Followers 0

Parndorf - Outlet centar

24 posts in this topic

Pozdrav svima!

Evo vratih se ja jutros rano iz Parndorfa,pa sam pomislio,s obzirom na to da sve vise nasih agencija nudi soping aranzmane u ovom outlet centru i da sve vise nasih ljudi razmislja o eventualnom obilasku istog,da ne bi bilo lose da otvorim posebnu temu posvecenu Parndorfu.

Parndorf je seoce nekih 30-40km od Beca,u cijoj se blizini nalazi ovaj ogromni outlet centar (neki kazu najveci u Evropi) na otvorenom.Busom od Beograda treba nekih 7-8h,plus zadrzavanje na srpsko-madjarskoj granici...

Prvo i osnovno - Parndorf nije jeftin, ali je jeftiniji od Beograda!To je glavni utisak nakon jednodnevne posete.Dakle,90% lokala prodaje firmiranu robu, tu su bukvalno svi "jaki"brendovi (Armani,Prada,Escada,Hugo Boss itd),ali ima i pristupacnijih brendova,poput Manga,Tom Tailora,Mexxa itd.

Nemojte ocekivati da odete u Parndorf i da kupujete Lacoste ili Hilfiger majice po 5-10 evra,jer toga jednostavno nema!Ne samo u Parndorfu,nego nigde u Evropi.Dakle,ko zeli firmiranu garderobu,slobodno neka zapuca u Parndorf,jer je sve dosta jeftinije nego u Beogradu,ali nemojte ocekivati da je roba bagatela.

Ruku na srce,mogu se naci i neke zaista "bargain"ponude,ali iskljucivo ukoliko je ostao 1-2 komada nekog artikla i to u nekoj nestandardnoj velicini (npr.videli smo zenske Geox cipele za 29,90 eura,ali broj 41).

Evo i nekoliko konkretnih primera sta koliko kosta: Timberland je ubedljivo najpovoljniji za kupovinu,jer je kudikamo jeftiniji od beogradskog.Cipele su 70-80 evra,moja supruga je kupila zimske cizme skroz postavljene za 85 evra,a iste takve u Beogradu su 17.000!

Hugo Boss - kosulje oko 90-100 evra,pantalona od 100 evra navise,zenske cizme 150 evra...

Hilfiger - dzemperi 70 evra,majice 40-45evra,cipele 70-80evra...

Gant - duksevi 90-105 evra,pantalone 90 evra...

Ralph Lauren - duksevi 70-75 evra, zenski dzemper 50 evra,kosulje 50-60 evra...

Lloyd - cipele 70-100 evra,kozne jakne 180-200 evra...

Beneton - dzemperi 30-60 evra...

Adidas - patike 35 - 90 evra,donji delovi 25-40 evra,duksevi pamucni 30 evra,majice kratkih rukava 15-25 evra...

Takodje,ja sam kupio kolegi sa posla aparat za nes kafu Dolce Gusto za 75 evra,a isti takav u Srbiji kosta 18.000 (onaj okrugli).Ima dosta povoljnog posudja (Tefal) i malih kucnih aparata (Rowenta i sl).

To je ono cega sam uspeo da se setim ovako na prvu loptu,ako nesto jos nekog zanima konkretno,neka pita slobodno,pokusacu da pomognem ako mogu.

I jos jednom naglasavam - nemojte ocekivati da odete u Parndorf i da se za 100 evra vratite sa 10 punih kesa.

P.S. Sve pohvale agenciji ***** za organizaciju putovanja,posebno vodicu Jovanki za profesionalnost i preciznost.

1. daleko da je najveci Outlet u evropi. Neki kazu i da su Srbi nebeski narod ali je to naucno dokazivo da nije istina.

2. Generalno, svi outlet centri su na isti kalup i sa istim brendovima, cak se u mnogima i raspored radnji podudara.

3. Od svih outlet centara koje sam obisla (bar 15), najpovoljniji je Freeport u Lisabonu ( van najjacih termina za rasprodaje ima da se nadje stvari po 1e/5e). Vec pomenute patike adidas su prekjuce kupljenje za 9.99e(8.800din kod nas), dres Benfica-e za 9.99e, trenerka zenska (komplet) 24,99 (ista u nasem Adidasu 18.400), donji delovi trenerki od 10-15e....

4. Radno vreme Parndorfa je da bas kada potrosacki adrenalin skoci, oni zatvaraju. Nedeljom zatvoreni a ostalim danima od pola 10 do 7 uvece. To moze i da pije vodu ako neko sedne u prevoz i krene samo u sirovi shoping. Steta je ne otici u Bec kada je vec toliko blizu, ili u Bratislavu. Smestaja ima po bagatelnim cenama a hrana moze da se podnese i iz Lidl-a...

5. U mnogim shoping molovima  u Madjarskoj su slicne cene kao u Parndoorfu. cak mislim da je tehnika daleko povoljnija nakon povracaja poreza.

6. Ukoliko je vec potrosacki nagon izrazen da mora da se ide u shoping, preporucujem malo dalji ali prilicno povoljniji Freeport u mestu Znojmo. Oko 20-30% su nize cene od Parndorfa. E sad....tacno da ima malo vise da se putuje (trosi goriva) ali mislim da se isplati...

7. A za kupovinu u fazonu rke-koke i dalje mislim da je Istanbul neprevazidjen. Da'l Kapali, Taksim, pijace... To je jedno od retkih mesta gde mislim da bih imala na sta da potrosim milion kojih god para... 

Eto posle shoppinga u Madjarskoj (u podnosljivom podforumu - Trica i kucina), dobili smo u sred putnickog dela foruma, temu sa nazivom jednog trznog centra  :psuje:

Eto posle shoppinga u Madjarskoj (u podnosljivom podforumu - Trica i kucina), dobili smo u sred putnickog dela foruma, temu sa nazivom jednog trznog centra  :psuje:

....ali deo svakog puta se uvek odvoji da se kupi neka krpica , pogotovo ženama...nemoj nam to uskraćivati  ;)

3. Od svih outlet centara koje sam obisla (bar 15), najpovoljniji je Freeport u Lisabonu ( van najjacih termina za rasprodaje ima da se nadje stvari po 1e/5e). Vec pomenute patike adidas su prekjuce kupljenje za 9.99e(8.800din kod nas), dres Benfica-e za 9.99e, trenerka zenska (komplet) 24,99 (ista u nasem Adidasu 18.400), donji delovi trenerki od 10-15e....

Bio u Freeportu u Lisabonu u leto prosle godine,sve stoji sto si rekla,ali ima jedna kljucna razlika u odnosu na Parndorf - Freeport je super varijanta kad si u Lisabonu,ali da bi stigla do njega iz Beograda i vratila se treba ti 300 evra minimum,a za odlazak u Parndorf treba nepunih 30 evra...

"jedna kljucna razlika u odnosu na Parndorf - Freeport je super varijanta kad si u Lisabonu,ali da bi stigla do njega iz Beograda i vratila se treba ti 300 evra minimum,a za odlazak u Parndorf treba nepunih 30 evra..."

Velika greska...

Inace Parndorf vrlo jeftin u 3-4 navrata godisnje, Znojmo bolja opcija tokom cele godine.

Dva puta sam bio u Pandorfu... Adidas im je katastrofa, znači katastrofa. U Najku znaju da budu jeftine stvari na nedeljnim akcijama i poslednji modeli. U suštini to je ono što mene interesuje u Pandorfu :)

Ali činjenica je da sam na sezonskim rasprodajama u Grazu u običnim molovima mnogo bolje prolazio i od firmirane i od nefirmirane garderobe.

I MM udje samo u Adidas, Pumu i eventualno Batu. Vise nece da svraca u Pandorf bas zbog toga sto u tim radnjama nema nista povoljno ( a zna jadan da ce zbog mene ceo dan da izgubi pa radije vozi do Znojma  :hihi: :hihi: ).

i da...mlogo  tih 300e za Lisabon....moze to i za 70tak  :yok:  tako da i nije neka usteda Parndorf... na dva para patika vec se isplati a boravak u Lisabonu....neprocenjivo  :LOLLL:

Trebalo bi oko 30.12. da idem u Parndorf, pa me interesuje da li u blizini ima neki veci hipermarket kao Spar,Aldi, Hofer ili sta god slicno

Hvalaaaaa

Ćao društvance  :mah:, evo i nas da se priključimo vašoj veseloj družini. Putovali bi 20.12. u Beč,a prethodno smo mislili svratiti u Parndorf. Zanima nas da li je to povoljan period za popuste ili ne. Unapred hvala :)

To je povoljan period z popuste i ocekujte velike guzve. Sve sto je oko njihovog Bozica i Nove godine je puno popusta.

Jel moze neko,ko je bio u skorije vreme,da napise neke cene iz Parndorfa.Razmisljam da idem u petak pa bi mi to itekako bilo od pomoci.Posebno me intereseuju duksevi,majice,trenerke,patike...sportska odeca i obuca tipa adidas,najk,puma,fila...Hvala unapred. :pivoooo:

Evo par update-a iz Parndorf outlet centra.. Highlight je definitivno bio GUESS koji je baš baš imao popuste, bio je krcat ljudima, ali sa razlogom :) a Tom Tailor je imao dodatnih 20% popusta na već snižene cene.. No evo malo detaljnije..

GANT džemperi  65 i 75€

TOM TAILOR pulover 15,96€ (sniženo sa 39,95), Šal 10,36€ (sniženo sa 25,95), džemper neki xtra do jaja 33,56€ (sniženo sa 59,95)

GUESS majice 14 i 21€, džemper 27,5€, cipele 46€

NIKE Komplet pamučna trenerka muška 51€, Majica 5€, ženska trenerka 48€ (gornji i donji deo), ženski džemper 25€

CALVIN KLEIN majice muške i ženske po 12,5€

TIMBERLAND džemperi muški 39,99€

HUGO BOSS džemper muški 85€

TRUSSARDI majica 35€, džemperi oko 75€

QUICKSILVER zimska goratex jakna 101 €

LINDT čokolade od 1,6 do 2,95€

Preporučio bih za klopu izuzetno povoljan kineski restoran COCOS u kome napunite tanjir do vrha (sa čim god želite iz njihove ponude i ubijete se od klope) za 7,5€

Tax free mi je isplatio više od pola troškova puta (95€).. Sve u svemu, isplati se IZUZETNO otići u Parndorf ako planirate da potrošite 500€ i više. Mi smo se trudili da u svakoj radnji gde smo se odlučili za kupovinu pazarimo za minimum 75,01€ koliko je minimum za tax free. Overa tax free-ja je išla sporo, mađar je bio mrzovoljan i dva puta mi tražio mito, čemu smo se žestoko oduprli ali su nas odrali za kopije faktura 5€... u mađarskoj smo kupovali LPG na AGIP pumpama u oba pravca (nekih 30km iza Budimpešte ka Beču). LPG ima samo na još jednoj MOL pumpi koja je na samoj granici Mađarske i Austrije.

@aladarinho..ako je ************ agencija travelino....i Jovanka koja radi u njoj..i ja se pridružujem preporukama...sa tom curom bih išla i na mesec..... skoro nisam upoznala tako nekog jasnog preciznog i od reči...a smernice koje je nama "ovcama" željnim potrošnje dala su extra..... na svakom mestu koje nam je ona preporučila smo odlično prošli.

...a smernice koje je nama "ovcama" željnim potrošnje dala su extra..... na svakom mestu koje nam je ona preporučila smo odlično prošli.

Da li je moguće da potrošački adrenalin toliko "ubija u pojam"  :maddd:

Moze li mi netko reci kakav je izbor burberry kaputa i prada torbi? :)

Dobar.

Zdravo svima. Zanimalo bih me cena jakni Armani i Guessa? Ponuda skijaških pantalona i jakni rukavica i kapa, po mogućstvu Colmar i Bomar? I jel mora u svakoj radnji da se pazari po 75e za tax free ili kad se sabere sve?

Hvala unapred

Mogu da ti odgovorim na ovo sto se tice poreca, moras na svakom racunu da imas vise od 75 evra. 

Ja sam gledao ski jakne pre par meseci, postoje tri-četiri radnje, jedna do druge. Izbor nije bio ništa posebno:

http://m.foc-ochtrup.com/at/designer-outlet-parndorf/en/the-brands/#Winter+Sports

Daleko bolji izbor ski opreme je bio u Intersportu u Salcburgu, gde je ski oprema praktično na dva sprata. Koliko vidim, ima veliki Intersport na suprotnom kraju Beča (ali nisam bio):

http://www.intersport.at/standorte/standortdetails.html?outletId=501

(Jaknu sam na kraju kupio u Novom Sadu :smile: )

Bio proslog vikenda i...skupo za nase uslove. U centru grada imate neku veliku robnu kicu sve markirano ali ima dobre popuste i jeftinije i lepse od outleta.