On-line poslovi

18 posts in this topic

Poslovi koji moze da se rade od kuce (za kompom :) ),a da su placeni...

Dakle,sedis kod kuce za kompom i zaradjujes :eat:

Prvo sto sam cuo je "Slice the pie" (spojite reci i ukucajte u google,prvo sto vam izbaci).Ovo pricam iz "druge ruke" (dakle,nisam licno proverio).Ukratko:tamo preslusavas albume i pises misljenje o njima (pesmama/albumima),placen si po broju napisanih recenzija.Uslov:da si valjda punoletan,da imas neki ziro racun u stranoj valuti i da si iz EU (to se resavalo lako:stavis svoje ime i prezime i lupis neku adresu npr. u Budimpesti,posle to niko ni ne proverava).

Uglavnom,dobar je bio sajt sve do nedavno,kad su zabranili svima iz Srbije da rade tamo (provaljuju ljude valjda na osnovu IP adrese,ne znam tacno)...i ne samo iz Srbije,vec i iz Pakistana i ko zna odakle sve vec...zasto,nemam pojma,kazem samo sam cuo price o tome :102:

A i snizili su/prepolovili su placanja (koliko dobijas po pesmi/albumu),tako da to vise nije to (kao sto je nekad bilo)...

Al se pojavio novi sajt - oDesk (www.odesk.com) :eat:

Nedavno sam cuo za njega,nisam ga jos "proucio",al kazu da nije los :)

Jel zna neko za jos nesto slicno?

Pozdrav svima,

Registrovao sam se na sajtu odesk, položio prvi test i izgleda mi jako interesantno za sada.

Ono što me zanima je na koji način se vrši isplata tj. kako mogu da dobijem novac koji zaradim?

Kako to uopšte funkcioniše na sajtovima koji se bave ovom vrstom posla?

Da li se na svim ovim sajtovima plaća neko učlanjenje, ako tražiš posao, ili ti skidaju posle neki procenat sa zarade?

Obično imaju obe opcije. Sa besplatnom možeš da biduješ na xx poslova mesečno, a sa plaćenom više od toga. Koliko tačno, zavisi od sajta. Imaju još neke sitnije pogodnosti, tipa bolje si rangirana u pretrazi, možeš da postaviš više veština koje imaš na profilu itd. I u svakom trenutku možeš da se prebaciš između besplatne i plaćene opcije. A procenat ti svakako skidaju od toga što zaradiš.

Vladeta, imaš nekoliko mogućnosti:

1) Wire transfer

2) Paypal

3) Izvadiš Payoneer karticu (prepaid MasterCard) i onda na nju povlačiš pare

Tako je na Elancu, a čini mi se da je na Odesku isto.

Gde god Vam traze pare za neki online posao nemojte da dajete...

Pre pocetka istog razmislite da li ima smisla. Ako vam se cini da je vas rad bezkoristan za nekog onda je prevara.

Meni su trnutno potrebni saradnici.U pitanju je Americka kompanija.

Ne,nije kliktanje,vec POSAO-marketing

Ne,nije saarena laza.

Ne,nije prevara.

Nista se ne placa

Mozete da odustanete u bilo kom trenutku

Da,placa se

SAmo ozbiljni,za vise detalja mi se javite na pp.

Meni su trnutno potrebni saradnici.U pitanju je Americka kompanija.

Ne,nije kliktanje,vec POSAO-marketing

Ne,nije saarena laza.

Ne,nije prevara.

Nista se ne placa

Mozete da odustanete u bilo kom trenutku

Da,placa se

SAmo ozbiljni,za vise detalja mi se javite na pp.

:?

Gde ima posla za programere? Ja evo jurcam nešto da kibnem iz Srbije već godinu dana i na ništa normalno nisam naleteo... Inače sam web programer...

Ljudi, 

koje opcije koristite za primanje novca od online poslova? Konkretno, treba mi opcija za koju ne moram da imam bankovni račun, a poželjno mogu da podignem novac a ne samo da ga koristim online :smile:

@golosina payoneer karticu, provizije adektvane, dizes na svim atm-ovim u zemlji i van iste manje vise.

Edited by priganica

@golosina moguce ali generalno ti treba invite, znaci neki poslodavac da ti otvori (vecina freelance sajtova) i u tom slucaju ti ne treba bank account 100% pouzdana informacija, vec samo popunjavas standardnu formu i odrerujes i aktiviras card kada stigne na kucnu adresu.

3 hours ago, priganica said:

@golosina moguce ali generalno ti treba invite, znaci neki poslodavac da ti otvori (vecina freelance sajtova) i u tom slucaju ti ne treba bank account 100% pouzdana informacija, vec samo popunjavas standardnu formu i odrerujes i aktiviras card kada stigne na kucnu adresu.

Hmm, problem je što nisam plaćena preko nijednog sajta, nego je kompanija uspostavila direktni kontakt sa mnom. Ne znam kako u tom slučaju funkcioniše.

Ima mnogo potencijalnih resenja, zavisi od slucaja do slucaja (vrsta posla, frekventnost i velicina isplate, koliko zelis da se cimas prilikom pretvaranja u fizicki novac itd). Bez da zadirem u licne detalje - kes u koverti, bankarski cek, aplikacije za transfer novca (venmo, paypal, dwolla i slicne), posrednicke firme (Western Union, Moneygram, Rio transfer...) i naravno kriptovalute u raznim varijantama. Licno sam koristio sve varijante, ali vec godinama sam iskljucivo u svetu kriptovaluta za sve sto ne ide preko banaka.

On 5/22/2018 at 11:13 PM, Pretender said:

1. aplikacije za transfer novca (venmo, paypal, dwolla i slicne)

2.posrednicke firme (Western Union, Moneygram, Rio transfer...)

Za ovo prvo joj je cini mi se potreban neki racun u banci - kada bude (kao sto je rekla) htela da preuzme novac,a ne samo da ga "ima" online.Zbog toga ne znam koliko su joj te opcije od pomoci.

A za ovo drugo joj ne treba racun,ali je to poprilicno skupa opcija za onog ko salje novac (gledajuci druge opcije).Pa ne znam da li bi poslodavci pristali na takvu isplatu.

Plus da dodam...

Ako radi licno sa poslodavecm,verovatno ne bi pitala za opcije placanja :smile: (vezano za "kes u koverti")

A za cek...

Jednom davno (ima tu dosta godina) sam bio odradio neki posao i dobio cek za to.Kaze mi lik mozes da ga unovcis u bilo kojoj banci.Odem do banke Inteza,gde mi kazu da (koliko se secam,kazem davno je to bilo) da moram da imam kod njih neki racun,gde oni valjda prebace te pare,ali te pare NE SMEM da diram/podizem jedno 2-3 nedelje,dok oni ne unovce taj cek od banke koja ga je izdala (tako nekako).

Uglavnom,to za cek neka proveri kako sad funcionise,ali - opet,koliko se secam - meni su trazili neki racun u banci prilikom toga.

P.S. - Od nabrojanih opcija joj izgleda ostaje dilovanje kriptovalutama :smile:

Sto je opet vrlo izmenljiva opcija (u smislu da ono sto joj se danas plati u kriptovaluti vec sutra/prekosutra moze da bude,lupam,20-30% manje para).

Edited by Laza GNR

On 5/26/2018 at 3:20 PM, Laza GNR said:

Za ovo prvo joj je cini mi se potreban neki racun u banci - kada bude (kao sto je rekla) htela da preuzme novac,a ne samo da ga "ima" online.Zbog toga ne znam koliko su joj te opcije od pomoci.

A za ovo drugo joj ne treba racun,ali je to poprilicno skupa opcija za onog ko salje novac (gledajuci druge opcije).Pa ne znam da li bi poslodavci pristali na takvu isplatu.

Plus da dodam...

Ako radi licno sa poslodavecm,verovatno ne bi pitala za opcije placanja :smile: (vezano za "kes u koverti")

A za cek...

Jednom davno (ima tu dosta godina) sam bio odradio neki posao i dobio cek za to.Kaze mi lik mozes da ga unovcis u bilo kojoj banci.Odem do banke Inteza,gde mi kazu da (koliko se secam,kazem davno je to bilo) da moram da imam kod njih neki racun,gde oni valjda prebace te pare,ali te pare NE SMEM da diram/podizem jedno 2-3 nedelje,dok oni ne unovce taj cek od banke koja ga je izdala (tako nekako).

Uglavnom,to za cek neka proveri kako sad funcionise,ali - opet,koliko se secam - meni su trazili neki racun u banci prilikom toga.

P.S. - Od nabrojanih opcija joj izgleda ostaje dilovanje kriptovalutama :smile:

Sto je opet vrlo izmenljiva opcija (u smislu da ono sto joj se danas plati u kriptovaluti vec sutra/prekosutra moze da bude,lupam,20-30% manje para).

eh, dobri stari keš u koverti... :biggrin: