnu do ajndhovena 5400 dinara (učlanjen u wizz članstvo),dobro si pročitao 50e azatim vozom (1sat i 15min) plaiš12.5e na automatu i tamo si.bajs je najbolji za obilazak sve je njima predodredjeno najam ti je npr 13e za 48 sati (bez osiguranja i uz doneti flajer) grad je luuuuudilooooo

Jel ima neki voz sa aerodroma u Ajndhovenu do Amsterdama?

Ako nema - kako najlakse od aerodroma do Ajndhovena?