Jump to content

Featured Replies

Posted

singapur-thumb.jpgAko u Singapuru niste zbog posla vrednog milion dolara, onda ovde i nemate šta da tražite. Hotelske sobe su kao kutijice. Gradom šetate isljučivo metroom, a i nemate šta da vidite osim Muzeja filatelije. Ako dan ne planirate da provedete u svetilištu zvanom tržni centar - pravac ostrvo Santosa!

Autor: Vesna Stojković

Pročitajte ceo tekst

singapur-thumb.jpgAko u Singapuru niste zbog posla vrednog milion dolara, onda ovde i nemate šta da tražite. Hotelske sobe su kao kutijice. Gradom šetate isljučivo metroom, a i nemate šta da vidite osim Muzeja filatelije. Ako dan ne planirate da provedete u svetilištu zvanom tržni centar - pravac ostrvo Santosa!

<em>Autor: Vesna Stojković

</em>

Pročitajte ceo tekst

Hotelske sobe kao kutijice ?? Ne bih se složio... 40m2 + terasa u Pan Pacificu je daleko od kutijice.. mada, zavisi na šta si navikla :) Metro sam video samo u dolasku sa aerodroma, a šetao sam kroz ceo grad peške! Mislim da si jako omašila destinaciju.. Singapur je sjajna država gde možeš zaista puno kupovati tehniku i šta god ti padne na pamet (Mustafa centar), provoditi se, večerati u oblacima (dinner in the sky) i uživati u savršenoj hotelskoj usluzi, najbržem internetu koji sam ikada video i da ne pričam dalje.. Jeste skupo (dnevno za vas dvoje treba €350+  da bi vam bilo lepo) ali veruj mi, vredi svaku paru...

Ti ga daxi pretera. 350Evra? Ja sam bio i trošio mnogo manje para i nisu mi nedostajali skupi hoteli, restorani i sl.

Singapur je država kakvu bih voleo da je i moja.

Vesna fotke su ti odlične.

Ti ga daxi pretera. 350Evra? Ja sam bio i trošio mnogo manje para i nisu mi nedostajali skupi hoteli, restorani i sl.

Singapur je država kakvu bih voleo da je i moja.

Vesna fotke su ti odlične.

Kad sam napisao 350eur mislio sam na sve troskove (hotel hrana ulaznice provod) za 2 osobe...

dnevno za vas dvoje treba €350+  da bi vam bilo lepo

Ova izjava je pogrešna na toliko nivoa da sam bar pet minuta samo gledao u nju i treptao. Da ne počinjemo sad diskusiju, reći ću samo da smo svi različiti i da ne pronalazimo svi ispunjenje na isti način.

Singapur je sjajna država gde možeš zaista puno kupovati tehniku i šta god ti padne na pamet (Mustafa centar), provoditi se, večerati u oblacima (dinner in the sky) i uživati u savršenoj hotelskoj usluzi, najbržem internetu koji sam ikada video i da ne pričam dalje.

Ovo je vrlo jasan opis jednog savršenog dana, ali ipak treba dopustiti da to ne mora važiti za svakoga. Na primer, meni takav dan zvuči smrtno dosadno. Mislim da ne bih izdržao ni 15 minuta takvog programa.

Osim toga, ovo je galerija fotografija. Ako neko već ostavlja komentar, bilo bi lepo da pomene i fotografije, oko kojih se autor potrudio.

Inače, fotke su odlične  klanj::

Singapur je sjajna država gde možeš zaista puno kupovati tehniku i šta god ti padne na pamet (Mustafa centar), provoditi se, večerati u oblacima (dinner in the sky) i uživati u savršenoj hotelskoj usluzi, najbržem internetu koji sam ikada video i da ne pričam dalje.

Ovo je vrlo jasan opis jednog savršenog dana, ali ipak treba dopustiti da to ne mora važiti za svakoga. Na primer, meni takav dan zvuči smrtno dosadno. Mislim da ne bih izdržao ni 15 minuta takvog programa.

Mene zaista zanima, šta bi ti radio u Singapuru a da nije ništa od onoga što sam naveo gore? Ali zaista me zanima :) Ipak, to je previše sterilna nekako sredina da ti daje mogućnost da vidiš nešto neobično, tamo je sve po ps-u...

Sobe u budget hotelima (do 50 eur single) u Singapuru jesu uglavnom kao kutijice, 7-10 m2 je sasvim uobicajno. Ja sam nekako ubio tri dana, da sam ostao duze mislim da bi se smorio nevidjeno. Nisam nista kupovao jer koliko sam mogao da vidim garderoba kosta isto kao u Evropi, a tehnika je skuplja nego u USA gde idem cesto. Cak ni taj buvljacki Mustafa centar uopste nije povoljan.

• 2 weeks later...

ostrvo santosa je tek glupost,ima tu zoo vrt,i akvarijum koji su zanimljivi i neki park sa skulpturama a smestaj ima za des eura po nekim grupnim sobama u soliterima gde vecina turista bleji plaseci se potrositi neku kintu kad izadje napolje pa tako sede leze i spavaju po sobama cekajuci neki avion za neku sirotu zemlju gde ce biti vise kul,sve u svemu tu da se nesto vidi treba i malo potrositi para,pa tako ko se nedje tamo nek se malo i istrosi i vreme ce mu biti super

Mene zaista zanima, šta bi ti radio u Singapuru a da nije ništa od onoga što sam naveo gore? Ali zaista me zanima :) Ipak, to je previše sterilna nekako sredina da ti daje mogućnost da vidiš nešto neobično, tamo je sve po ps-u...

Uopste se ne slazem, prvo sto mi pada na pamet kao atipicne stvari koje bi se mogle iskusiti u Singapuru su na prvom mestu obilazak nenaseljenih ostrva u okolini glavnog ostrva, najzanimljivije je jedno veliko ostrvo na severnoj strani tik do granice sa Malezijom. Takodje bavljenje razlicitim sportovima, kao i obilazak parkova - ima na jugozapadu jedna zanimljiva ruta mostova izgradjnih na visini krune drveca - jedno 4-5 kilometara dugacka. Drugo - obilazak religijskih hramova i ceremonija u njima bi moglo biti zanimljivo. Obavezna stvar u Singapuru - isprobavanje razlicite hrane, inace je i pravi raj za vegetarijance posto su vecina kineskog stanovnistva mahajana budisti. Hrana je veoma jeftina u hawker centrima u poredjenju sa ostalim razvijenim zemljama. Smestaj se moze naci za oko 40 dolara soba za dve osobe u Geylang. Naravno veoma mala soba i neugledna, ali zato cista, ne znam sta bi se moglo ocekivati od grada-drzave-ostrva na veoma malom prostoru. Mene je devojka odvukla u Universal zabavni park u koji nikada sam ne bih otisao, ali eto mnogima je to zanimljivo i na to ode ceo dan dok se sve vidi. Jos jedna zanimljiva stvar su antikvarnice i slicne prodavnice tradicionalnih predmeta, tradicionalne medicine, masaza, akupunktura, ribice koje skidaju mrtve delove koze u bazenu... Nekome zanimljivo moze biti da obilazi tamosnje univerzitete ako je naucni radnik, ko je dosao poslom opet ima se zbog cega doci bilo da je trgovina u pitanju, posao kao profesionalac ili pokretanje sopstvene firme tamo - sve zanimljivo zbog niskog poreza, odlicnog polozaja i jeftinog transporta. Ne bih se uopste slozio da nema sta da se vidi.  

Rece neko iznad `sterilna` sredina - pretpostavljam misleci da je tamo sve sto je `zabavno` zabranjeno raditi. Potpuno netacno. Licno nisam zainteresovan za to uopste, ali u Singapuru mogucnosti za kockanje, opijanje, nocni zivot, prostituciju ne zaostaju za svetskim centrima. Sve osim ilegalnih droga dostupno, ali naravno, sve ima cenu i ne moze se od Singapura ocekivati da bude po ceni isti okolnim manje ili vise nerazvijenim zemljama.

• 4 months later...

Vesna, svaka čast za slike!