Posted December 4, 2011 Gradjanima Srbije se vise ne dozvoljava ulazak u Rep. Belorusiju na 90 dana vec samo na 30, saglasno sa zakonima Ruske Federacije sa kojom Belorusija deli zajednicki carinski prostor. Interesantno je primetiti da Srbija drzavljanima obeju drzava dozvoljava ulazak bez vize na 90 dana, stoga se data mera moze smatrati u najmanju ruku, neiskrenom. Pored toga imajte na umu da su kontrole veoma rigorozne, da je registracija u policiji obavezna nakon tri dana od dolaska u zemlju i da usled mnogobrojnih pojava falsifikata novih srpskih pasosa granicari obeju zemalja sa posebnom paznjom precesuisu gradjane Republike Srbije, za cije pasose imaju posebno sastavljene fascikle i procedure provere originalnosti datog dokumenta. Izvor: Razgovor sa glavnim carinikom u Gomelju i licno iskustvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2011 Interesantno je primetiti da Srbija drzavljanima obeju drzava dozvoljava ulazak bez vize na 90 dana, stoga se data mera moze smatrati u najmanju ruku, neiskrenom. Zato nam Amerikanci dozvoljavaju ulazak u Ameriku bez vize... reciprocitet... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 Oni kao kontrolisu nase pasose?? pa koliko treba da cekas na kontrolu na bilo kom granicnom prelazu sa EU?? 1min....pasos se samo skenira..ao nesto nije u redu,odmah se zna...nema zvucnog signala.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 stoga se data mera moze smatrati u najmanju ruku, neiskrenom. Неискрено је то каква балафурдија из Србије иде у Белорусију и чиме се тамо бави. usled mnogobrojnih pojava falsifikata novih srpskih pasosa granicari obeju zemalja sa posebnom paznjom precesuisu gradjane Republike Srbije, za cije pasose imaju posebno sastavljene fascikle i procedure provere originalnosti datog dokumenta. Прелазио сам Руску копнену границу до сад једно 8 пута и сваки пут су ме задржали по најмање 10минута и жестоко прегледавали мој пасош, зивкали свакакве телефоне, скенирали сваку страну, упоређивали ме са сликом и сл. док су ми нпр, на аеродрому Домадедово најнормалније прегледали пасош и све је било готово за минут-два са све уношењем података из миграционе картице. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 Ček a zar nisu naši pasoši pravljeni sa najsavremenijim tehnologijama koji potpuno onemogućavaju falsifikovanje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 Gradjani Rusije ne mogu boraviti 90 nego 30 dana u Srbiji bez vize Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 Ček a zar nisu naši pasoši pravljeni sa najsavremenijim tehnologijama koji potpuno onemogućavaju falsifikovanje? Kako ne kontas. Nije problem u pasosima nego u mitu. Ako stavis 5 doloara u pasos, onda procedura traje par sekundi, a ako ne das onda te zavitlavaju i maltretiraju kao ne valja pasos, ne licis na sebe, kao zovu neke brojeve... nije nego... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2011 Ček a zar nisu naši pasoši pravljeni sa najsavremenijim tehnologijama koji potpuno onemogućavaju falsifikovanje? Kako ne kontas. Nije problem u pasosima nego u mitu. Ako stavis 5 doloara u pasos, onda procedura traje par sekundi, a ako ne das onda te zavitlavaju i maltretiraju kao ne valja pasos, ne licis na sebe, kao zovu neke brojeve... nije nego... BRAVO!! To je to..traze se pare))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 stoga se data mera moze smatrati u najmanju ruku, neiskrenom. Неискрено је то каква балафурдија из Србије иде у Белорусију и чиме се тамо бави. Чуо сам да много балафурдије иде тамо баш из Ниша. Можда си ти један од њих? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Ma ja da sam na njihovom mestu ja bi nam uveo vize, ma sta vize da sam na njihovom mestu ja bi nas bombardovao, zamisli mi Belorusiji uvodimo sankcije, sijo mi ga Djura, jednima od retkih koji u svetu guraju nasu pricu. ako bog da idem tamo u januaru, ali samo na 5-6 dana. NEgo to da je registracija potrebna posle 3 dana, znam da je tako bilo kad sam bio u Rusiji pre dve godine, ali sam negde procitao da je da registracija obavezna tek posle 5 radnih dana, sto prakticno znaci da se moze ostati 7 dana bez registracije, jel jos neko cuo za ovo, nisam siguran da li sam ovo procitao na ovom sajtu ili negde drugde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Ja sam bez problema ušao 16.07. u Rusiju (vozom), 26.07. izašao iz Belorusije (isto vozom), bio u Moskvi i Peterburgu, niko me ništa nije pitao iako se nisam registrovao. Datum izlaska mi je upravo bio 7. radni dan, tako da sam to i ranije imao u vidu, da se ne bi cimao oko registracije. Na izlasku iz Belorusije (ka Litvaniji) su mi uzeli migracionu kartu, iako su se malo dvoumili da li da uzimaju, jer sam rekao da nastavljam u Kalinjingrad. Na kraju se ipak odlučio da uzme (verovatno jer uvek postoji mogućnost da se predomislim i izađem u Vilnjusu). Na ulasku u Kalinjingradsku oblast sam popunio novu migracionu kartu, na šta je graničar bio malo iznenađen. Valjda je očekivao da imam staru, pa me je pitao da li su mi Belorusi na izlasku uzeli, na šta sam potvrdno klimnuo glavom. Izgleda, da ni sami graničari nisu sigurni kako da postupaju, jer uglavno rusi putuju vozom ka Kalinjingradu, a ja sam baš namerno iskoristio taj tranzit preko Litvanije da bi imao dva odvojena boravka u Rusiji, da ne bih morao da se registrujem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 stoga se data mera moze smatrati u najmanju ruku, neiskrenom. Неискрено је то каква балафурдија из Србије иде у Белорусију и чиме се тамо бави. Чуо сам да много балафурдије иде тамо баш из Ниша. Можда си ти један од њих? Ma neka ide balafurdija..imaju mnogo dobre zenske tamo))) neka se ljudi provode..pa ide balafurdija i u Nemacku,Svedsku,Englesku..I to ne samo nasa balafurdija,vec i Rumunska,Bugarska,albanska.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites