Followers 0

Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!

862 posts in this topic

Mogao je i jeftinije da prodje.

Које се све мутљавине овде појављују. Најбоља забрана би била забрана изласка из свог села доживотно за њих.  :x

Ако већ оћете да останете на црно, останете заувек и то је то....

za mveruovic: mislim da smo ti i ja ovde u manjini....ni meni nije jasno sto se uopste vracaju...mada, secam se pre par godina kad sam isla autobusom na liniji Trst Beograd dosla je jedna zena da moli vozaca da je nekako promuva u autobusu za  Beograd jer je ilegalno (tad su nam jos trebale vize) u Italiji nekih desetak godina i  majka joj je umrla i htela je da ode na sahranu. Vozac nije hteo ni da cuje, samo joj je rekao da ce platiti kaznu za ilegalan ulazak i da ce dobiti zabranu ulaska u EU. I na to je pristala, ali kad joj je rekao cifru koju bi morala da plati (ne secam se tacno ali je bilo oko 500 eura), ona je odustala....Ej zamislite, deset godina zivite u ilegali, radite na crno i nemate ustedjenih 500 evra... Jeb...te takav zivot onda....To je jedna od situacija koje mogu da se dese, nista nemoguce, ali kad ne radis u skladu sa zakonom, moras da budes spreman i na posledice. Mada, ovde mnogi podrzavaju mito i korupciju, pa se posle cudimo sto namje ovako

@mveruovic,

nema potrebe da se vredjamo. Ako je neko sa (iz) sela, to nije razlog da bude tretiran drugacije od na primer tebe koji si sigurno iz neke svetske metropole.

To sto su tebe zanela svetla velikoga grada ne daje ti za pravo nikoga da vredjas.

Camalus, ne vidim da je Mveruovic ista pogrdno rekao za bilo koga, samo konstatuje kakva je situacija na ovom topicu, ako se neko osetio povredjenim, sigurna sa da Mveruovic nije imao nameru nikoga da vredja

Које се све мутљавине овде појављују.

za mveruovic: mislim da smo ti i ja ovde u manjini....

A nazalost i nekim od moderatora smeta kad se kaze da je ovo klub putnika Srbije,a ne forum za svercere i ne znam koga vec.

Camalus, ne vidim da je Mveruovic ista pogrdno rekao za bilo koga, samo konstatuje kakva je situacija na ovom topicu, ako se neko osetio povredjenim, sigurna sa da Mveruovic nije imao nameru nikoga da vredja

"забрана изласка из свог села доживотно за њих"

To ne zvuci kao uvredljiv tekst?

Ja sam se na primer osetio uvredjenim, jer sam mozda sa sela. Ili iz sela, kako kome odgovara.

Takodje sam siguran da je IMAO nameru da vredja, jer ako nije, onda je svoj tekst mogao uobliciti u civilizovanu normu primerenu

komunikaciji medju civilizovanim osobama. Ukoliko njemu manjka elementarna kultura i socijalno ponasanje, onda neka potrazi pomoc

od strane za to osposobljenih osoba odnosno strucnjaka. Ili ako zeli moze da konsultuje literaturu i da mozda tamo uvidi kakav je nacin komunikacije primeren za  javna mesta. Mogu da pretpostavim da je g. mveruovic mozda slucajno propustio da nauci taj, po meni, osnovni vid pristojne i primerene komunikacije.

Uzmimo u obzir da je ovo javno mesto i da mnogo ljudi cita ovo sto mi ovde pisemo.

Pozdrav i hvala na razumevanju.

mveruovicu ja mislim da jos uvijek ne postoje rampe na izlazima iz sela...

ajde malo da spustimo loptu :) joj, zamislite da ima ovde chat uzivo i to grupni, ala bi bilo veselo sa ovim topicom :))))

ajde malo da spustimo loptu :) joj, zamislite da ima ovde chat uzivo i to grupni, ala bi bilo veselo sa ovim topicom :))))

Ako ti kazes, ok, spustamo.

serenade

spustamo ovde ali se selimo na skype  clap.gif' alt=':clap:'>

Koliko samo frustracije se opaza kod nekih ljudi ovde,zbog tudjih problema i koliko samo novopecenih pravnika i legalista...neki ne bi trebali iz sela a neki imaju selo u glavi.....ccc

Značenje slovnih oznaka prilikom vraćanja osoba od strane policija schengenskog prostora

A - ne poseduje važeći dokument

B - osoba posjeduje krivotvoreni ili falsifikovani dokument

C - osoba nema važeću vizu ili dozvolu boravka

D - osoba poseduje krivotvorenu, prepravljenu ili falsifikovanu vizu

E - osoba ne poseduje dokumente kojima bi dokazala osnovanost poseta

F - osoba je prekoračila boravak od 3 meseca u periodu od 6 meseci

G - osoba nema dovoljno sredstava za izdržavanje

H - osoba ima zabranu ulaska u područje schengena ili nacionalno područje

I - osoba predstavlja opasnost za javni poredak, zdravlje i sigurnost 1 ili više članica EU-a

--

nisam primetio da ovde ima postovano  123 pa ako neko dobije neko slovo cisto da zna sta znaci... 

Svaka čast, ovo je stvarno korisno  :)

Mene zanima sledeće:

Ako je osoba izgubila pasoš i izdat joj je novi, da li prilikom skeniranja novog pasoša i očitavanja biometrijskih podataka na granici ili aerodromu policija moze znati da je ta osoba imala pasoš ranije, pa ga izgubila?

Znam da je novi pasoš novi broj, ali znam da Mup koji je izdao stari pasoš sada svima izdaje obavještenje da se isti proglašava nevažećim...

Kako za koga, za vecinu na ovom forumu (ne racunajuci one koji postuju samo na ovom topicu) nije korisno...

Koliko samo frustracije se opaza kod nekih ljudi ovde,zbog tudjih problema i koliko samo novopecenih pravnika i legalista...neki ne bi trebali iz sela a neki imaju selo u glavi.....ccc

ne razumem šta ima loše što je neko sa sela, odnosno, možeš li da mi objasniš šta znači "selo u glavi" i to da neko ne bi trebalo da izlazi iz sela. To mi liči na to da je reč selo nešto slično konc logoru ili nešto slično, tako bi to protumačio neki stranac koji ne zna dobro strani jezik :)

Kako za koga, za vecinu na ovom forumu (ne racunajuci one koji postuju samo na ovom topicu) nije korisno...

Izvini koji je tvoj probem???

Ove informacije su korisne za svakoga, bez daljeg, za razliku od tvog posta koji je potpuno beskoristan!

Које се све мутљавине овде појављују. Најбоља забрана би била забрана изласка из свог села доживотно за њих.  autor mveurovic...hekata ga dalje podrzvava i konstatuje da su u manjini...tako da termin seljak koji se koristi svi dobro shvatamo i  nono se praviti Finci  :)

Nisu u manjini, hekata i mveurovic, ali zar vredi trošiti vreme?

Nisam cata, nemam ni zanata

al' za ljubav imam diplomu k'o vrata

kada setam selom

misle da sam Alen Delon

kada nosim jelek i opanke

zategnem se k'o guverner banke...

Ijaoooooo pijjj pijjj pijjj:pivoooo: :pivoooo: :pivoooo:

ne razumem šta ima loše što je neko sa sela, odnosno, možeš li da mi objasniš šta znači "selo u glavi" i to da neko ne bi trebalo da izlazi iz sela. To mi liči na to da je reč selo nešto slično konc logoru ili nešto slično, tako bi to protumačio neki stranac koji ne zna dobro strani jezik :)

Ej Heki, pa to pitaj ovog mveruovica. On je rekao da neki ne bi trebalo da napustaju rodno selo.

Izvini koji je tvoj probem???

Ove informacije su korisne za svakoga, bez daljeg, za razliku od tvog posta koji je potpuno beskoristan!

Sta je korisno za svakoga? "Značenje slovnih oznaka prilikom vraćanja osoba od strane policija schengenskog prostora"? Sigurno  :D

Kao i vecina, necu dozvoliti da dodjem u situaciju da me vrate pa me ovo apsolutno ne zanima.

Ja nemam problem, za razliku od nekih koji se brinu sta ce da rade na granici, samo podrzavam hekatinu borbu za dobrobit ovog foruma.  ;)

hvala za podrsku. Nemojte da mislite da sad ja tu nesto pametujem, ali ako bi se svi vratili u neke legalne tokove, svima bi nam bilo bolje. Pocnimo prvo od nas i sve ostalo ce doci na svoje mesto, pa i razlozi zbog kojih neki krse sengenska pravila ce postati nebitna - jer cemo u ovoj Srbiji napraviti bolje mesto za zivot.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0