Posted June 18, 2012 I tebi kao i drugima. javi se na pp. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2012 POtrebna mi je HITNA POMOC!!! Hocu devojci da uplatim kartu koja zivi u inostranstvu putem bankovnog transfera koji je na moje ime.. ALI, Na karti treba da pise njeno ime a na tom listu koji stampam i nosim u banci moje ime.. STA SAD??? Pomagajte sutra treba da krenem u Svedskoj, nisam tu 10 tak dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2012 Pa kada si upisivao podatke putnika, trebao si upisati njeno ime. Možeš da ponoviš celu proceduru, sada sa njenim imenom i onda plati za tu kartu, onu prethodnu ne moraš plaćati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2012 Dakle, mogu placati sa mog bankovnog racuna, samo da upisem njeno ime kao ime putnika..nece praviti problem zato sto je moj racun a njeno ime na karti putnika?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2012 Govorim iz ličnog iskusta: sa svog naloga napravi rezevacijiu i upiši ime putnika koji će putovati. Na tvoj mejl stize predračun koji možeš platiti sa svog računa u banci. Banka će izvršiti transfer samo ako imaš odštampani mejl upućen na tvoje ime. Na tom dokumentu nema imena putnika nego samo broj rezervacije (VRT5MF na primer) i instrukcije za plaćanje. Posle proknjižene uplate stiže potvrda i faktura na mejl. Pre polaska sa svog naloga napravi ček in i to je to!!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2012 Druze hvala punooo! moja greska je bila sto sam ja uvek stiklirao ono polje " ja sam taj putnik " a ustvari nisam to ja sad sam to sredio hvala puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2012 Evo da se upisem i ja. Dugo vas citam, dosta puta ste mi bas bas pomogli .gif' alt='::'> Imao bih i ja dosta toga da pisem, ali sve kao nemam vremena nesto, a evo i zbog cega: Pre neki dan napravim se ja pametan i umesto preko kartice narucim karte bankovnom doznakom. Malo kao da bude jeftinije, a malo posto sam se plasio(opravdano) da ce karte da poskupe za vikend dok ja dopunim moju visu.Jos tri karte narucim iz dva puta, posto je jedna karta bila jeftinija. I u ponedeljak krece igranka. Prvo odem u Otp posto sam procitao onaj clanak ovde na pocetnoj strani. Kada sam kod tog clanka, mogao bi da se skine posto nije (vise) praktican. U otp banci mi prvo pored maila traze ime i prezime pa se vratim do kanca i odstampam rezervaciju sa wizz air sajta. Dodjem ponovo u banku, vidim ja ne ide nesto glatko, racunam simpaticna devojka je nova, pa nema iskustva. Zove ona centralu u Novom Sadu, i oni joj objasne da taj otp express ne funkcionise i da odem u NLB banku, oni imaju racun sa wizzom.Ako hocu kod njih treba na racun da uplatim po doznaci 25 evra, pa ce oni da mi skinu koliko treba, a ostatrak mi ostaje na racunu. Au, racunam ja, to je 50 evrica, koliko ce da mi skinu? Odustanem od OTP, vracam se u kanc da vidim gde sam zajebao,a ocigledno negde jesam. I to vidim naravno ovde, znam da pise ali da ponovim za svaki slucaj: Kada narucujete karte obavezno izberite da platite u dinarima, a ne u evrima kako sam ja uradio. Kada to uradite pravac unicredit banka. Nista, vidim ja da nece ici kako sam zamislio, pravac Rajiceva i Unicredit banka. Medjutim, tamo oni kao morate da otvorite racun, placa se mesecno odrzavanje, bla, bla. Najbolje idite u banku u kojoj imate devizni racun. Ne razumem princip da odbijaju komitente, ali dobro. Zapucao ja u intesu, najbliza na studenjaku , kada tamo red, kao onaj portir meni:sacekajte tu. Cekam ja pet minuta, nista se ne desava. Kazem ja njemu 'ajde ti prijatelju tamo, pitaj koliko cu ja da cekam i koga. I on otisao tamo nesto mu ova objasnjava, i vraca se nije koleginica tu koja radi placanje ka inostranstvu ?! Idem dalje... do kolarceve, tamo 50 ljudi ceka u redu, neverovatna slika. Samo zaobidjem tu filijalu i odem do moje u Cara Urosa. Da skratim napokon, jedva zavrsim taj dan. Izaslo me to 800 dinara po nalogu, ali tu nije kraj. Zove me sluzbenica dan posle iz Cara Urosa i kaze one troskove ipak ja moram da platim, da dodjem sto pre da bi mogla da pusti swift. I tu puknem jos 2300, znaci ukupno 3900 rsd za dva naloga, a ta cela operacija je trajala 4 sata pa nije ni cudo sto nemam onog vremena sa pocetka teksta kada ga tako uludo trosim. Hajde da ne bude sve crno, karte su na taj dan skocile za po desetak evra tako da sam na nuli. Druga stvar, moje tesko steceno iskustvo sam preneo drugaru, pa je on tri karte u sredu kupio preko unicredita na N.Beogradu bez problema. Danas su mi stigli mailovi da je sve ok, jedino sto sam ime brata pogresio, napisao sam Andjelko umesto Andelko, i to moram da ispravim, ali to je neka druga tema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Ko pita, ne skita Da ti nije bilo tesko da otkucas ovde par redova i pitas, odradio bi kako treba Mogao si, npr, napraviti nove rezervacije u dinarima, pa bi isao i Unicredit banku, a sa tim bankarskim sluzbenicima bas treba biti uporan i ubediti ih da vise znas od njih, sto nije tesko, onda obicno pokleknu. Pisano je ovde i o toj naknadnoj naplati od strane Intese... Uglavnom, vidim da si shvatio gde je bila greska i da si naucio, ali na tezi nacin i zato, ne budi lenj, nego se pojavljuj cesce ovde i pitaj U svakom slucaju, srecan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Ja sam se resila tih briga. Pratila vec dugo wizz cene i shvatila da iz Bgd nema bagatele, zatvorila racun u Uni Kredit banci, uzela Netteler karticu i odabrala Budimpestu za domaci aerodrom a RyanAir kao prevoznika. Po 300din mesecnog odrzavanja je totalno neisplativo za jedan ili dva leta godisnje wizzom iz Beograda. A da otvaram-zatvaram racun svaki put... :bang: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Platih juče u Unicredit banci bankarskom doznakom.. Mail mi još ne stiže, mada se nadam da će stići u narednim danima Sve je bilo ok, besplatno otvaranja i održavanje, ali mi naplatiše proviziju 1200 dinara, jer sam plaćao u EUR. Koliko je obično potrebno da stigne potvrda od Wizza ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 do nedelju dana. Ti si uzeo one studentske, sa besplatnim odrzavanjem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Ko pita, ne skita Da ti nije bilo tesko da otkucas ovde par redova i pitas, odradio bi kako treba Mogao si, npr, napraviti nove rezervacije u dinarima, pa bi isao i Unicredit banku, a sa tim bankarskim sluzbenicima bas treba biti uporan i ubediti ih da vise znas od njih, sto nije tesko, onda obicno pokleknu. Pisano je ovde i o toj naknadnoj naplati od strane Intese... Uglavnom, vidim da si shvatio gde je bila greska i da si naucio, ali na tezi nacin i zato, ne budi lenj, nego se pojavljuj cesce ovde i pitaj U svakom slucaju, srecan put Hteo sam da budem kulturan clan i da ne pitam, vec sam kroz search isao i ode mas' u propas' Nisam mogao da napravim nove rezervacije zato sto mozes na jedan nalog da imas samo dve otvorene rezervacije, a i dok sam ja skapirao gresku karte su vec bile skocile tako da bi mi doslo na isto. Nisam se mnogo ubedjivao sa ovima u unicredit banci. Shvatio sam da sam svakako pukao neku kintu, mada nisam skapirao da ce da me izadje u intesi 1500 dingera vise. Mozda, izvucemo i neku korisnost od ovog mog pisanija. Dakle, u intesi je po doznaci provizija 1950 dinara, u unicreditu 1200, u otp banci nepoznata cifra koja ide i do 25 evra. Ima li neko saznanja gde je ta provizija jeftinija od unicredita? Vucice, ja opet razmisljam da mi nije tesko da otvorim racun i da ga odmah zatvorim ako cu da na tri povratne karte ustedim 20 evra. Samo sto sam ja ovaj put sve pogresno ur(od)radio. Cak i to sto sam napomenuo i narucio iz dvaput karte bila velika greska sa kojom sam na karti ustedeo 5 evra, a pukao u banci skoro 20.Racunao sam na tu smesnu proviziju kad' ono @Nemanja, meni je stiglo posle 48h. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Hteo sam da budem kulturan clan i da ne pitam, vec sam kroz search isao i ode mas' u propas' E, za ovo Kulturan clan dodje na forum i pita sta ga zanima. Dobro ti nama dosao i nemoj se ustrucavati Dakle, u intesi je po doznaci provizija 1950 dinara, u unicreditu 1200, u otp banci nepoznata cifra koja ide i do 25 evra. Ima li neko saznanja gde je ta provizija jeftinija od unicredita? Izaberi kao valutu dinare i ne zanima te ta provizija. Konkretno, za Wizzair, a nadam se da si to apsolvirao, racun se otvori u Unicredit banci(po svaku cenu, cak i ako oni nece da pristanu ), plati se 235din za odrzavanje za taj mesec, uplatis pare na racun wizza, u dinarima, banka ti naplati neku stvarno minimalnu proviziju, zatvoris racun. To ti je sav trosak. Cak su nekima i vracali tih 235 din, ako se ne varam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Da, i ja sam procitao da su vracali. Znam ja sada sta i kako treba. Nego, vidim da nisam jedini koji sam pogresio u izboru valute (bilo je i ranije nekih upisa, a evo i sada nemanja.sormaz), pa rekoh ako neko uoci gresku u medjuvremnu kao sto sam ja da ima mogucnost bar malo da smanji neplanirane troskove posto su banke obicno sve jedna do druge i ne bi bio problem doci do bilo koje od njih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2012 do nedelju dana. Ti si uzeo one studentske, sa besplatnim odrzavanjem? Da.. Hvala svima na odgovorima, stigao mi je mail nedugo nakon ostavljenog posta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2012 Vracaju tih 235 dinara ako zatvorite racun bar jedan dan pre poslednjeg dana u mesecu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2012 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=5552.45 ovde je dosta pisano o tome i pominju se ekspoziture u kojima su bez greske odradili posao. E sad, da li je nesto u politici banke menjano a vezano za proviziju i sl, stvarno ne znam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2012 Evo jednog,nadam se korisnog posta za sve one iz Nisa ili okoline koji bi zeleli da plate avio karte putem bank transfera.Iako sam do sada kupovala avio karte pomocu Visa kartice, ovog puta resila sam da ustedim jos koji dinar i probam placanje putem bank transfera. Karte su u nedelju bile izuzetno povoljne, 4 povratne karte za Svedsku, clanarina za Wizz klub i 1 cekirana torba u povratku 28990,00 din(period boravka 20.12.2012-10.01.2013).Poucena vasim prethodnim iskustvima(zahvaljujem se svima koji su o tome pisali) prilikom zadnjeg koraka kod placanja izabrala sam placanje u RSD. Sutradan sam se sa odstampanim mailom zaputila u Unicredit banku.U Nisu to je ekspozitura u centru grada - Trg kralja Milana 7 (izmedju Meka i pekare Brankovic).Tu sam susrela izuzetno ljubaznu sluzbenicu Miru Bogicevic,koja je vec bila dobro upoznata sa procedurom.Potrebno je bilo da otvorim racun u banci za sta je bila potrebna samo licna karta i 10 min. Provizija za transakciju od 28990din iznosila je 250 din.Nikakve druge troskove nisam platila,a posto sam rekla da planiram da po zavrsetku placanja zatvorim racun nije mi naplacena nikakva provizija(potpisala sam i zahtev za zatvaranje racuna). Celokupna procedura je ukupno trajala 20-ak minuta. Danas, 24 h po uplati stigla mi je potvrda za let na mail. Na kraju samo da dodam da pored toga sto obozavam da putujem, odnosno celu tu euforiju oko planiranja,trazenja povoljnih cena i citanja raznih foruma namenjenim putovanjima, obozavam kada shvatim da sam uspela da ustedim jos koji dinar ,konkretno u mom slucaju 3270din+proviziju koju bi mi banka naplatila da sam odabrala placanje Visa karticom. Jos jednom VELIKO HVALA svima koji odvoje malo vremena i napisu svoja iskustva (i dobra i losa) i na taj nacin pomognu drugima da na najbolji i najpovoljniji nacin stignu na zeljenu destinaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 pozdrav svima! po prvi put cu putovati wizzair-om za mesec dana, 25.09 sam rezervisao karte BG-Brisel (29.10) i Eindhoven-BG (04.11), karte za BG-brisel sam izabrao da cu platiti u dinarima dok sam povratne karte izabrao da cu placati u evrima. citajuci savete na forumu otisao sam u unicredit banku u airport sitiju, dao sam sluzbenici odstampane rezervacije karata koje je wizzair poslao na mail, ona mi je napisala na papir brojeve racuna za uplatu u dinarima i za uplatu u evrima (provizija za dinarski racun je 250din a za eure 1200din) potom sam to na salteru uplatio. e sad je doslo do manjeg problema (ili ja bzvz panicim jer po prvi put ovo radim), par dana posle na sajtu wizzair-a video sam da je rezervacija za BG-Brisel potvrdjena i taj deo je gotov, dok druga rezervacija posle evo 5 dana jos uvek nije potvrdjena, to je Eindhoven-BG i to je placeno u evrima. Sta da radim? posle koliko dana se dobija potvrda rezervacije placene u evrima? da li da pisem mail wizzair-u ili da pozovem unicredit banku? Hvala vam! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Bice potvrdjena, jos je rano da se uzbudjujes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Pa kakva je sad to provizija od 1200din? Jel to onih 440 za placanje bankovnom doznakom (pa puta 3 karte) ili jos nesto dodatno otimaju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Bice potvrdjena, jos je rano da se uzbudjujes Nadam se da nece biti problema Pa kakva je sad to provizija od 1200din? Jel to onih 440 za placanje bankovnom doznakom (pa puta 3 karte) ili jos nesto dodatno otimaju? nije to tih 440 pa puta 3, to je provizija koju naplacuje banka za transfer novca, ako placas u evrima provizija je 0.6% od iznosa sume ili najmanje 1200din, dok je provizija za placanje u dinarima 0.3% ili najmanje 250din (ovo vazi za unicredit banku, proverite u ostalim kolike su provizije) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Plus 440(?) rsd što obračunava Wizz za naknadu za rezervaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2012 Pa to je dranje... nisam kupovala skoro karte preko wizz-a ali ispade da se vise isplati placati internet karticama...ili neteller-om Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2012 Ili da vam pedjalon kupi karte Wizz karticom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites