Posted September 25, 2016 (edited) Mislis u Tanzaniji? Nisam. U Ugandi sam sada. Ali pitaj sve sto te zanima za Dar es Saalam 😊 Edited September 25, 2016 by angie1111 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2016 Angie imas face? Kristina Kristina na facebooku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2016 Angelina Hera ☺ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2017 Pozdrav drustvo. Zanima me da li neko uskoro od Vas ljudi koji zivite i radite u J. Africi putuje nazad za Beograd u skorije vreme? Trebao bih da dobijem jednog psica odande pa me zanima moze li se ikako organizovati to? Ako neko uskoro dolazi svojoj rodnoj drudi neka mi se javi. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2018 Cao drustvo. Ne znam kako je bilo pre 10 godina, ali Nigerija je sada zemlja u kojoj se zivi jako lagano. Pri tom ja bih pravio razliku izmedju Lagosa I Abuje i ostatka. Lagosi Abuja pruzaju bas ineresantan zivot, dobar nocni provod, pregrst zabavnih sadrzaja... u ostatku i nije bas tako. Sto se tice sigurnosti, mozes da se setas Beogradom na dan derbija i da se vise nikad ne vratis kuci. Ja bih rekao vrlo sigurno, ali to je moje misljenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2018 Koliko je to ljudi ubijeno u Beogradu zato sto su se setali na dan derbija? Daj neku statistiku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2018 Sta je s temom Jesmo jos u africi??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2018 Zdravo! Imam odlicnu poslovnu ponudu ( ko se pronadje , naravno) za ALGERIA ,EGYPT ,KENYA ,MOROCCO,NIGERIA ,SUDAN,TANZANIA ,TUNISIA ,UGANDA. Ako nekog intersuje nek se javi ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2020 Zdravo svima, mene interesuje da li neko ima iskustva sa radom u Johanesburgu?? Volela bih tamo da provedem neko vreme, i naravno treba mi posao...:/ Pozdrav svima A sta ima u Nigeriji? :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2021 Mene zanima posao u Gabonu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2021 Што баш у Габону ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2021 Bila sam u JAR 2015., 2016 i 2017. U jednoj godini dva puta, ali se ne sećam kojoj. Uvek negde u leto, kad je ovde bila zima. I oduševila sam se, prva dva- tri puta. Posle mi je već bilo dosadno . Mada ja sam išla poslom. Obišli smo sve što obilaze belci, osim Soweta naravno. Prve godine su policajci ulazili sa mašinkama ujutru u hotel da obiđu. Narednih godina, isti hotel je imao sertifikat bezbednosti (kao ISO standard lol). Nisam izlazila uveče, ali obišli smo parkove, Kolevku čovečanstva, sve tržne, buvljak gde se prodaju ćevapi... Nisam se osećala bezbedno da odem sama u neki od tržnih, pešaka sama naravno nigde. Svuda se viđaju oni private security vozila koja samo špartaju gradom. Kuće su okružene visokim ogradama, kroz koje prošla struja, zmije po dvorištu da se odbrane od lopova... Ženska torba u kolima se ne drži u krilu nego pored nogu... Ovi delovi za belce su fenomenalno uređeni, kao neke lepe evropske četvrti. Van Johanesburga prelepi pejzaži, uređene vile sa dvorištima... Do Durbana smo išli kolima i to je nekih 5-6 sati vožnje. Tamo se na okeanu gradi pravi Waterfront... Ali, Afrika ima ono nešto... Na brdima su senke oblaka. To mi je možda bilo najfacinantnije. Toliko su nisko da ti se čini da možeš da ih dodirneš. Nema pesticida, nema zagađenja... Johanesburg je tada bio jedno veliko gradilište. Sećam se kranova i onih crnkinja što mašu zastavicama. Šta mašu, kome mašu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2021 Za razliku od vecine koja bezi na sever ili Maltu i slicno, ja sam takode bacio oko na Afriku, cak i na volonterski rad, ukoliko mi je obezbedjen smestaj. Da li mozda mozes da preporucis neku organizaciju koja to sprovodi bez prevara? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 Pozdrav dobri ljudi, oprostite mi ako sam na pogresnoj adresi. Naime, upoznao sam se sa devojkom iz Alzira i cak sam bio tamo 2 puta da se vidimo. Poslednji put sam otisao sa svojim roditeljima u njihovu kucu i zaprosio je. Kako nam je ostalo jos par koraka da sredimo, moracu ici ponovo u Alzir za 3-4 meseca. Da li ima neko voljan da mi posalje pozivno pismo za Alzir jer je neophodno za dobijanje Alzirske vize. Inace prethodna 2 puta sam dobijao pozivno pismo od Alzirske travel agencije ali bih ovoga puta isao na malo licniji odnos sa pozivaocem. I da li neko ima iskustva sa slanjem pozivnog pisma iz Alzira, da li njihova policija proverava sposobnost pozivaoca da ugosti strano lice (npr dolaze licno u kucu da provere kapacitete smestaja itd) kao sto to cine kod nas? Svaka preporuka i komentar je dobro dosa. Hvala na razumevanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 Ako ideš tamo da se venčate, onda ti ona mora poslati pozivno pismo u kome piše da je razlog putovanja venčanje, kako bi na osnovu toga izvadio posebnu vizu. Većina zemalja ne dopušta venčanje na turističkoj vizi. Ne znam da li to važi za Alžir, ali najbolje bi bilo da pozoveš njihovu ambasadu i pitaš ih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2022 Hvala na odgovoru Lazare. Poslednji put kad sam kontaktirao ambasadu rekli su mi isto što i Vi, da ona mora da mi pošalje pozivno pismo, sto mi je i logicno. Doduše, nisu mi rekli ništa u vezi pribavljanja posebne vize za venčanje. Takođe i na njihovom zvanicnom sajtu nije navedena nijedna druga viza osim onih uobičajenih: turisticka, poslovna, spajanje porodice, privatna poseta, promovisanje kulture. Problem je što ona nema svoj smeštaj, živi sa roditeljima i oni plaćaju mesečnu kiriju. Koliko je to presudno za slanje pozivnog pisma i kranjeg ishoda u pogledu odobravanja vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2022 To teško da možemo znati dok ne probate. Čak i da vas odbiju, ništa strašno, tako ćete bar saznati koja dokumenta da prikupite za sledeći pokušaj. Važno je da ih pitate možete li sklopiti brak na turističkoj vizi, ili je potrebna neka druga vrsta vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2023 Pozdrav dragi ljudi 🙂 Trenutno sam u potrazi za poslom na Zanzibaru Da li neko ima preporuku ili zna nekoga koga mogu da kontaktiram? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1 (edited) Sve što treba za Alžir, ako ćeš da ženiš Alžirku, je da odeš u ambasadu i kažeš im šta hoćeš. Pošto si islamske veroispovesti, sudeći po nicku, ne bi trebalo da imaš problem oko dobijanja vize. Kakva garantna pisma i bakrači, pravac ambasada izavršio si posao. Nalazi se blizu stadiona FKP. Za putovanja po Zapadnoj Africi potreban je (bio, u moje vreme) "žuti karton", koji podrazumeva odlazak na Pasterov Institut u vašoj zemlji. Rok isteka mu je 10 godina, što je sjajno. Za zemlje gde ima malarije, koristiti isključivo Mefloquine, bilo kog proizvođača. Ja sam kupovao Rocheov, koji je ispao i najskuplji ali je radio posao. Posebna prednost je što se guta jedna tableta nedeljno, pred spavanje, za razliku od lopata Hlorokina (u svakakvim verzijama) koji se pije svaki dan. Ne zaluđivati se da Šveps pomaže, sa malarijom nema zezanja. A ni preparati na bazi kinina nisu baš merna jedinica za zdravo telo. edit: Vidim neke napise da je Meflokin nešto banovan iz upotrebe. Davno sam bio po Africi, tada je bio legalan. Edited June 2 by NadzakDeda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2 9 hours ago, NadzakDeda said: Za putovanja po Zapadnoj Africi potreban je (bio, u moje vreme) "žuti karton", koji podrazumeva odlazak na Pasterov Institut u vašoj zemlji. Rok isteka mu je 10 godina, što je sjajno. Bilo nekad, sad su dozivotni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2 (edited) ^ Još bolje, odradi se jednom i ćao. Mada bih ja morao svakako ponovo da idem da vadim jer ne znam ni gde mi je završio taj stari karton. Onaj stari sam izvadio baš u Alžiru 2004., na Pasterovom Institutu. Čak ni gužve nije bilo, završio sam sve za pola sata. Edited June 2 by NadzakDeda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites