Followers 0

Bank transfer kod Wizzair-a, nedoumice, problemi...

125 posts in this topic

DA,  pise na ovom forumu bar tri puta da ce prihvatiti uplatu do nedelju dana.

Uvek vredi proveriti, pre nego što uplatiš više stotina evra :) Znam da piše, ali isto tako se i na ovoj temi dugo nije pisalo, pa reko možda se nešto promenilo :)

Neki savet u vezi banke - ona u 29og je zatvorena, stiglo mi pismo od njih pre neki dan

Pozdrav svima! :)

Nova sam na forumu i hitno mi je potrebna pomoc! :/

Redovno putujem wiz air-om na relaciji Beograd-Memingen, ali do sad sam svaki put placala preko agencije.

Ovog puta resih da to uradim sama, putem postanske uplatnice.

Moze li neko da mi objasni kako se ona popunjava, posto je mail koji sam dobila od wiz air-a poprilicno konfuzan, a naravno, nije mi u interesu da nesto pogresim, pa da ostanem bez novca a i rezervisanog leta.

Pozdrav svima! :)

Nova sam na forumu i hitno mi je potrebna pomoc! :/

Redovno putujem wiz air-om na relaciji Beograd-Memingen, ali do sad sam svaki put placala preko agencije.

Ovog puta resih da to uradim sama, putem postanske uplatnice.

Moze li neko da mi objasni kako se ona popunjava, posto je mail koji sam dobila od wiz air-a poprilicno konfuzan, a naravno, nije mi u interesu da nesto pogresim, pa da ostanem bez novca a i rezervisanog leta.

Ne može se uplatiti "putem poštanske uplatnice".

http://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/BankAccounts

Ne znam da li su menjali banku, ali bi trebalo da u Unicredit to mozes zavrsiti...i sa njima ces sve razjasniti...

A ako neko placa gotovinom, kao sto i ima u pitanjima o placanju na njihovom sajtu, kako drugacije placas ako ne uplatnicom?

Gotovinom, ali odes u banku i zajedno sa sluzbenikom sve lepo resis... Cak i ne ide na obicnom salteru, nego je neko zaduzen bas za to...

Pozdrav svima!

Nova sam na forumu i sto se tice putovanja wizz air-om.
Ja sam danas uplatila u Unicredit banci 2 karte do Memingema. Danas sam izvrsila rezervaciju i otisla da platim, ali sam potpuno previdela da je petak i da uplata nece proci do ponedeljka. Sluzbenica je tu uplatu oznacila kao hitno. Procitala sam veliki deo foruma, znam da se pisalo da se uplate prihvataju i do nedelju dana kasnije, ali da pitam svakako ako je neko imao skoro slicno iskustvo.

Ne bi trebalo da imas problema, prati status rezervacije, pa ako bas ne prodje za nekoliko dana, onda se javi.

Zdravo!
Kupujem kartu Budimpesta-Brisel, pa me zanima da li mogu da uplatim u banci ili postoji problem zato sto se krece iz Budimpeste ili sta god i ako mogu, u kojoj valuti?

Možeš da izvršiš uplatu bez obzira odakle i gdje letiš, samo se drži uputstava za plaćanje putem bankovne doznake. Ne znam u kojoj valuti plaćaš, ako si iz Srbije, vjerovatno u RSD.

Kaže mi drugarica koja je trenutno u NS u Unikredit banci da niko nema pojma o čemu se radi... Ima li neko iskustva sa ovim u Novom Sadu?

upravo sam završio plaćanje bakarskom transakcijom.

međunarodna transakcija u dinarskoj valuti, nalog 70 ili 71. u alpha banci gde imam dinarski račun sam sve završio. provizija na 57000 je oko 1300 dinara,

mogao sam i da otvorim račun u unicredit banci, provizja bi bila zanemarljiva, ali otvaranje računa, pa zatvaranje.......ne želim......

inače imao sam neprijatno iskustvo sa rezervacijom i plaćanjem.

slažem se da nakon rezervacije stoji da ste u obavezi da u 24h izvršite plaćanje, međutim zašto onda ne uklone rezervaciju...i tako posle 7 dana odem u banku i platim. seledećeg dana trransakcija završena, a tek narednog dana mi ukinuta rezervacija....zovem kontakt centar 0900 60 din/min i provedem 10 minuta sa njima i naravno ne izađu mi u susret da mi vrate karte, pa sam morao da doplatim dodatni novac...u svakom slučaju besplatno je prebačen novac na kredit i potom sam samo platio razliku.

ukoliko imate problem, nemojte da zovete kontakt centar 0900 već zovite bosnu (ima tel na sajtu) a isti je kontakt centar i 3 puta jeftinije.

sve ukupno sam pričao sa njima 30 minuta......

ukoliko letite iz Temišvara imate forum za put do tamo i podele troškova

Pozdrav svima, nov sam na forumu i imam jedan problem i svaka pomoc je dobro dosla :D evo kako stvari stoje: kartu sam rezervisao u petak uvece i izabrao da platim bankovnom doznakom, to sam ucinio u ponedeljak jer za vikend nisu hteli da mi uplate nigde. i tako navodno uplata prosla dobro(tako mi je receno u banci) rekoh supeer, sada samo da sacekam potvrdu, i tako ja cekam i proslo je 4-5 dana i potvrde nema, i ja zovem call centar i kazu da ne mogu da nadju novac i da odem u banku da proverim to, i ja odem sutra dan,(u medju vremenu rezervacija sa sajta mi je obrisana) i kazu u banci sve dobro. jos sam trazio da mi daju potvrdu o uplati da bi im mogao poslati fax-om. i tako sam i uradio nakon sto mi je covek sa kojim sam pricao trazio, i stigao im je fax i receno mi je da se javim u utorak (8 dana nakon uplate). ja sam se javio ponovo u utorak i sada oni tvrde da novca na njihovom racunu i dalje nema, i ja ponovo u banku da proverim (inace uplatio sam u Raiffeisen banci jer sam tamo imao racun) kazu sve u redu sa njihove strane, doznaka je obradjena isti dan kada sam uplatio i da je legla na racun Wizz aira u UniCredit banci i da odem tamo da proverim. to sam i ucinio i tamo sam dobio pozitivan odgovor da su pare uredno legle na njihov dinarski racun. a ovi iz call centra tvrde da ne mogu da nadju pare, operater mi je rekao da popunim zalbu na njihovom sajtu sto sam i ucinio, sada me zanima da li je moguce da njima uplata nije stigla ili nesto drugo i sta da radim da ne ostanem i bez karte i bez para... inace uplate su bile u Vrbasu... 

Cao svima. Ja sad cu prvi put da putujem sa Wizz Air-om, Beograd-London. Ako hoce neko da me pomogne, da me objasni kako ide placanje preko interneta sa bankarskom doznakom? I koji banci moze to da se uplati? Hvala

Edited by fanny

Pozdrav drugari. Nov sam na forumu. Nadam se da sam dobrodošao. Da podignemo malo ovu temu. Zamrla je potpuno.

Ovako, juče rezervisah dve karte za Baden (nov let, od juče uveden) na sajtu Wizz air-a, htedoh platiti karticom, ali je transakcija odbijena (verovatno zato što moja kartica nije predviđena za korišćenje na netu, ali eto hteo sam makar da probam).

Pošto plaćanje karticom nije uspelo, preusmeren sam na plaćanje bankovnom doznakom koje sam i izabrao. Danas otidoh u UniCredit, otvorih račun (149 dindži održavanje - sutra ću ga zatvoriti nadam se povratu novca) i platih tu kartu. Međutim - PROVIZIJA 1200 dinara!!!

Napominjem, prilikom rezervacije izabrao sam dinarsko plaćanje, i nadao sam se proviziji ne većoj od 400 dinara. A šta je sad ovo? Jesu li se to uslovi promenili, da li je provizija sada zaista veća, ili su me zahebali bankari?

Prvo sam otišao kod upravnice ekspoziture, koja mi je rekla: U pitanju je inostrana transakcija, platićeš proviziju od 1200 dinara. Isto mi je potvrdila i šalteruša kojoj sam plaćao. Razočaran sam:psuje:.

Nego još jedna stvar, reče mi ta ista upravnica doslovce ovako: "Ko zna kad će oni (verovatno je mislila na Wizz) primiti taj novac i tu uplatu, i da li će je uopšte primiti".

Sad se baš sekiram i strepim. Nikad do sad nisam leteo Wizz-om a vidim da su iskustva podeljena. Jedni hvale drugi kude. Čitao sam da su i sa ovom doznakom neki imali problema, pa se pribojavam šta me čeka???:(

1 hour ago, Никола Карапанџић said:

Nego još jedna stvar, reče mi ta ista upravnica doslovce ovako: "Ko zna kad će oni (verovatno je mislila na Wizz) primiti taj novac i tu uplatu, i da li će je uopšte primiti".

Sad se baš sekiram i strepim. Nikad do sad nisam leteo Wizz-om a vidim da su iskustva podeljena. Jedni hvale drugi kude. Čitao sam da su i sa ovom doznakom neki imali problema, pa se pribojavam šta me čeka???:(

To je upravnica tezge na futoškoj pijaci?

Prati na Wizz sajtu rezervaciju i ako ne stigne za par dana reaguj.

Ipak je najbolja opcija plaćanje karticom.

To je upravnica ekspoziture u Bačkoj Palanci.

Ma znam da je najbolje platiti karticom. Imam 5 kartica ali ni jedna ne ide na internet. Na svakoj piše "electronic use only". A nisam hteo nikoga (ko ima "pravu" karticu) da cimam i maltretiram.

Ništa, pratiću sajt wizz-a. Hvala.

To sto pise "electronic use only" nikako ne znaci da kartica ne moze da se koristi online. Cak je vrlo verovatno da barem neka od tih karica i moze da se koristi online. Ponekad je potrebno pozvati banku i "osloboditi" je, a inace je vazno da prilikom online placanja uvek na racunu imas oko 5% vise novca od onog sto nameravas da potrosis. Ukoliko nemas barem malo vise, transakcija nece proci, jer banke uvek rezervisu malo veci iznos, za eventualnu zastitu od promene kursa, ali, kad transakcija prodje, taj preostali deo vrate.

Kartice koje imas su vezane za devizni ili dinarski racun? Imaju li 16 cifara? Imaju li CVV kod(trocifreni broj, obicno na nalicju kartice)? Ako nije tajna, da li bi mogao da navedes koje su kartice u pitanju i od kojih banaka? 

Naravno da nije tajna. Evo ovako. Sve kartice su DEBITNE.

1) Erste Visa Business, ima 16 cifara, ima neki trocifreni broj na poleđjini (onako "primitivno" naštampan, nije ovako lepo utiskan kao ovih 16 cifara) - međutim ona svakako otpada, pošto sam u rezervaciji naveo da plaća fizičko lice

2) NLB Visa Business, nema 16 cifara, a nema ni na poleđjini nikakav kod - ni ona nije dolazila u obzir pošto plaća fizičko lice

3) Hypo MasterCard, ima 16 cifara, a na naličju ima četiri cifre (to su ustvari zadnje četiri cifre od onih 16 sa lica kartice) + još tri cifre - međutim i ova opcija otpada pošto sam za plaćanje naveo dinare, a ovo je devizna kartica

4) Hypo Visa Electron_1, ima 16 cifara, ima na naličju četiri + tri cifre, ali na njoj nije bilo sredstava, tako da je i ona otpala

5) Hypo Visa Electron_2, ima 16 cifara, na naličju četiri + tri cifre.

Ovom zadnjom sam pokušao da platim. U predviđjeno polje uneo sam broj kartice, a kao CVV kod uneo sam tri cifre sa zadnje strane (pretpostavio sam da tako treba).

Sredstava je bilo, ne 5% više nego pet puta više od cene karte. Međutim transakcija je ipak odbijena i preusmeren sam na bankovnu doznaku, kojom sam danas i platio.

Nije problem odradio sam je u UniCredit banci, samo me čudi tih 1200 dinara provizije.

Ne znam da li i koliko ima veze to da li placa fizicko lice ili ne(odnosi se na prve 2 navedene kartice), ali, koliko videh sad na brzinu, ne pise eksplicitno za te kartice da sluze i za online placanja, tako da verovatno i ne sluze i ne bi ni prosle. Isto mi se cini i za kartice 4 i 5, ako je sudeci po podacima vezanim za te kartice dostupnim na sajtovima banaka. Kartica 3 mi deluje kao da bi prosla, jer na sajtu banke stoji da sluzi i za online placanja. Nema veze sto je devizni racun, a placas u dinarima, banka odradi tu konverziju. Sad, moguce je da to rade po malo losijem kursu, to treba videti sa bankom, ali mislim da bi ona prosla.

Inace, da, na nekim karticama na nalicju, pored trocifrenog broja, stoji i taj cetvorocifreni, koji predstavlja poslednje 4 cifre kartice.

Za ubuduce, za sva ta online placanja, kao i placanja u inostranstvu, otvori devizni racun u Intesa banci i izvadi Visa Electron i nemas brige. Prolazi i na mestima gde traze iskljucivo kreditnu(iako je debitna) i nema gde nije prosla, kako online, tako i kojekude po svetu. Jako, jako retko da omane.

Pisano je negde o toj proviziji u Unicredit banci, davnih dana sam citao, zaboravio sam detalje vec. Bila je neka prica da treba da ostavis u dinarima iznos(sto si i uradio), ako se ne varam, da ne bi placao tu proviziju. Sad, moguce je da se nesto menjalo u ovom novom zakonu s kraja prosle godine, ne znam. Mozda Wizz vise nema racun u Srbiji za tu namenu(ako je uopste i imao), sad vec nagadjam. Ali, verovatnije je da sluzbenici u banci nemaju pojma i zato su ti to naplatili. Za ubuduce, batali to mlacenje sa njima i placaj karticom. Ocigledno ih koristis, dakle, nema te barijere, sad, saznaces vec poneke nove stvari i posle ce sve ici glatko :) 

Evo već jutros stigao mejl od noreply@wizzair.com. Rezervacija potvrđjena. Uplata proknjižena. Proverio sam i na sajtu Wizz-a, status je promenjen u "potvrđeno". Laknulo mi je. Za manje od 24 sata sve rešeno.

Odoh u UniCredit da zatvorim račun, sutra je zadnji dan u mesecu, pa nadam se povratku tih 149 dinara, a onda odoh da ih utamanim na pametniji način (kafica sa šlagom:biggrin:).

Nego sada je na redu druga briga oko online čekiranja. Pretražio sam forum, nema ništa konkretno o tome, pa da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.

Pogledao sam na sajtu Wizz-a onaj tutorial za čekiranje, i sve deluje nekako lako i intuitivno. Pa bih da pitam da li je to zaista tako lako i jednostavno ili postoji neka začkuljica gde se mora paziti da se ne pogreši (npr. na tom tutorialu nigde se ne pominje viza za ulazak u zemlju, a vidim da na Wizz-ovom sajtu stoji da prilikom čekiranja, u polju za vizu upišete XXXXX, takođe neki putnici ovde pišu da su stavljali 000000).

Drugo pitanje u vezi čekiranja, na sajtu Wizz air stoji da se čekiranje može obaviti već 30 dana pre leta.

E sad pošto je u pitanju povratni let (6. maja u Baden; 23 maja nazad za BGD), znači za tamo se možemo čekirati već negde 7-8 aprila, a da li to pravilo "mesec dana" važi i za nazad?

Dakle, u teoriji, čekiranje za nazad za BGD moguće bi bilo recimo 24. aprila, međutim da li se uopšte možemo čekirati za nazad ako još nismo ni odleteli tamo. Čini mi se da su neki putnici pisali da se povratak čekira 7 dana ranije, neki drugi opet kažu 2-3 dana ranije...

Pazite, nije nikakav problem da se za povratak čekiramo i tamo u Nemačkoj (biće moguć pristup, računaru, netu, štampaču), ali mi se čini jednostavnije sve to obaviti odavde, odštampati karte (i za tamo i za povratak), poneti ih sa sobom, jednostavno uraditi sve i ne razmišljati o tome pred put, i u toku boravka u Nemačkoj.

Eto, ako neko ima sveže iskustvo oko čekiranja povratnog leta (kada, šta, kako...je najbolje), bilo bi lepo da ga ovde podeli.

Izvinjavam se na off topic-u.