Followers 0

Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!

862 posts in this topic

Posto vidim da niko nije u mogucnosti da mi pomogne , tj da da neku informaciju, ostaje mi da se nadam da cu sutra ujutro stici bez ikakvih problema u majku Srbiju!!!

U svakom slucaju vam javljam kako je proslo, da ne ostavim ovo iskustvo samom sebi nego da ga podelim sa drugima.

Epa dragi moj putnici, ovako je to bilo! Stizemo mi na slovenacku granicu i po obicaju svi putnici iz busa napolje na pregled. Ja, umesto kao predhodnih puta gde sam uvek bio medju zadnjima, ubacim se u sred kolone!

Kad sam dosao do njega, odlucim da se napravim malo mutav, dam mu samo pasos, a policajac poceo da obrce strane i vidi 10-ak pecata. Pita me: gde je permeso - ja njemu: MOLIM - on: permeso. Ja poceo da ceprkam po torbi, ljudi u redu cekaju, vidim prevrce ocima, kaze on meni stani sa strane pa trazi. 

Izvucem ti ja permeso i on mi pokaza prstom da pridjem. Gleda on, gleda, pa kaze: ovo je isteklo pre dve godine! - ja: imam ricevutu - on: daj da vidim - ja: u autobusu je - on: donesi -  ja: MOLIM - on opet prevrne ocima i siri ruke i kaze: DONESI!

Odem do vozaca da ga zamolim da otvori gepek, izvucem ranac i odnesem do kucice i krenem pred njim da vadim papire, policajac samo gleda. Na kraju mu dam, pogleda on ricevutu, stavi je zajedno sa pasosom i permesom i drhtavim pokretom mi vrati dokumenta.

Pogledam ja posle u busu, udario mi pecat da sam izasao :)) Isto tako posle i hrvati i nasi, pregledali udarili pecat i kad sam usao u Srbiju .... SLOBODA

A sad drugo pitanje. Treba da idem za Bugarsku i sad me interesuje jel bugarska u sengen zoni.

Пермесо? Рицевуту?

Jeste videli ovo?

Sedmoro Srba zarobljeno je na belgijskom aerodromu u stacionaru jer su pošli na put bez dovoljno novca!

Naši državljani su u subotu po podne sleteli na aerodrom „Brisel Šarlroa”, ali pošto nisu imali 38 evra po danu boravka kako je propisano pravilima bezviznog režim, Biro za strance je odlučio da ih ne pusti u zemlju i prvim letom ih deportuje za Srbiju.

Da drama bude veća, prvi let je planiran tek za sutra, što znači da će putnici u aerodromskoj zgradi provesti puna četiri dana.

Jedan od putnika koji je bio na letu „Vizer-a” za Belgiju, rekao je za „Pres” da je prilikom rutinske carinske kontrole na aerodromu nekoliko putnika zadržano radi detaljnije provere.

„I mene su prvo zadržali, ali pošto ja živim u Belgiji, odmah mi je došao advokat i pustili su me. Nisam mogao da verujem kada sam shvatio da će ih držati u tom nekom stacionaru. Šta da kažem osim - bruka i sramota”, priča ovaj putnik.

Kako navodi, među zadržanima bila je i žena,koja je sa jednogodišnjom ćerkicom krenula u posetu mužu koji je fudbaler i igra za klub u gradu Antverpenu.

Carinici su zadržali i troje studenata, dva momka i jednu devojku, kao i mladića koji je krenuo na razgovor za posao.

„Taj dečko ima dvadesetak godina, fudbaler je i rekao mi je u avionu da je krenuo na intervju u jedan lokalni fudbalski klub. Zapamtio sam i jednog dekicu od nekih skoro 70 godina koji je krenuo na krštenje svoje praunuke. Čuo sam kada je objašnjavao komandiru carine, izvesnom D. Moraksu, da je poneo samo 50 evra jer ide kod svojih, a pored toga nosio je haljinicu za dete i neki zlatan nakit na poklon... Taj komandir je, međutim, bio krajnje bahat i nekulturan. Vikao je i samo im je svima dao papire na francuskom da ih odmah potpišu, pretpostavljam da je u pitanju bila izjava da nemaju novac kod sebe”, priča sagovornik lista.

U Ambasadi Srbije u Belgiji potvrdili su za list da je sedmoro srpskih džavljana zadržano na aerodromu.

„Nažalost, to je tačno. Jedan dečko imao je već iskorišćenih 90 dana u Belgiji, dok ostali putnici nisu imali dovoljno novca. Ukoliko već nisu imali novac trebalo je da imaju potvrdu da neko ovde preuzima garanciju za njih. Kako je Biro za strance već doneo odluku, mi ništa nismo mogli da uradimo”, rekao je za „Pres” Petar Pavić, srpski konzul u Belgiji.

http://www.mondo.rs/s213466/Info/Hronika_i_Drustvo/Srbi_zarobljeni_na_briselskom_aerodromu.html

Meni nije jasna ta situacija, kao nisu imali 38evra po danu. Kako ovi na aerodromu znaju koliko ces ti dana da ostanes? Kazes: ostajem 3 dana i zdravo. Jedino ako traze povratnu kartu ili tako nesto, ali mislim da nisi duzan da je imas sada kada je bezcarinski rezim...  :shockkk:

@ Relja: ''permesso di soggiorno'' ti u stvari na italijanskom znaci ''dozvola boravka'', koji ti obezbedje legalan boravak u zemlji sengena ukoliko si tamo radi studija, posla ili nekog drugog razloga. naravno prethodno bi trebao da imas vizu iz ambasade pa bi tek onda u zemlji sengena gde planiras boravak, u ovom slucaju italija,  mogao da zatrazis permesso

u slucaju "ricevute" tj. na nasem ''potvrda'', koja se dobija u posti, znaci da si poslao  zahtev u policiju za obnovu isteklog permessa i koja ti sluzi da pomocu nje legalno boravis u zemlji sengena i sa njom mozes samo da putujes kuci tj. zemlju prebivalista.

u mom slucaju posto je istekla pre 2 godine bilo je potpuno nemoguce se vratiti kuci i sa ricevutom jer posle poziva iz policije od dana predaje otisaka i provere papira,  u roku od 2 nedelje dobijas permesso

Prekoracis famoznih 90 dana kolko hoces.....sednes u bilo koji gasterbajterski bus iz dijaspore koji ide preko Madjarske i obavestis sofera da si prekoracio...Ti vozaci buseva valjaju sve i svasta cak i zive ljude  ;),i svako od njih ima svog nekog na madjarskoj granici....

Das mu lepo neku kintu,sednes na bus i uzivas...onda dodjes kod Madjara,opet das soferu neku kintu da podmaze carinika i lepo dobijes normalan pecat i udjes u Srbiju...isto tako i kad ides nazad za EU...

I uopste ne znam sto dozvoljavate sebi ta prekoracenja,kad je po tom istom soferu moguce poslati samo svoj pasos,koji ti se za sedam dana vrati sa pecatom da si izaao iz EU, pa ga posle tri meseca posaljes ponovo da ti udare pecat da si opet uso u EU....a za to vreme,dok ti u pasosu stoji pecat da si u Srbiji a ti si u stvari u EU,uradis lepo fotokopiju  naslovne strane pasosa, i nosis je sa sobom,u slucaju kontrole, a pasos ostavis kuci,za godinu dana koliko sam po Evropi, nikad me niko nije legitimisao na ulici,u prevozu ili slicno, niti trazio pasos...cak i da ti potraze,boli njih uvo koliko ti pecata imas u pasosu on pogleda sliku,vidi ti si,pita te nesto glupo i ide dalje....Ako postujes njihove zakone uopste te ne diraju...

....Ako postujes njihove zakone uopste te ne diraju...

clap

Ako postujes njihove zakone uopste te ne diraju...

Apsolutno tacno.

Raspitao sam se kod nekih advokata i kazu da je verovatnoca da ce se u Holandiji kaznjavati prekoracenje jedva 1%.

"Ako to urade Holandija mora da izgradi MNOGO novih zatvora a to bi onda znacilo gradjanski rat u Holandiji gde vlada nestasica stanova."

Tako mi je rekao jedan stariji advokat.

Jedan prijatelj mi je rekao da ga je pandur legitimisao jer je napusen tremao na nekom stepeniku u sred Amsterdama u 5 ujutru, prvo su ga pitali jel mu je dobro i jel je koristio narkotike, kad je ovaj rekao da je koristio samo travu oni ga pitaju jel mu treba medicinska pomoc! (Nasi bi ga maltretirali i zajebavali do prekosutra) Kad je rekao da netreba i da je samo umoran jer nije spavao celu noc i kako ceka voz za Pariz koji je kretao u nekim kasnim prepodnevnim satima oni su ka pitali MOGU li da pogledaju njegov pasos! (ej) kada im je dao pasos koji je u to vreme boravio preko devet meseci u EU rekli su mu da je prekoracio 90 dana i da to nije dozvoljeno, vratili mu pasos i objasnili mu kako da dodje do najblize policijske stanice ako mu bude trebala pomoc, jer kako on kaze les od nedelju dana je izgledao zdravije od njega :D

Samo nemoj da pravis probleme i sve ce biti OK jer se njima neisplati da se maltretiraju sa papirologijom, toliko ih mrzi da su jednom prijatelju ukrali KANTU (one male crvene automobile koje voze po biciklistickim stazama) i on je sasvim slucajno prepozna na ulici sa novim tablicama osiguranja, naravno pozvao je policiju uzeo auto i pitao jednog od njih hoce li da provere tablice da nadju lopova a pandur mu odmahnu rukom i ispusti onaj nezainteresovani zvuk "mahhh".

Ja sam u Holandiji vise od devet meseci i zaustavila me saobracajna kontrola dali su mi balon da duvam i posto nisam pio pozeleli su mi prijatno vece nisu me ni pitali za dokumenta iako sam vozio auto sa Holandskim tablicama i rekao panduru da neznam Holandski :D

Samo nemojte da pravite sranja i sve ce biti OK u koliko ne naidjete na nekog drndosa.

Ti za kokain i travu, javi se na pvt  :LOLLL:  Ne znam koliko cesto ides gasterbajterskim autobusima...ali kad bi znao sta se sve prenosi i u kojim kolicinama...ono sto si naveo included...Nismo mi dzaba niti zbog nekih svetskih zavera na svim mogucim crnim listama u Evropi.

bravo lady ,tako sam i ja prosla :))) hehehe ... kazem hvala bogu pa ima i takvih za podmicivanje,lepo njima ,lepo nama... samo je glupo kad svesno ides na to i unapred mislis sta cu ao prekoracim...pa vrati se pa opet udji  zar ne?  :-[ a ovaj sto se zeni _ pa izadji  nekoliko dana pred istek i opet se vrati za 3 meseca dok ne sredite to oko vencanja!

a soferi valjaju sve ,i ja sam se u to uverila,cak dajemo 5 eura po torbi da ih  carinici na madjarskoj ne bi otvarali  ;D znaci sta ti padne na um , prenesi ! hehehe

hehe citam ovo i smejem se.Ja u skroz drugacijoj situaciji....presao tih 90dana pre 3 meseca ne zelim da se vratim za Srbiju al hocu iz Madjarske za Hrvatsku...a posle vec nekako nazad Belgija Holandija...

Ljudi legitimisili su me u Francuskoj, Italiji, Spaniji, Holandiji, Belgiji  nikad nisam nikakav problem imao , uredno pokazite svoj pasos ne mogu vam  nista a i ne verujem da zele da se zamaraju sa tim....

Uglavnom, ne znam koju opciju da izaberem mozda preplivam Dravu...

Za dilere drugare poshta je zakon svasta ide i stize samo pametno....

ako neko ima iskustva ili nekakav koristan savet dobrodosao je, izvanjavam se na ovakom pisanju ali jako je tesko menjati tastature iz zemlje u zemlju...

boom & peace svim ilegalicima i nka vam je sa srecom svima...najbolje je ako mozete ostanite sve vreme dok ne udjemo u Evropu

molim vas ako neko zna da mi kaze kako je moguce preci granicu sa zabranom,znam da jeste i da su mnogi nasi ljudi presli samo je potrebno poznavati nekoga ko to radi,a meni se ovo prvi put desava i ne znam..

Treba samo da ne izbegavaš zemlju u kojoj važi zabrana.

Imao sam dosta klijenata koji su me isto pitali. Npr. prešli su ilegalno madjarsku granicu, boravili niz godina u skandinavskim zemljama, a onda se vratili preko Madjarske, gde su granicu prešli legalno i dobili zabranu. Ispostavilo se da zabrana važi SAMO za Madjarsku, a ne i za ostale zemlje šengena. Otišli su avionom direktno u Skandinaviju, a tamo ih na granici niko ništa nije pitao, iako je od madjarske zabrane do novog ulaska u šengen prostor prošlo svega 10-15 dana.

Naravno, prethodno su promenili pasoš, kako zabrana ne bi bila odmah vidljiva.

U ovo sam 100% siguran, jer je upalilo sigurno 6-7 puta do sada. Srećan put! ;)

Sada cu vam napisati sta se tacno desilo..

Dobila sam zabranu za Austriju,a oni su to prosledili svim ostalim zemljama EU.Zabrana je od 31.03.2011.,a ja sam normalno presla granicu kod madjara 06.04.jer je dopis kasnio,tako da sam tri meseca bila u Austriji i kada sam se vracala 28.06. receno mi je,gospodin madjar je bio u cudu kako sam usla,uzeo sto evra i udario mi izlaz..Od tada pokusavam da nadjem nacin kako bih ilegalno presla i stupila sam u kontakt sa jednim prevoznikom(preporuka)receno mi je da nece kostati vise od 200-300e...medjutim sve se menja od trenutka kada sam usla u autobus,inace to je bilo prosle nedelje,bila sam sa sestrom koja nije imala problem,da skratim,vozac je trazio 1000e,nismo imale te pare,ali je on rekao da zovemo nekoga ko ce nas naravno cekati sa tim parama,a on ce dati svoje pare na granici,on je bio toliko pohlepan da madjaru nista nije hteo da da,rekao kako sam njegova prijateljica i da mi ne lupaju pecat,njih je interesovalo zbog cega,ubacili pasos u kompjuter i imali sta da vide,bili su svesni da ih je slagao i dalja prica je suvisna,a ja sam dobila tu zabranu i u pasos..Meni je mnogo bitno da odem ponovo,da li mi mozete reci kako je najbolje?

Unapred zahvalna

Da,inace je madjar rekao mojoj sestri sta mu je vozac rekao i da ga nije slagao tj.,da mu je rekao istinu da bi me pustili da prodjem..

Probaj onda avionom. I promeni pasoš obavezno.

Duga varijanta da promeniš ime. To nije skupo (sa svim taksama izadje 2000-3000 dinara), ali mora da se prikupi mnogo dokumentacije.

Za krivično delo se ne udara zabrana ulaska i uzima 100 eur na licu mesta, nego je proces malo žešći. A promena imena ili pasoša je najlegalnija stvar na svetu.

Međutim, ima jedan drugi problem, a to je što novi pasoš verovatno neće imati novi broj već isti koji je i na prvom pasošu.

Naravno da je krivicno delo to sto pokusavam da odem sa zabranom,ali ja nemam drugo resenje,radom tamo izdrzavam svoju porodicu ovde,ali necu pisati o tome,svako hoce pare i svi su korumpirani.... jeste u pravu,raspitala sam se i ostao bi naravno isti moj maticni broj i na osnovu njega bi se sigurno pojavila zabrana u kompjuteru..

Probaj onda avionom. I promeni pasoš obavezno.

Duga varijanta da promeniš ime. To nije skupo (sa svim taksama izadje 2000-3000 dinara), ali mora da se prikupi mnogo dokumentacije.

Траје бар месец дана, а кошта дупло него то што си навео.

zdravo svima :)

trenutno sam u njemackoj, usla sam preko slovenije 29.06. a nazad bi trebala 1.10. znaci prekoracicu dozvoljeni boravak za 5 dana. i povratak mi je preko slovenije. znam da ste ispisali vec mnogo, ali opet mi nije jasno kakvu kaznu mogu da ocekujem?? ako mi neko moze pomoci....

Мој ортак је прекорачио забрану за 10 дана, добио је 600 еур казну и забрану уласка у ЕУ, не знам на кол'ко.

Ili sam ja luda, ili vec sta, ali ne mogu da shvatim da se neko kocka sa zabranama da bi 5 dana duze ostao u EU....Secam se vremena kad su nam pored sengena trebale vize za Hrvatsku i Sloveniju, pa sam sa italijanskim sengenom morala preko Austrije i Madjarske i uvek i skoro uvek izlazila dan ranije i to sve zbog mogucih nepredvidjenih oklonosti /kvar autobusa recimo. A ovde ljudi mekano krse propise i na taj nacin u neku ruku ugrozavaju putnike legaliste. Zakoni moraju da se postuju, ako nam se ne svidjaju onda i ne moramo da idemo tamo. Tih 90dana je , po meni, sirokogrudo, jer pa ko jos putuje turisticki negde na 90 dana? Mozda cete me ispljuvati sad, ali ja ovaj Kklub smatram Klubom putnika a ne krsitelja zakona. Uopste nemam samilosti prema bilo kome ko ne postuje pravila i zakone. Jedva su nam skinuli vize a neki od nas gledaju da na sve moguce nacine to izigraju.

zdravo svima :)

trenutno sam u njemackoj, usla sam preko slovenije 29.06. a nazad bi trebala 1.10. znaci prekoracicu dozvoljeni boravak za 5 dana. i povratak mi je preko slovenije. znam da ste ispisali vec mnogo, ali opet mi nije jasno kakvu kaznu mogu da ocekujem?? ako mi neko moze pomoci....

Pa sad, za tih pet dana mozes reci da si bila bolesna, ali nabavi uverenje od lekara da bi dokumentovala. E, onda zavisi kakve srece budes.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0