Followers 0

Venecija

64 posts in this topic

Planiram da idem sa drugaricom na par dana u Veneciju (Trevizo) wizzair-om..Da li neko moze da mi kaze najpovoljniju mogucnost smestaja?

Za one koji planiraju da svrate do Venecije automobilom i zadrze se par sati( Trg Sv. Marka, Rialto...) mnogo je bolje da idu na ovaj parking nego na onaj veliki desno. Ovde je sat 3.5 evra:sdc13052.jpg

Dok je na onom velikom  30 evra ceo dan. Doduse, letos kada sam bio cekalo se na ulaz za ovaj parking, ali dok se popnes (i sidjes posle)na osmi, deveti sprat onog parkinga, vec si sacekao red i izasao sa parkinga.

Edit- Ko nece ni ovo da placa, moze ako ide iz pravca aerodroma i Lido di Jesola, da ostavi auto pre mosta gde god i da se autobuskom linijom br. 5 preveze do Piazzale Roma gde su i ovi pomenuti parkinzi.

zar nije najbolje u mestreu parkirati kod nekog trznog centra?  i onda samo gradskim busom do venecije :D parkinzi su u i oko trznih centara uglavnom besplatni.

kako do venecije? npr. iz bg-a

wizz iz skoplja- ne odgovaraju mi bas datumi koje nude, videcu.  na expediji stavim bg venecija u jednom pravcu i ispada nesto manje od 600 evra :LOLLL:

koji busevi idu, i koje su cene?  iskustva sa busevima?

ili nesto trece?

bez vozova i stopa ovaj put  :stop:  nono

Uvatiš avion Bg-Ljubljana i odatle neki autobus.. Ja mislim da te to najmanje izadje kad već nećeš vozom... Da si hteo vozom izašao bi oko 100 eura i tamo i nazad..

Колико ја знам Фудекс вози до Венеције (и на сајту им пише да иду 4 пута недељно и да је повратна 80 евра

@gargi821  zanimljiva ideja za avion do ljubljane ali opet, posto idem u jednom pravcu do venecije karta ne ispada bas tako jeftino, a i vozom kazem ne bih jer nema direktno do venecije, tako da bi za iste pare a brze stigao busom.....

tako da cu verovatno busom.

Ovo fudeksom basom za 80 eura ti je extra.. Bolje nego bilo šta.. To ti i ja preporučujem.  :)

U oktobru sam baš bio u Veneciji, i za obilazak pored pešačenja je jako dobar i onaj brod-bus, obrneš ceo krug, možeš i da izađeš gde ti se svidi jer ide na 10-15min, a pritom nije ni skupo previše, mislim da je oko 5 evra karta  ;D

Mislis na vaporeto?

Ahaam za 5eur da te biju po usima. zvizhd 7eur u jednom pravcu, 18eur karta za neogranicen broj voznji koja vazi 12h.

Cene iz oktobra prosle godine.

Jel ima neko iskustva sa srbija tours-om.  voze do venecije, i dalje do torina...

razmisljam to ili fudeks-om do venecije

treba da odlucim ovih dana da li da idem fudeksom ili srbija toursom do venecije?  imate iskustva sa njima, predloge?

neko da preporuci neko mesto za klopu u veneciji?

Ja sam putovao Fudeksom po Evropi vise puta ali ne i do Venecije. Korektni su i imaju ceste polaske. Imaju gomilu autobusa i moze ti se desiti ili neki sasvim ok, komotan i nov autobus, a moze ti se desit da do Venecije ides autobusom kakvi saobracaju medjugradski po Sumadiji. U svakom slucaju dobices Euroblok cokoladicu i casu Coca Cole ;))

Sto se Venecije bio sam bar pet puta, a sto se mene tice jednom je bilo vise nego dovoljno. Za jedan dan obici ces sve ako imas dugacak korak. Ponesi telefon sa GPS navigacijom jer ces se sigurno izgubiti ;) Leti ima bas mnogo komaraca, kanali i ne mirisu bas lepo, vecina zgrada izgleda kao da je napustena (a mozda i jesu).

Budite vrlo oprezni sto se malih, finih restorana tice i konobara i promoterki koji vas sarmiraju samo da bi ste svratili na pizzu koja kosta 9eura i Coca Colu koja kosta 11 eura ;) ziva istina ;)

Jedan dan u Veneciji je dosta, kupite sebi neku staklenu dranguliju od Murano stakla, slikajte se pored kanala, na nekom simpaticnom mosticu i gotovo ;)

Srecan put ;)

Uh, pa jedan dan nije dovoljan kod moje bake u selu, a ne za Veneciju... Za one kojima nije prvi put ili imaju vise vremena, svakako preporuka da se ode skroz na istok "ostrvceta" - potpuno zabaceni kutak, nema turista, skola, klinci igraju fudbal, matorci lagano mediteranski trose (ili prave) vreme...

Pozdrav svima. Putujem za koji dan u Veneciju, pa me interesuje da li ima neki skoriji info sa lica mesta. Nocim u Lido di Jesolo, idemo i u Trst, Veronu... klasicna tura, sa agencijom. :D

Ako neko ima neki info, nesto sto ne smem propustiti, ili slicno, neka kaze. :D

@pedjalon

Haha, zaboravio sam sta si mi rekao da ne propustim, ali nisam propustio, doduse, nije bio taj deo dana za taj zrak sunca, al svejedno sam obisao katedralu. :D

Inace, Venecija je po meni lepa, samo mnooogo turista meni uvek ubije dojam. Sve mi je jos preselo u Veroni, gde nisi mogao da prodjes kao covek a da se ne guras. 

Tako da moram ici u Veneciju po nekom vlaznom, kisovitom, sumornom danu, kada nema puno turista. Meni lose vreme ne smeta, samo ljudi. :P

Gledao sam neki horor-psiholoski film sa radnjom u Veneciji. Tad mi se svidela, al sve je bilo u filmu sumorno, maglovito, konspiracija-ludilo, pa kad sam dosao medju okean turista, nisam mogao da se uzivim u mesto. Bas kao ni u Veroni. 

to me podseti izasli smo u 1 posle ponoci u Veneciju po nekom pljusku koji se stisao kako smo dosli do centra, meni 10 x lepse iskustvo nego kad je dan, sve pusto po neki par se sheta

Да ли да само у Местру тражим смештај ? Сама Венеција је прескупа, а остала места предалека.

Mestre nije los za smestaj, ali i tamo je skupo. Ja sam nasao nesto za oko 30-40 evra za 1 osobu preko AIRBNBa. Gledaj da budes relativno blizu zeleznicke stanice, jer ce ti to olaksati dolazak/odlazak do/od smestaja. Ja sam nedavno u tranzitu prenocio jednu noc u nekom smestaju u toj nekoj glavnoj ulici naspram zeleznicke stanice, koja vodi ka centru Mestrea ali, nekih, skoro 1,5 km udaljenu od stanice. Sam deo grada nije bas bajan i sjajan, ali, smestaj je bio ok. Dobra stvar je da tuda ide gradski bus, kojim za 20ak minuta stizes u Veneciju i ide dosta cesto i do prilicno kasno uvece, pa je lako ici u obilaske same Venecije. Ako se ne varam, povratna karta je kostala negde oko 3 evra. Iznenadio sam se da u tom kraju ima jako puno Kineza, pa ima nekih oglasa na AIRBNBu koji su samo na kineskom.

Edited by Dragance