Posted July 8, 2011 Visionja sam pre desetak godina ostala u Nemackoj cetiri meseca duze(tada su bile vize i ostale gluposti) i na madjarskoj granici sam imala velikih problema...nisam dobila nikakvu zabranu jer sam bila u drustvu sa rodjakom koji je imao nemacke papire i koji je nekog sefa potplatio...ali znam da su mi rekli(posto sam se vadila na to da sam polomila nogu )da moram imati neku potvrdu od doktora..Zato ponesi sva dokumenta i srecno Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2011 HITNO POMOC!! PRIJE MJEESEC DANA SAM IZASLA IZ HOLANDIJE SA MUZEM KOJI JE HOLANDSKI DRZAVLJANIN, UZ PREKORACENJE OD 45 DANA.NA AERODROMU SU NAS CIMALI POPRILICNO ALI MI NISU STAVILI ZABRANU UPRAVO IZ TIH RAZLOGA (MUZ HOLANDSKI DRZAVLJANIN I VADILI SMO SE NA RAZNE STVARI) ALI...STAVILI SU MI PECAT OBICNI SA CRVENIM BROJKAMA KAO ZNAK DA SAM PREKORACILA BORAVAK..SLUCAJ SU PROSLIJEDILI U IND ORGANIZACIJU ZA STRANCE U HOLANDIJI I ONI CE ODLUCIVATI ZA DALJE.DOSAD U AMBASADU DEPESA NA MOJE IME NIJE STIGLA IZ IND ORGANIZACUJE, JUTROS ZVALA!!ZNACI...SVE JE TO NA STARI PASOS I DJEVOJACKO PREZIME!!NAPOMINJEM DA JE I STARI PASOS BIOMETRIJSKI... E SAD...JA SAM PROMIJENILA PREZIME I UZELA MUZEVO KAKO I STOJI U NOVIM DOKUMENTIMA (PASOSU ITD)..ZNACI IMAM NOVI PASOS SA NOVIM PREZIMENOM. MI BISMO NAZAD OVE NEDJELJE I PLASIMO SE NA GRANICI DA NE BUDEMO IMALI PROBLEMA, ZATO MOLIM POMOC, SAVJET KUDA DA IDEMO..KOJIM PREVOZOM, DA LI AVIONOM ILI AUTOBUSOM..AKO AVIONOM NA KOJI AERODROM (AMSTERDAMSKI NE JA MISLIM TAKO), DA LI UOPSTE U HOLANDIJU DA SLETIMO , MISLIM DA SAM DOVOLJNO DOBRO OBJASNILA SITUACIJU!!IMA LI MOGUCNOSTI DA MI NE DOZVOLE ULAZAK?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 За почетак не мораш да ВИЧЕШ! Стварно не разумем људе који свесно прекораче и то по месец два и после кукају шта да раде... Иначе, познајем 3 случаја која су променила презиме и извадила нове пасоше. Један је монах прекорачио док су биле визе у Грчкој 8 месеци и депортовали га, променио име /монашко ставио у документа/ и нов пасош, и није имао проблем на граници. А две другарице раде на црно у Бечу и већ трећи пут ваде пасош, оду рецимо у септембру, остану до децембра, изађу на један дан за НГ па опет фурају 3 месеца јер им је ту рупа у закону, а онда прекораче, врате се у СРБ, некако смуљају излазак или добију забрану, и пријаве у СРБ да су изгубили пасоше и изваде нове. То не значи да ће да функционише код тебе. п.с. Не знам колико си путовала али сваки ЕУ печат има црвене бројке за датум... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 Ptujem cesto bas u Holandiju, u posljednje 2 godine i stalno mi je u pasosu pecat sa crnim brojkama do ovaj put sa crvrnim..i podvukao je datum olovkom crnom.Moj muz ga je pitao sta to znaci a carinik je rekoa da to znaci da sam prekoracila 90 dana!!Otkad su crvene brojke inace po tvom iskustvu??Ja po pri puta imam ovu situaciju.. pozz!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 Ptujem cesto bas u Holandiju, u posljednje 2 godine i stalno mi je u pasosu pecat sa crnim brojkama do ovaj put sa crvrnim..i podvukao je datum olovkom crnom.Moj muz ga je pitao sta to znaci a carinik je rekoa da to znaci da sam prekoracila 90 dana!!Otkad su crvene brojke inace po tvom iskustvu??Ja po pri puta imam ovu situaciju.. pozz!! Ја сам био 6 пута у ЕУ ево ти једна од страница пасоша, нисам остале фоткао: http://imageshack.us/photo/my-images/189/photoba.jpg/ Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 Sta mi je ciniti?? Nemam zabranu, imam novi pasos sa novim prezimenom..a vidjela sam tvoje pecate...ok, kod mene je ovaj posljednji takav,,,juce su mi izbusili taj pasos stari , nije vise vazeci ali plasim se da me nisu u komp negdje kod njih ubacili na staro prezime i da li to ima i moze imati veze sa mojim novim identitetom pri ulasku?? Na osnovu cega i da li me mogu provaliti?? Sorry, ali u panici sam..blizi nam se dan odlaska...gdje da udjemo, da li je svejedno ili?? Je li bolje avionom?? POzzzzz Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 Свеједно је како улазиш али авионом те сигурно више проверавају. А могу једино да те провале по ЈМБГ или можда што је веома мало вероватно отиску прста ако га убацују у базу података. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2011 Ima samo jedan nacin da saznas, odes na prvu granicu i vidis da li ce te pustiti. U najgorem slucaju, mogu da te vrate sa granice. A trebalo bi da znas onda na koliko imas zabranu, ako je i imas uopste. No, sama si kriva za sve, pa onda i snosi odgovornost. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2011 Ako imas zabranu ulaska u EU onda si morala dobiti pecat sa jednim slovom, koji moze biti od A do G. Svako slovo oznacuje razlog zasto ti se zabranjuje ulazak, ne znam koje slovo je za prekoracenje boravka. Ako taj pecat nisi dobila onda verovatno nema cega da se plasis, tj. budite na oprezu i idite preko Madjarske pa do Budimpeste a odatle avionom, ali bih rekao da nece biti problema. Nakon sto odes do Holandije sta ces onda, ponovo prekoracenje ili predajete papire za tvoju vizu? Inace jasno ti je da te papire morate predati u ambasadi u Beogradu i da je, s obzirom da ti muz ima drzavljanstvo, da je neverovatno glupo ici ziveti na crno? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2011 NEMAM ZABRANU..NISU MI STAVILI PECAT ZABRANE, SAD KAD SE VRATIMO TJ.AKO NAM NE BUDU PRAVILI PROBLEME RADICEMO PAPIRE PREKO AMBASADE HOLANDSKE U SARAJEVU.NECEMO VISE NA CRNO SANSE NEMA, NE BISMO NI SAD ALI SITUACJA SE MALO ZAKOMPLIKOVALA!!CARINIK NAM JE REKAO I SAM DA NAM NISU STAVILI PECAT ZABRANE ULASKA U EU...NEMA NIKAKVE OZNAKE U PASOSU NEGO SAMO PECAT SA CRVENIM BROJKAMA PODVUCEN OLOVKOM...ALI OPET KAZEM TAJ PASOS JE PONISTEN...ZNACI NIKAKO NA HOLANDSKE AERODROME??SAD GLEDAM OVAJ STARI PASOS AMA BAS NIKAVOG PECATA SA OZNAKOM NEMA, SAD ME TI UPLASI ZA MATICNI BROJ I OTISKE. I DA LI SU ME IGDJE UBACILI POSTAVLJA SE PITANJE DA BIH SE PLASILA A KAKO TO MOGU SAZNATI...KRIVA SAM SAM ALI ETO NARODE POMAGAJTE!!MAKAR SA SAVJETIMA!! Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2011 tara0222, molim te da procitas i postujes pravilnik foruma i ne pises postove velikim slovima. "STOP velikim slovima Konstantna upotreba velikih slova (pod Caps lock-om) ima značenje vikanja što je nepotrebno na forumu. Posebno je nepotrebno pisati naslove tema koristeći samo velika slova. To kvari opšti izgled foruma, a ne čini da vaša poruka bude primećena. Sem toga, izgleda ružno, kao da smatrate da je vaše pitanje važnije od pitanja koja su postavili drugi korisnici." https://www.klubputnika.org/pravilnik-foruma Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2011 U Holandiji ce prekoracenje 90 dana uskoro biti tretirano kao krivicno delo i nosice sa sobom zatvorsku kaznu. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 Da li na Amsterdamski aeropdrom da idem?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 Nije jos izglasano ali svi veruju da ce biti. A ti si koliko vec u NL? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2011 bas ga preteraste,odmah napadate zenu ... i ona zna da je kriva sto je prekoracila i da je to njena odgovornost ali ne morate joj jos vise zagorcavati situaciju ... da se i ja javim kako smo prosli zbog prekoracenja ...posto se svi jave i nestanu,nikad ne jave sta se desilo i kako se zavrsilo. beba je imala pasovan , mi nase biometrijske pasose,kad smo dosli na granicu madjarsku,uzeli su sve pasose i otisli u onu kucicu.a prethodno smo vozacima u busu rekli da smo prekoracili , da ih upozore. posle je dosao vozac i rekao da ih castimo nesto evrica i nece nam lupiti zabranu.tako je i bilo,nit su nas zvali ni maltretirali,svi srecni i zadovoljni. moj je savet da idete na madjarsku granicu ako imate slicnu situaciju. pozz,i nadam se da se necemo vise vidjati u ovoj temi. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 LJudi znaci sta da vam kazem. U italiji studirao , imao permeso, predao za obnovu. Prodje vise od godinu dana, ja u tom periodu sa ricevutom 2 - 3 puta u Srbiju i nazad. Posle vise od godinu dana od predaje odem da dajem otiske oni mi kazu istekli ti papiri moras da vadis nove. Trebale ponovo da se plate takse za fax, osiguranje, potvrda iz banke, a ja dekintos!!!! Kuci keva i cale bez posla, i umesto da se vratim u srbiju, ostanem u Italiji da trazim posao barem na crno. E sad! posle 8 meseci nikakve promene od kad sam usao u italiju, osim sto sam smrsao 15kg!!! Kupio sam kartu i u subotu busom preko slovenije. Advokati me savetovali da idem vozom zbog manje kontrole, u konzulatu da idem avionom zbog manje kontrole. Citajuci po forumu , slovenija ispade najgora solucija!!! jel neko imao slicna iskustva , da je sa prekoracenjem prosao lagano preko slovenacke granice bez problema??? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Pozdrav svima vredni narode,naime procitao sam sta ste pisali,naisao sam na ono sto bi mene zanimalo,da se raspitam u slucaju nekih neprijatnosti ,ako ih budem imao. Uh pa da vam pojednostavim moj ,,slucaj,, dosao sam ovde u Nemacku pre 2 meseca kao turista,nov mi je pasos ,svega 2 pecata imam ,jer nikada pre nisam putovao van Srbije.Ovde imam devojku koja zeli da garantuje za mene,jer u srbiju nemislim u skorije vreme da se vracam.Naime devojka moja ima ovde neogranicen boravak i zeleo bih danas-sutra i da se uzmemo kao muz i zena.Mene zanimaju dve stvari: 1.Ona zeli da napise garantno pismo i da garantuje za mene,sta bi joj bilo potrebno od papira sto se mene tice? 2.Ukoliko prekoracim 90 dana neznam sta da radim,posto zelim ovde i posao da nadjem,napominjem jos uvek sam turista i neznam bas nemacki jezik kako treba,da li moze neko da mi u kratkim crtama izadje u susret stvarno bih vam bio zahvalan od srca hvala svima unapred Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Nisam bas strucan ali situacija je sledeca: 1. Garancija od devojke ti slabo znaci 2. Sa garancijom od devojke da se vratis pa da ovde trazis vizu - moglo bi 3. da se ozenis ni to ti ne daje pravo da ostanes dok ne zavrsis celokupnu proceduru oko zenidbi i ostalo (ozenis se pa cekas papire) Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Brate kako garancija slaba vajda ,ne razumem,sad mi devojka kaze da imamo sanse ako sklopimo brak,jer ja ne mislim se vracati za Srbiju (narednih godinu dana) A ujedno mi nije jasno kakva procedura oko papira kad sklopimo brak? Stvarno ne bih zeleo da te pogresno razumem kao ni ti mene hvala na odgovoru Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Ako sklopis brak imas sansu, ali da li ces ti dobiti njihove papire pre nego ti istekne 90 dana. Moj brat se ozenio u Becu i evo kako je islo sa njim. Isao je u Bec cesto ali nikada nije prekoracio limit. Zakazali su vencanje u nekoj maloj opstini van Beca da bi procedura brze isla. Onda se vratio u Srbiju i sacekao papire iz Austrije i sa tim papirom otisao i sada ima i radnu i boravisnu dozvolu... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Brate nase vencanje ce se obaviti nakon 90 dana,mada smo se raspitali oko dokumentacije za brak gde traze i uverenje od Goethe Instituta da znas nemacki jezik jer nije moguce sklopiti brak bez overe instituta.Znaci zaglibio sam do daske posto cu zagaziti preko 90 dana :blob: :pivoooo: Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Znam da moras da znas i jezik jer je vencanje na nemackom, a usput te pitaju jos po par stvari cisto da vide kako baratas sa jezikom. Brat mi se zezno na razgovoru prilikom zakazivanja vencanja, ali srecom taj lik je bio OK i progledao mu kroz prste... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2011 Neznam da li su zakoni nemacki i austrijski isti,ovaj test kosta 45 jevreja i bem li ga kazu 2 godine da je na snazi verovatno da samim tim sprecavaju rad na crnjaka no videcemo :pivoooo: Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2011 A vas dvoje lepo skocite za srbiju jedan vikend i vencajte se u opstini pa sa tim papirima trazi sta hoces od Nemacke. Mnogi nasi se vencavaju van zemlje u kojoj zele da ostanu jer je procedura mnogo laksa i a dokument je vazeci svuda. Mislim da ces morati da cekas oko godinu dana van Nemacke za papire ali naravno ti mozes da ides u Nemacku na 90 dana pa se vratis za Srbiju na nedelju dve i opet na 90 u nemacku. Share this post Link to post Share on other sites