Posted August 26, 2014 Kod njih online check in nije obavezan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2014 Sarajevo, Beograd, Istanbul - nije obavezan, imas tamo na sajtu listu za koje aerodrume nije obavezan check in... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2014 Uspeh i ja da napravim glupost Prilikom završavanja rezervacije i prelaska na plaćanje, kliknuo sam (ne baš slučajno) na ono 10000 besplatnih karata. Ko ne zna o čemu se radi, u pitanju je neka nagradna igra koja je valjda bila u avgustu i postoje izvučeni, i kada kupujete karte u jednom pravcu imate opciju da unesete broj koji ste dobili sms-om ako ste izvučeni. I tako vam se umanji cena karte, odnosno ne plaćate ništa.Moja glupost se ogleda u tome što sam to kliknuo, i nisam uspeo da odštikliram (jer neće) i otišao sam na plaćanje i .. "Došlo je do greške!" dobijam povratnu informaciju. A na telefonu stiže poruka od banke da su novci rezervisani E sad, pisao sam im odmah, čekam odgovor, pa ako vas ima još koji u skorije vreme razmatrate kupovinu karata preko njih, u jednom pravcu, obratite pažnju na ovo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2014 nikakva informacija, ali mali gaf osobe koja radi kao FB moderator pegazus stranice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2014 Caos drugari Imam par pitanja za vas. Sledeceg cetvrtka prvi put letim i Pegasus-om i avionom pa bi mi znacilo par saveta od vas Relacija je Beograd - Istanbul - Izmir. Chek-in u Beogradu sam razumela i sve oko prtljaga, ali sta nakon sletanja u Istanbul? Da li je potrebno opet chekiranje za Izmir?Ako ima neka dobra dusa koja bi me detaljno uputila Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2014 Ne, u Bgd čekiraš do Izmira.Ako ima više letova iz IST do Izmira može da se desi da prtljag ne ide istim avionom. Bez panike, biće tamo negde.Obrnuto u Izmiru čekiraš za BGD.Verovatno ćeš videti i posebne šaltere za putnike koji su se čekirali pri prvom letu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2014 Ne, u Bgd čekiraš do Izmira.Ako ima više letova iz IST do Izmira može da se desi da prtljag ne ide istim avionom. Bez panike, biće tamo negde.Obrnuto u Izmiru čekiraš za BGD.Verovatno ćeš videti i posebne šaltere za putnike koji su se čekirali pri prvom letu.Hvalaaaa A nakon sletanja u Istanbul treba takodje da se prijavljujem negde? Inace nisam panicar ali mi je sad frka, em prvi put putujem em sama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2014 Hvalaaaa A nakon sletanja u Istanbul treba takodje da se prijavljujem negde? Inace nisam panicar ali mi je sad frka, em prvi put putujem em sama Kad izadjes iz aviona pratis tablu tranzitni putnici samo tu povedes racuna dalje ce ti se kasti samo ali i ako produzis neces pogresiti nego ces ponavljati proceduru iz pocetka i sigurnosna kontrola ponovo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2014 Ona nije tranzitni putnik. Ulazi u zemlju Tursku u Istanbulu. Let za Izmir je domaća linija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2015 Da se požalim na svoje trenutno negativno iskustvo sa dotičnom kompanijom. Imao sam pre 2 dana vezane letove: Biškek - Istanbul - Priština sa sat i po između. Let je u Biškeku u startu kasnio toliko i na Sabihu smo sleteli u minut kada je trebao da krene let za Prištinu, srećom on je kasnio 20 minuta te sam ludačkim slalomom kroz masu ljudi uspeo da se u zadnjem minutu ukrcam. Usput me je nagrizao crv sumnje zbog njihvog kilavog rada, pa pitah osoblje ima li šanse da mi za tih 20 minuta (kasnije se ispostavilo 40, jer je avion stajao još dodatnih 20 minuta bez da poleti) nekako strpaju ranac uz koga je spojen šator iz aviona u avion. Oni su bili u fazonu kao naravno, 20 min je dovoljno (ma da, sigurno, kako se vučete i kasnite, mislio sam da vam 2 sata nije dovoljno). I naravno, bio sam u pravu. Slećem u Prištinu, prođe sav prtljag, mog nema. Prijavim na lost & found, objasnim da čekam takav i takav ranac sa takvim i takvim šatorom pripojenim uz ranac, nema problema kazu, dajte kontakte, kad stigne obaveštavamo vas i dodjite da preuzmete!! Prvi šok. Ja sam mislio da se gubitak prtljaga meni neće nikad desiti, ali eto, čuo sam od prijatelja kojima se to već desilo da im kompanije poštom kroz dan-dva dostave na željenu adresu. Sluzbenici u Prištini rekoše u fazonu: E pa vidiš, Pegazu se je.e za putnike, oni ti ga dobace do krajnje destinacije pa se ti sam snalazi i dolazi po njega!!! Šok! Neverica! Za ovako nešto nikad nisam čuo! Sreća pa živim nedaleko od Prištine i imamo ljude koji idu tamo svaki dan, iscimasmo ih, ovi javiše da je sutra stigao ''jedan komad prtljaga'', otišao prijatelj i javlja kako je stigao ranac ali BEZ ŠATORA! Ja sad ne mogu da verujem šta vidim i čujem! Koliko trebaju biti neozbiljna kompanija (što je najgore, brzorastuća) da sve ovo urade. Upravo sam poslao mail prištinskim službenicima u lost&found kao i Pegazu preko one forme na sajtu, mada mi je u glavi situacija kada sam ih nešto pitao pre par godina i naravno, nikad nisu odgovorili, a na tako nešto su se žalili i mnogi drugi na ovom topiku (Mislim na taj neprofesionalizam da ih boli uvo savršeno da odgovaraju bilo kome).Ako ima neko neki pametan savet šta da radim, neka priča. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2015 Ako ima neko neki pametan savet šta da radim, neka priča. Hvala.Ako manje putuješ, manja je i verovatnoća da se svakakve nekakve stvari desavaju! Ma ajde ... bitno da si ziv i zdrav, zaradices za novi sator za sat vremena rada u Kini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2015 Iskreno,uopste mi nije do zajebancije. Verujem da ni tebi nije bilo kad ti nisu dali da se ukrcas na avion u Indoneziji... Kako god,nije to tema. I dalje cekam neki pametan savet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2015 I dalje cekam neki pametan savet."Ako ne možeš izbeći silovanje, opusti se i pokušaj da uživaš" -- stara japanska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2017 Da li su u putnici u obavezi sa Pegasusom da urade online check in, ili moze da se uradi na salteru na aerodromu (Bez doplate)? Pitam zato sto sam samo na njihovom sajtu video uracunato prilikom kupovine karte "Check in fee" i nigde vise - pa kontam da ako je vec uracunato u cenu da ne mora da se placa nista na salteru, ali sam hteo da proverim samo sa nekim ko je vec imao iskustva sa njima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2017 Meni se desilo da mi je prtljag došao predhodnim letom. Dakle ima šanse da dođe i pre i kasnije. Treba pitati. To je bio domaći Pega let. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2017 Dusane, Pegasus ne naplacuje airport check in, jedino sto putnicima koji se cekiraju online daje oko 5 eura u Pegasus poenima (sto ti ne koristi ako ne letis cesto Pegasusom). A svakako preporucujem da se cekiras online, bar zbog toga sto na Sabihi mogu biti velike guzve na Pegasus counterima. Mozes i na Sabihi da se cekiras online. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2017 Molim. Inace, Pegasus danas i sutra daje clanovima popust od 30% (clanstvo je besplatno; za letove od 10.1. do 24.3), tako da se karte Bg-Ist mogu kupiti i za oko 60€. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 (edited) Imam problem ako karti koje sam kupio sinoć. Na mail mi nije stiglo ništa. Sa Vise novac je skinut. Imam samo jedan sms na telefonu, da cu sad primati njihove kampanje. Da li sam možda pogrešan mail upisao? E sada njih je nemoguće dobiti nema maila, samo neki broj u Turskoj na kome je automat koja upućuje na sajt. Za slanje ispravke lozinke traže mail a sms samo na turske brojeve. Kad bi ih i dobio slabo znam engleski, a turski još manje :). Let je iz Sarajeva. Oni tamo nemaju nikoga. Da li imate neki mail, ili neko rješenje? Edited June 4, 2021 by berzas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 Nije nemoguce da mejl sa potvrdom stigne malo kasnije, tako da, sacekaj dan-dva. Osim ako let nije bas sutra, pa ti je frka. I proveri spam folder, ma da verujem da vec jesi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 Nadam se da samo kasni mejl. Pošalji im poruku na fejsbuku, to često ume da pomogne, više puta sam koristio tu varijantu. Npr. pre par nedelja sam imao problem sa Austrianom, pisao im preko fejsa, uputili me na call centar (u inostranstvu). Zvao, i potrošio fino kredita da bih bio večno na čekanju. Pisao im ponovo na fejsbuku i poslao ih dođavola, onda su odmah rešili problem... Inače, kad kupujem karte, čim vidim stranicu sa potvđenom rezervacijom, odmah zapišem kod negde, u slučaju da ne stigne mejl ili ako sam slučajno upisao pogrešan. Jednom sam se solidno isparanoisao oko toga kad je kasnio mejl, od tada uvek pišem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 17 minutes ago, chivitli said: Inače, kad kupujem karte, čim vidim stranicu sa potvđenom rezervacijom, odmah zapišem kod negde, u slučaju da ne stigne mejl ili ako sam slučajno upisao pogrešan. Jednom sam se solidno isparanoisao oko toga kad je kasnio mejl, od tada uvek pišem. Kad ne vidim da mi je istog momenta stigla potvrda na mejl, ja "printujem screen", ili uslikam ekran telefonom, bas zbog te paranoje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 (edited) Let za 10 dana. Sinoć kasno rezervisem, na sajtu vidim da je sve proslo, mada sam se vracao par puta, jer je nesto kocilo. Stigne sms, da je novac skinut. Tek danas otvorim mail, i nema nista... Preispitujem sebe, da li sam pogriješio mail, otvorim i ostale mailove i nema. Nasao sam neke njihove mailove i poslao na face. Odgovorili su odmah na mail, traze podatke kad i gdje je let , ime, Traze broj rezervacije. Da imam broj, ne bio bi problem. Valjda će riješiti. Javim sta se desilo. Edited June 4, 2021 by berzas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2021 Print screen obavezno svaki put. Ja sam imao skroz ok iskustva sa Aeroflotom, Ethiopianom, Emiratesom i Qatarom na FB i Twitteru u posljednjih nekoliko godina, sve je puno brze od poziva i mailova. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2021 Samo da javim kako sam rjesio. Nije pomoglo ni fb, ni tviter ni mail. Na mail su mi samo javili pod kojim je brojem registrovano pitanje u njihovom sistemu, a posle je mailom stizao odgovor da su karte poslate na mail. Te karte nisu stizale na mail, i tako nekoliko dana, dok nisam našao osobu koja zna turski i koja ih je zvala u mom prisustvu na turske brojeve telefona. Ali i to je rjeseno posle tri dana i trećeg poziva. Sve zavisi kojeg operatora dobijes. Uh. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites